Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo II

Kubusiowo II

Joaska 11:11, 09 gru 2013

Gosiu pozdarwiam serdecznie
anula_wn 19:02, 09 gru 2013

ana_art napisał(a)
Gośka już kiedyś pisałam i się powtórzę, jak dla mnie to typowe objawy refluksu żołądkowego... Mówi Ci to Matka czterech sztuk refluksowców. Wiem, że wiele ludzi uważa że to nie możliwe ale tak jest. Moje dzieci latem mogą jeść słodycze, pić mleko w rozsądnych ilościach bo biegają duuużo, od września do maja muszę trzymać dietę inaczej jest katar po pas, kaszel, duszący głównie w nocy, tak duszący, że dzieci wymiotują. Najgorszy kaszel jest jak dzieci się 'rozgrzeją' tak około 23-24 i 3-5. Zazwyczaj przy tym specyficznym kaszlu (jakby płuca za chwile mieli wypluć) osłuchowo jest wszystko ok, lekko zaczerwienione gardło (ale nie jest to angina-często mylona z refluksem), do tego podkrążone oczy, szorstka skóra, czasami ból ucha lub luźne kupy, zgrzytanie zębami w nocy i niespokojny sen tzn w poprzek łóżka, temperatura do 40... No i zęby... moje dzieci nie miały praktycznie mleczaków z przodu wszystko zżarte przez kwasy. U Maćka od 6rż jak ręką odjoł, no chyba że przegnie i zeżre jakiś fastfood np kfc. Maksyilian 7rż,(do tego czasu była tragedia-dosłownie tydzień w przedszkolu 3 w domu. W domu nie mieliśmy NIC z rzeczy zakazanych, ja już mówiłam że jak w sklepie na serki spojrzy to już chory... Franek do 5rż-teraz jest oki ZA to teraz przerabiamy Jaśka... Pół godziny temu słyszałam jak dychrał. Od wczoraj jest na lekach refluksowych... mam nadzieję że nie złapał jakiegoś wirusa, bo u niego odrazu atakuje oskrzele. to byłby 3 antybiotyk od początku roku szkolnego...
W moim domu jest szafka z lekami, leki refluksowe muszą być zawsze.
Jeśli chcesz podam Ci tel o mojego pediatry. Przyjmuje prywatnie w Wawie. Jest baaaardzo specyficzny ale tylko jemu ufam... a chodzimy do niego od 15lat...

Gosia,
piszę pod postem Any, bo jestem "w temacie"
Dzisiaj byłam z Franiem w CZDz u p. laryngolog i zasugerowała , że faktycznie może być coś takiego jak reflux nocny.... Dziecko przez to kaszle, a nie ma zgagi jak dorosły. Zaleciła nam badanie gastrologiczne, bo póki co leczenie sterydami (na alergię) nie odnosi skutku ! oczy podkrążone (jak pisze Ana), ciągły kaszel, zatkany nos.... być może mój dzieciak leczony jest na coś czego nie ma....
Sprawdź to. Wybierz się do Międzylesia, mają tam dobrych lekarzy !
Welka 21:12, 09 gru 2013

Doczytałam o Kubie (pisałyśmy chyba w tym samym czasie) i wszystko o kaszlu nocą i zaczynam się zastanawiać, co z moją Kinią - co jakiś czas też ma takie nocne napady kaszlu (właśnie od wczoraj się zaczęły), podaję syrop przeciwkaszlowy i po kilku dniach przechodzi, ale może powinnam ją dokładniej przebadać. Sorki, że tak sobie u Ciebie głośno myślę, ale dobrze, że Ana zwróciła na to uwagę, bo ja to zawsze na suche powietrze zrzucałam, a teraz dało mi to do myślenia.
Pozdrawiam
Bogdzia 21:36, 09 gru 2013

Pozdrówka zostawiam.
kaisog1 21:53, 09 gru 2013

Aniu szczerze mówiąc mam dzisiaj takiego doła, że glowa mała.... czasem myślę sobie, że to wszystko nigdy sie nie skończy.... czuje się jakby mnie ktoś uwięził w domu przez lat.....

Kasiu może macie rację.... jasne, że lepiej wykluczyć milion rzeczy niż jedną pominąć. Jutro będę rozmawiała z lekarka Kuby i podpytam ją. Ciekawe co ona na to....

Asiu i ja pozdrawiam

Anulka u nas wiadomo co to było.... to nie refluks. Kuba zaraził się czymś między bakterią a wirusem.... tłumaczono mi dokładnie co to jest ale ja byłam z deko nie przytomna więc podaje co "wyniosłam" z tego tłumaczenia

Ewelina nauczyłam sie jednego.... u dziecka nic nie dzieje się bez przyczyny. U nas też zaczeło się od kaszlu w nocy, też leki przeciwkaszlowe, a potem to już pooooszło....
Moja znajoma ma synka rok starszego od Kuby i ten też wiecznie kaszle. Lekarze szukają przyczyny od roku......

Bożenko

Gabrysia_ 22:10, 09 gru 2013

Gosia... to ja tylko pomacham i zdrówka dla Kubusia życzę
kaisog1 22:13, 09 gru 2013

Dzięki Gabrysiu buziaki posyłam
monteverde 22:55, 09 gru 2013

No i cóż ja Ci biedaku mam napisać? tak Ciebie doświadcza los, ale wszystko ma swój cel Gosiu musisz to wszystko przetrwać i się nie poddawać, myśl pozytywnie pomimo wszystko Całujemy Was z Marianem
kaisog1 22:57, 09 gru 2013

Aneczko dziękuje Ci pięknie! Czasem sobie pomarudzę a i tak zrobię co do mła należy Buziam Was Kochani
barbara_kraj... 01:00, 10 gru 2013

Chochoły mnie urzekły
Kiedyś, jak jeszcze można było dostać snopki słomy sama podobne robiłam świeżo posadzonym drzewkom owocowym. Te Twoje wydają mi się gotowe. Fajna rzecz!
Kubusiowo starannie do zimy przygotowane, możesz być dumna!

A Kubusiowi życzę jak najszybszego powrotu do całkowitego zdrowia.