Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:46, 18 lut 2017

Do góry
odnośnie chemii w ogrodzie..mało się znam ale tak sobie wymyśliłam że może to dziala wrecz osłabiająco na rośliny? jak antybiotyk za często stosowany? może lepiej pozwolić roślinom trochę powalczyć, zahartować się? fakt, boli gdy rosliny umierają ale inne się wzmacniają. a profilaktycznie stosować ekologiczne sposoby
Ewa chyba moje nie okryte róże przezimowały dzisiaj robiłam obchód i są przy ziemi zielone. widać dokładnie dokąd śnieg je zabezpieczył
Moje małe wielkie marzenie 15:35, 18 lut 2017

Do góry
alis napisał(a)
U mnie wciąż dużo śniegu, ale już w powietrzu czuję nadchodząca wiosnę

u mnie podobnie
Ogród Ani :) 13:15, 18 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

w śniegu utonął
nie no u mnie się nic nie dzieje, wolu tutaj być mogę ?

No jasne, że możesz Po co te dziwne pytania w ogóle
Ja czekam Aniu, na te Twoje kwadratowe realizacje

Alicja macham Fajnie, że jesteś
Ogród Ani :) 12:31, 18 lut 2017

Do góry
nie wiem czy znasz watek ogród Marty? ona ma przepiekne hortensje, oczywiscie oprócz Bozgi bo to wiadomo. i pisała mi ze tnie hortki właśnie tak stopniujac jak na fotce Polinki. ja wlaśnie w tym roku spróbuje tak ze zewnętrzne nad pierwszym oczkiem potem te bardziej w srodku nad drugim i środkowe nad trzecim. w tamtym roku wszystkie ciełam nad pierwszym ale to świeżynki ze szkółki były wyprowadzone nie ładnie
Ogród Ani :) 12:22, 18 lut 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
No właśnie Aniu będzie nowy wątek?

Toszka napisał(a)

jesli plany rabat cię nie gonią to poplon będzie najlepszym rozwiązaniem

siać, kosić, przekopywać

Dołączam się do pytań o twój wątek!

anbu napisał(a)
Aniu a Ty gdzie wątek zgubiłaś?

w śniegu utonął
nie no u mnie się nic nie dzieje, wolu tutaj być mogę ?
obiecuję dziewczyny ze jak tylko snieg stopnieje bo u mnie jeszcze z 10cm leży to zaczynam robote w ogrodzie i zakładam wątek
i właśnie mam taki plan aby przekopać trawnik na przyszłe rabaty i siać gorczyce w kółko póki obsadzać docelowo nie będę.
Iwona przekopując trawnik maczkę bazaltową dać czy już przy ostatnim przekopaniu pod docelowe rośliny ?
ale super że juz jesteś
i Ania tez od razu częściej - super!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:05, 17 lut 2017

Do góry
jolanka - to teraz będziesz z werwą uklepywała ziemię
anna_t -ok
Ogród Ani :) 22:37, 17 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Iwona a gdyby tak taką gorsza ziemię poplonem wysiać? i tak np poswięcic na to rok i siać i kosic tak w kółko to nie poprawi jakości gleby?
ja sobie wymysliłam ze rabate którą mam plan obsadzać za rok w tym bym tak wzbogacała

jesli plany rabat cię nie gonią to poplon będzie najlepszym rozwiązaniem

siać, kosić, przekopywać

Dołączam się do pytań o twój wątek!
Rododendronowy ogród II. 21:37, 17 lut 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie wiem czy wszystkie ale na pewno ten którego kupiłas i na pewno ten ciemny o którym piszesz. Nie mam doswiadczeń z wysiewaniem sie pełnych ale pojedyncze dosc mocno się wysiewaja, mnóstwo dziewczyn ode mnie brało siewki a czerwonego sama mam siewkę od Ulki-sąsiadki.

ja tez mam od Bożenki ciemierniki narazie ich nie widac spod śniegu ale tez liczę na wysiewanie
Rododendronowy ogród II. 21:32, 17 lut 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Moniko 5000 stron to u mnie juz było bo oprócz tego watku był wczesniejszy.No własnie u mnie tez szadz była zamiast topnienia śniegu. Jakos boję sie tego roku bo czytałam ze ma byc bardzo gorący a jestem tez pod wrazeniem upałów w astralii , takich upałów jeszcze tam nie było podobno i takiego piekła bo pożary były ogromne.Jak pomyśle ze u mnie moze byc podobnie to nawet snieg wolę.

a co z nawodnieniem?może w tym roku wkońcu cos powalczymy?
Ogród Ani :) 20:39, 17 lut 2017

Do góry
Ania u Ciebie znowu same hity...RT pierwsze słyszę..
Ogród Ani :) 20:21, 17 lut 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Zastanów się dobrze, przekalkuluj, bo często zakup z pozoru wielkiej ilości ziemi na ciężarówki lub big bagi u sprawdzonego producenta (np) wychodzi taniej i nieporównywalnie (in plus) jakościowo. Nie wiem jak masz duzy ogród, ale uwierz, że nawet na 500m ogrodu zakup 7m kompostu czy innej dobrej ziemi przy etapie wypracowywania gleby to kropla w morzu...

Iwona a gdyby tak taką gorsza ziemię poplonem wysiać? i tak np poswięcic na to rok i siać i kosic tak w kółko to nie poprawi jakości gleby?
ja sobie wymysliłam ze rabate którą mam plan obsadzać za rok w tym bym tak wzbogacała
Ogród w remoncie 15:13, 17 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

a mi się jej kształt właśnie podoba jest taka nie banalna i kształt trawnika jest świetny. według mnie linia trawnika jest czasem bardziej dla oka zauważalna

Aniu ja myślę że tak jak napisałaś chyba to kształt trawnika się wyznacza a nie kształt rabat w pierwszej kolejności.
Ogród w remoncie 14:36, 17 lut 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Też myślę że teraz na planie jest trochę odstająca od reszty ale nie wiem. Sama też próbowałam ją zmienić ale wtedy kiełbasiło mi się wszystko inne co moim zdaniem jest bardzo dobre.
Chyba już nic nie zmieniamy. Czasem może się okazać, że właśnie ta rabata będzie najlepsza. A może za jakiś czas jakiś pomysł jeszcze przyjdzie na to miejsce

a mi się jej kształt właśnie podoba jest taka nie banalna i kształt trawnika jest świetny. według mnie linia trawnika jest czasem bardziej dla oka zauważalna
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 14:06, 17 lut 2017

Do góry
Reniu prześlesz mi na priv gdzie kupowałaś róże black magic?
Typografia ogrodu 10:52, 17 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

o to ja mam podobnie, jeść bym mogła non stop, najlepiej mięcho
ale mam nadzieje ze gdy w ogródku będzie robota to zrzucę te 6kg które przez zimę uzbierałam :/
pozdrawiam
mięcho.to jest to
Ja może też zrzucenie przy kraweznikach...Albo przerobie na masę
Typografia ogrodu 08:52, 17 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
od samego czytania o tych dietach robi mi się słabo.mi odstawienie słodyczy chyba niewiele by do.jedzenie musiałabym odstawić
Ale gratuluję i zazdroszczę

o to ja mam podobnie, jeść bym mogła non stop, najlepiej mięcho
ale mam nadzieje ze gdy w ogródku będzie robota to zrzucę te 6kg które przez zimę uzbierałam :/
pozdrawiam
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:18, 16 lut 2017

Do góry
jolanka - widzę,że już się wykurowałaś,skoro tak się rwiesz do roboty

anna_t - Dzięki za pochwałę zdjęć,to aparat tylko Kostrzewa zbiera się szybko.
Już jej nie mam.
Tzn.tylko pojedyncze krzewinki mi gdzieniegdzie zostały.Ale te które rosły pomiędzy bukszpanami musiałam wykopać.
Ja mam chyba za dobrą ziemię,rosła w oczach i mi zarastała bukszpany.Nie mogłam jej ujarzmić.
Mixtoorka -witam i zapraszam

rozark - zasadniczo cięłam ją wiosną,kiedy przypinałam gałęzie w poziomie.
Urszulla -tez się już nie mogę doczekać,chociażby pierwszych krokusików

Madzenka - najlepiej przyciąć w trakcie przesadzania.Powinno się ściąć 2/3 części nadziemnej.Szybciej się przyjmie w nowym miejscu.
katel -witam i zapraszam
Anda -Tłok u mnie ,dzięki twojej rekomendacji Jutro rezerwuję całe popołudnie na rewizyty
Jeszcze nie mam ogórkowej róży,ale muszę przyznać,że zaszczepiłaś we mnie chęć posiadania
Na dodatek obydwie są prześliczne,tylko Desdemona trochę drogowata.
Zobaczę wiosną,może akurat będzie coś do wymiany
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:29, 16 lut 2017

Do góry
Renata przeglądam twój pierwszy watek i powiedz mi masz jeszcze kostrzewę owczą? jak Ci sie spisuje? długo jest brzydka po zimie?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:19, 16 lut 2017

Do góry
ojej to u mnie pole totalne w porównaniu do Ciebie łądne zdjęcia robisz, wszystko takie soczyste
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:34, 15 lut 2017

Do góry
anna_t - w poprzednim wątku totalny chaos nie ma co oglądać Zdjęć z oddali w zasadzie mam mało,bo mam jeszcze małe tujki i z każdej strony widać domy sąsiadów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2302-a-mialo-byc-tak-pieknie?page=282
Tu coś znalazłam z lata

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies