Ogrodnik Mimo Woli cd
22:13, 12 gru 2013
Też byłem adwersarzem, i to jeszcze jakim (już na forum raz o tym wspominałem), czasem wstyd wspominać, dopóki nie pojawiły się te dwie pociechy ze zdjęcia. Jak im odmówić karmienia ptaków, jak odmówić tysiącu dzieci, które oprowadzam rok w rok i którym opowiadam miedzy innymi o ptakach. Czyż to własnie nie oni obejmą odpowiedzialność za to co nas otacza, czy nie warto pobudzić w nich miłość i poczucie owej odpowiedzialności, raczej najważniejsza sprawa, wszystko inne staje się drugorzędne.
W szacownym gronie mój kolega ornitolog zapytał, czy ktoś zauważył spadek liczebności bądź masowe wymieranie jakieś populacji ptaków w wyniku dokarmiania? - cisza ...
Aniu wstawiam niegrzecznie fotkę, ale jutro ją usunę aby Ci nie zaśmiecać - przepraszam.
W szacownym gronie mój kolega ornitolog zapytał, czy ktoś zauważył spadek liczebności bądź masowe wymieranie jakieś populacji ptaków w wyniku dokarmiania? - cisza ...
Aniu wstawiam niegrzecznie fotkę, ale jutro ją usunę aby Ci nie zaśmiecać - przepraszam.