Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogród 23:40, 02 lis 2013

Do góry
Ula ma rację, ta złota jesień się już kończy. Dla mnie była ona w tym roku niezwykle piękna. Byłam przed tygodniem na działce, pogoda była taka przeciętna, ale poszłam na pobliskie stawy i na pół godziny wyszło słońce. Zrobiło się pięknie, dobrze że miałam aparat i złapałam to co widziały moje oczy.
Słońce tak pięknie wydobyło te kolory no i te odbicia w wodzie

Las się przegląda jak w lustrze.
A to widok na stawy las i chmury.

Właściciel ostrzega - rybki są moje

I moje wierzby, które widzę cały rok, zawsze inne.

Minęło pół godziny i zmysły prysły, zrobiło się normalnie.
I jeszcze jeden widoczek z odbiciem w wodzie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:38, 02 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Nowosc z 2013 u mnie w tym roku były takie kolory, biały też byl ale zdjęcie źle zrobione i one wyrastaja w jednej kępie

http://zszp.pl/?id=411&lang=1

No tak, ja musiałam posadzić 6 różnych, a Ty to samo osiągnęłaś za pomocą jednej sztuki I też jest kolorowa kupa
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:29, 02 lis 2013

Do góry
Witaj Danusiu. W pierwszych dwóch latach trzeba go zabezpieczyć potem jest już dobrze. Widziałem takiego derenia w internecie,chyba szkółka Schmit mała sadzonki ok 40 cm. A teraz jeszcze wrócę do kaliny japońskiej trochę podobna do mojej a jednak inna. Jest to kalina Kilimandżaro, moim zdaniem ciekawa. Pozdrawiam serdecznie. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3525-ogrod-to-moje-hobby
Moja bajka 23:29, 02 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Ramki gotowe Muszko, włożę do nich zdjęcia i postawię, albo powieszę w pokoju. Po prostu
Teraz mam ramki w stylu shabby-chic. Za całe 5zł98gr

Ramki super! Pozazdrościć
A ja się troszkę zagalopowałam z wyobraźnią.
Mam nadzieję że Cię nie przeraziłam tymi pomysłami z których wyskoczyłam jak Filip z Konopii?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:56, 02 lis 2013

Do góry
piasektt napisał(a)
Piękny ogród!

Rudy kot to main coon?

To moja kotka:

Pozdrawiam Maciej
+
Jak byś miał dzieci w sensie do sierocińca, to ja jedna sierotę mogę przyjąć
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:44, 02 lis 2013

Do góry
ok, w końcu mogę zamieścić plan całej działki

taki z projektu

i narysowany odręcznie z mniej więcej aktualnym stanem

widać coś? bo u mnie tak sobie... chyba spróbuję raz jeszcze... ale to już następnym razem i postaram się od razu nanieść ścieżkę i mniej więcej zarysy rabat
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:35, 02 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Może i będzie pięknie, a pracy będzie faktycznie mniej

Piękna hortusia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 02 lis 2013

Do góry
Nowosc z 2013 u mnie w tym roku były takie kolory, biały też byl ale zdjęcie źle zrobione i one wyrastaja w jednej kępie

http://zszp.pl/?id=411&lang=1
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:18, 02 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Lato się jeszcze nie skończyło, jesień już czuć w powietrzu, a ja już tęsknię za wiosną

chyba nie ja jedn zakochałam się w tych zdjęciach,cudne rabaty, zestwienia roślin, moje pytanko tylko czy ten na końcu po prawej żółciutko-bialutki to białobok?
Rododendronowy ogród II. 22:12, 02 lis 2013

Do góry
luiza_jakubowska napisał(a)
Pozdrawiam.Walczymy z liśćmi.Już trzy przyczepy pojechały do lasu i dalej nie jest czysto.Nigdy nie spotkałam jętek, mimo "jeziora".Nie wiem jakie warunki muszą mieć do rozmnażania?

Kasiu nie odpowiem Ci jakie warunki im porzebne , myślę ze poprostu ich nie zauwazyłaś a może tak jak jakis mój gosc wzięlaś za komary. Komary jednak nie latają tak gromadnie wiec jeśli zobaczysz rój ,,komarów" to bedą to ę. Myślę ze w przyszlym roku je zauwazysz jak teraz wiesz jak wyglądają. U Ciebie jest duzo cienia a one fruwaja w słoneczku , jestem pewna ze je zobaczysz.Zastanawiam się czy jest sens wywozic te liście , ja w moim lesie je zostawiam z pełną premedytacją bo chcę by sie tworzyła leśna gleba a bez liści nie będzie to mozliwe , no chyba ze zasypuja Ci grzadki i inne rośliny to wtedy faktycznie trzeba. Dzięki za piekne zdjecie Twoich brzóz. Miłej niedzieli.
Moja bajka 22:10, 02 lis 2013

Do góry
Ramki gotowe Muszko, włożę do nich zdjęcia i postawię, albo powieszę w pokoju. Po prostu
Teraz mam ramki w stylu shabby-chic. Za całe 5zł98gr
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 02 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu - z jeżówek można doktorat zrobić.. odmiany są bardzo podobne i różnią sie tak małymi detalami, że idzie ogłupieć.. Secret Love nie mam.. śliczna czerwona... mam tylko dwie czerwone.. Papaya ognista o ciekawym kształcie i Hot Lava o wielkich kwiatach. Ostatnie zakupy robiłam z myślą, że pamiętam, albo że mam zapisane na doniczkach.. a potem zapomniałam odczytać, zapomniałam zapisać... i sie porobiło..

To jest jeżówka Pink Sorbet lub Secret Romans .. za cholerkę już nie dojdę którą wzięłam.. jeszcze poszukam, czy nie wstawiłam jednak kartki z nazwą..

Ale i tak najbardziej lubię moje zwykłe jeżówki purpurowe białe i różowe Gdybym miała miejsce to posadziłabym z nich cała łąkę, a tak mam tylko dwie duże kępy i trzecia olbrzymia kępa z doubledecker (po czasie przestaje dostawać kogutki i wygląda jak zwykła )

No i liczę na szał ciał z malutkiej Piccolino.. chyba najmniejsza jaką widziałam Za to bardzo żywotna...

ta dolna to Pink Sorbet, pełniejsza http://www.vitroflora.pl/pl/oferta/byliny/echinacea__jezowka Piccolino i Liliput też taki malusi

mam taka odmianę Cheyenne Sprit, że nigdy nie wiadomo jakie kolory będzie miała, w kępie mogą być żółte, pomarańczowe lub czerwone albo białe
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:57, 02 lis 2013

Do góry
A przy Agatce nawet cukier wydaje sie gorzki

Właśnie oglądam stare foty, z 2005-2006 roku, ale ich dużo, zrobiło mi sie bardzo sentymentalnie
Np to z 2005r, jeszcze pies malusi i lasku nie ma To 2/3 mojego małego ogrodu

Ogródek Anity 21:53, 02 lis 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Na poprawę nastroju
Tiramisu
Polecam

........znowu kusiaz.........kusicielko ............ jak nie rózami to deserem........
Ja tez lubię jesienią i zima szczególnie podjadac słodycze............co widać z resztą.... ale co tam, każdy sposób na poprawę nastroju jest dobry..........
Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:43, 02 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Mój avatarkowy ulubieniec

mrrr... cudny... jak mowi mój M :kawał futa pozdrawiam
Moja bajka 21:32, 02 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Kupiłam też dwie plastikowe, mocno kiczowate ramki. Po co mi one? Bo jutro będą wyglądać zdecydowanie inaczej

Właśnie podsunęłaś mi świetny pomysł jeśli chodzi o ramki. Kiedyś nawet sobie coś takiego wymyśliłam tylko w innym leśnym klimacie.

Jesteś kochaną inspiracją
a jeśli chodzi o ramki to czekam, żeby zobaczyć jakie nowe oblicze dostały w twoim ogrodzie. .
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:25, 02 lis 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

nasuwa mi się tylko jedno slowo: piękna kępa

Ognista kupa.....
A obok nie lepiej .. też ognista wstęga.. cały zakątek mam taki ognisty..... i tulipany tu też takie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:25, 02 lis 2013

Do góry
Mój avatarkowy ulubieniec

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:20, 02 lis 2013

Do góry
czasu brakło ... ale tylko pozornie do zamierzamy uporządkować jeszcze sprawę aleji zwanej angielską

ma być podobnie i będzie ... rzeczona aleja na pomarańczowo ... pod serbami (w przyszłości nie fiem jakiej ... chciałabym wiosennej) ten mega szał z niezapominajkami i angelikami ... a na czerwono zwiększony areał ... warzywnik ustapił miejsca

tak zrobiłam zdjęcie, że pomarańczowa linia wyznaczająca aleję się pochyla ... w rzeczywistości idzie prosto do kubika z niezapominajkami ... prościutko od samej furtki ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:19, 02 lis 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Mam jeżówkę Milkshake i ona zmienia się bardzo podczas rozwoju. Najpierw nie wygląda na pełną, dopiero w miarę rozkwitu jej środek się napełnia, więc najprawdopodobniej zdjęcie Ani pokazuje ją na którymś z etapów do pełnego rozkwitu, a katalogi i sklepy pokazują tylko zdjęcia "końcowe".

Dokładnie tak jest... jeżówki tak sie zmieniają w trakcie, że cały czas są ciekawe i interesujące...
Rożne stadia rozwoju w zwykłej Albie

Wąskie płatki, zielony środek i płaski, a dojrzałe są zupełnie inne...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies