Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:18, 17 lut 2017

Milka napisał(a)
A ja jestem ciekawa, jak nowe piwonie-żółte drzewiaste w tym roku, no i kolejne od Mariusza, czy bardziej pokaźne będą, Nie wiem czy znowu miejsca nie zmienić, ale to im chyba szkodzi. Koło lasku rosną mi lepiej jakoś.

To ja tez jestem ciekawa Twoich ale u Ciebie zima lekka była to bedą pięknie kwitły . U mnie lekko nie było trudno powiedziec czy nie ucierpiały . Na razie snieg taki ze nic nie zobaczę.Tez powinnam dwóm miejsce zmienic i nie moge sie zdecydowac czy ruszac ale chyba jednak przesadzę.Irenko u mnie tez w cieniu (lekkim) dużo lepiej niz na słońcu oczywiscie o drzewiastych mowa.
Margerytka40 21:25, 17 lut 2017

To pewnie ja nie świadomie te siewki wypielam bo nigdy nic nie widziałam . Muszę zwrócić uwagę .
anna_t 21:32, 17 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Moniko 5000 stron to u mnie juz było bo oprócz tego watku był wczesniejszy.No własnie u mnie tez szadz była zamiast topnienia śniegu. Jakos boję sie tego roku bo czytałam ze ma byc bardzo gorący a jestem tez pod wrazeniem upałów w astralii , takich upałów jeszcze tam nie było podobno i takiego piekła bo pożary były ogromne.Jak pomyśle ze u mnie moze byc podobnie to nawet snieg wolę.

a co z nawodnieniem?może w tym roku wkońcu cos powalczymy?
anna_t 21:37, 17 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Nie wiem czy wszystkie ale na pewno ten którego kupiłas i na pewno ten ciemny o którym piszesz. Nie mam doswiadczeń z wysiewaniem sie pełnych ale pojedyncze dosc mocno się wysiewaja, mnóstwo dziewczyn ode mnie brało siewki a czerwonego sama mam siewkę od Ulki-sąsiadki.

ja tez mam od Bożenki ciemierniki narazie ich nie widac spod śniegu ale tez liczę na wysiewanie
Rench 22:39, 17 lut 2017

Nowe okularki,naprawiony komputer,to nam teraz wrzuć coś dla pocieszenia oka
Pozdrawiam
Madzenka 23:57, 17 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Dzis zaczął topniec ale weekend to za mało bo sniegu dużo.

U mnie deszcz leje, gdyby leżał snieg nie miałby szans. A na południu znów śnieg pada...
Milka 13:05, 18 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

To ja tez jestem ciekawa Twoich ale u Ciebie zima lekka była to bedą pięknie kwitły . U mnie lekko nie było trudno powiedziec czy nie ucierpiały . Na razie snieg taki ze nic nie zobaczę.Tez powinnam dwóm miejsce zmienic i nie moge sie zdecydowac czy ruszac ale chyba jednak przesadzę.Irenko u mnie tez w cieniu (lekkim) dużo lepiej niz na słońcu oczywiscie o drzewiastych mowa.

No o nich właśnie mówię, chyba tez przesadzę. Ta moja biała drzewiasta, co rok piekniejszą i te jej mega wielkie kwiaty, a tak tanio ją kupiłam.
U nas lało 2 dni, noce bez mrozu, jutro słońce i 7 na plusie w cieniu.
Ale coś mówią, że w marcu ochłodzenie, może sie mylą
alinak 15:01, 18 lut 2017

Bożenko No pewno ze nie sypie na liście .pisze w sensie zeby ładne duże i zielone liście były. A sypie w koło Rh i to małych ilościach .Z żadnymi nawózami nie przesadzam.wyznaje zasadę ze lepiej za mało niż za dużo .Siarczan zawsze tylko raz w roku na wiosnę podlewać Dwie garstki na konewke
Nikita 15:29, 18 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Bogdziu ,zainteresowałaś mnie tymi ciemiernikami. Wszystkie się wysiewają? Bo ja mam taki z ciemnymi kwiatami ,prawie czarnymi. Rośnie u mnie już bardzo dawno ale nigdy mi się nie wysiał. One tak same z siebie na rabatę się wysiewają czy trzeba im jakoś pomóc?

Asiu, u Bogdzi na pewno same się wysiewają, bo sama mam od niej sadzonki i to nawet sporo, bo wzięłam takie tyci tyci malutkie i jak rozsadziłam to wyszło ok.20-25 ciemierniczków, które teraz pięknie sobie rosną w moim "szmaragdowym".
A może nie wiesz że to są siewki ciemiernika myląc je z chwastami i wyrywasz przy okazji pielenia razem z pozostałym zielskiem.
Nikita 15:31, 18 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Liczę ze pokazesz zdjecia.

Zdjęcia już są. Myślę , że moje ptaszki będą zadowolone.