Ewa, przejrzałam listę roślin i najbardziej zainteresowało mnie to, gdzie posadziłaś choinę w ilości 16 szt.? Jakieś plecy zrobiłaś tej rabatce? I jeszcze 70 czosnków Krzysztofa - ŁAŁ! W czym je posadziłaś. Tzn. wiem, że w ziemi, ale co im się ściele pod nogami?
A lilie z czym połączyłaś? Mam mieszane uczucia co do lilii, najchętniej oglądałabym tylko ich kwiaty zawieszone w trawach na przykład, ale nie wiem czy tak można.
Danusiu, mówiłysmy, że rzeźba zostaje a miałam dosadzic więcej roslin bo dziury takie były. Teraz sa 3 nowe, i pieknie się przyjęły. Teraz pozostaje czekac tylko na pierwsze wiosenne cięcie
Niestety złą wiadomością jest to, że przy przesadzaniu rzeźba straciła 1 głowę i czeka na naprawę
Agam, została na niej jeszcze gałązka, taka właśnie odgięta do ziemi, więc nic straconego, przeprowadzę w takim razie dwa eksperymenty i zobaczymy dziękuję za informację
Agam gałązki przygięte, zobaczymy co z tego będzie
Nie wiem, czy o to chodziło, ale zrobiłam tak:
i druga:
i moje eksperymentalne patyczki, zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie:
Aniu te kolorki są z 4 listopada, ostatnio nie robiłam fot, bo pada i jest szaro i buro na dworze może jutro uda się coś uchwycić
kwitnące pierwiosnki i cyklamen
Bogdziu, cudne te liście.......śmieję się pod nosem, bo nie wszyscy suchymi liśćmi potrafią się zachwycać......my tutaj chyba chorujemy na jakąś wspólną chorobę
Pozdrawiam
Aniu wcale się nie dziwię miałaś koniec października i początek listopada bardzo pracowity myślę, że dobrze poszło, u nas nie było takich ślicznotek
Pracowałam, dzisiaj już wszystko skończyłam oczywiście w deszczu, ale się bardzo cieszę Aniu a jak ja trawkę od ciebie bym przetrzymała w piwnicy to przeżyje czy nie?tu ja widać w donicy po lewej i jeszcze jedno mam bardzo ładnego niecierpka, wsadziłam go do doniczki i wzięłam do domu będzie coś z niego na wiosnę? pozdrawiam
Teraz znacznie lepiej. Ja też jestem w fazie prostowania linii rabat.
Może spróbuj "przeszczepić" kawał darni z innego miejsca. Wyrównasz i będzie super prosto
Pozdrawiam