Bardzo piękne zdjęcie, teraz mamy trochę szersze spojrzenie na Twój ogród
Pozdrawiam cieplutko, u nas cały dzień padało, ale deszcz potrzebny jesienią, więc się cieszę
Irenko polatalam po tych Twoich stronach zazdroscilam tego przystojniaka
No ale jak doczytalam co z tym kciukiem zrobilas o jezusie i matko
Przykro mi bardzo ile tez sie wycierpiec musialas
Mam nadzieje ze coraz lepiej szybkiego powrotu do normalnego kciukowania zycze
Róże sadzimy głęboko, zakopując miejsce szczepienia pod ziemię, Wtedy pędy się też ukorzeniają i róże rosną lepiej. Błędem jest zbyt płytkie sadzenie, wtedy róża gorzej zimuje i gorzej rośnie.
Sadzenie róż z gołym korzeniem
Moczenie
Skracanie korzeni
Wykopanie głębokiego dołka i zaprawienie żyznym podłożem z dodatkiem zleżałego obornika
Podlanie ofite, aby ziemia okleiła korzenie
pamiętajmy, że forum to zbiór naszych doświadczeń, ale oprócz forum trzy lata pisałam artykuły i jest sporo skondensowanych informacji. Np. o różach jest kilka artykułów
Żeby pozostać w temacie "roślinnym" ........ dla wszystkich odwiedzających i wspierających, którym bardzo serdecznie dziękuję za kibicowanie....... mój (prawie) las
dla Kwiatuszka ogrodowego kwiatuszek. Nie mam niebieskiego
Buziam Maksia i szczęsliwą Mamusię.
Żon niech się troche przesunie bo zasłania widok w oglądaniu synusia ,
Dlaczego nie włączysz drzewa w rabatę... trudno kosić takie wcięcie, a pod drzewem i tak trawa kiepsko rośnie ... o tak jak czerwona linia....
Ale ja tak sobie tylko mruczę ..
Kasiu, Ty chyba piszesz u mnie o jakimś innym ogrodzie....gdzie mi tam do angilsich...rękawicy nie rzucaj, bo może się przydać na chłodne dni......bardzo się cieszę, że moja "twórczość ogrodowa" Ci się podoba....Dziękuję