Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje "Ranczo Akapulko" 23:55, 31 sie 2013

Do góry

Sobota 31 sierpnia 2013

Rozmyślania

Kiedy dziś byłam na „ Ranczo Akapulko”
Może nie wiele pracy tam zrobiłam , ale wypieliłam pod płotem wzdłuż mój żywopłot i kolka rządków truskawek. Co prawda późno dziś tam pojechałam, bo odwiedziła mnie koleżanka.
Umówiłam się z tym Panem od altanek, domków letniskowych. Przyjechał pokazał mi swoje projekty a właściwie zdjęcia domków. Lecz mnie osobiście żaden się nie podobał, bo są one takie jak we wszystkich sklepach które sprzedają takie domki. Są to domki altanki pod jeden wzór. Ja chcę mieć coś innego, coś na wzór malutkiego domku wiejskiego z ganeczkiem , lub przedsionkiem z przodu. Nie chcę żadnej drewutni ani altanki z przodu tylko mały oszklony ganeczek. Na którym będę mogła sobie posiedzieć i odpocząć.
Upiekłam sobie gryla i zjedliśmy razem z Hrabią tam kolacyjkę. Oglądałam te moje chwastowisko i doszłam do wniosku że znów muszę coś zmienić. Chwasty rosną jak opętane i teraz nie wiem co z nimi zrobię. Jedną częśc działki na pewno znów przekopię i ręcznie będę te chwaściska usuwała. Drugą część poleję ROUNDUPEM . Tam gdzie będą kwiaty mogę polać chemią, ale w miejscu wyznaczonym na grządki będę musiała kopać.

Tak to trzeba będzie zrobić hihihi

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:40, 31 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
M sadzi ostatniego....
Nawet nie chcę myśleć ile pracy trzeba będzie włożyć by wykuć na froncie.. na rabacie Danusiowej..
Zastanawiam sie jakim cudem rośnie mój klo palmowy.. ma sucho jak diabli, siedzi w wykutym dołku... na patelni w słońcu cały dzień.. to jakiś wysokogórski klon...

Walka po nocy... od rana do tej pory.. by wykuć dołki pod róże i posadzić 10 bukszpanów.... to jest ciężki rodzaj ogrodnictwa.... ja jestem zgon.. idę się myć i spać..

I eMuś się zlitował.. jemu trudno bo po chorobie.. ale walczył.... bo ja sie poddałam. Naprawdę.. zajadłą jestem, ale się poddałam.. padłam. 3 kulki do przesadzenia są.. już widzę.... grrrr
Straciłam zapał do roboty.. .czym więcej robię tym mam większy bałagan w ogrodzie.. .. wszytko zaczęte i nieskończone.... porażka i kosmos.. W domu pobojowisko, w ogrodzie nie lepiej.. W życiu więcej żadnej akacji nie posadzę,, korzenie były wszędzie.. nie do przecięcia łopatą.. Nie dość że wykopaliska, kamienie i beton, zbita glina.. to te wszechobecne korzenie.....

Piesio też pomagał.. teraz leży przy mnie i mówi ale sie zmęczyłem.

Teraz wygląda tak.. a jak za dnia.. wolę nie myśleć.. bo jak źle to mnie szlag trafi.

W małym ciele wielki duch.
Ja bym odpuściła. Podziwiam Cię Aniu.
O wrzosach i różach poczytałam i znów coś nowego się dowiedziałam
Raczkujący ogród Iwony 23:36, 31 sie 2013

Do góry
isia33 napisał(a)
Widok od bramy.

Moja ulubiona rabatka.

Pięknie
Mój 4 arowy azyl... 23:28, 31 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
fajne zakupy a ta goryczka to chyba siedmiodzielna pozdrawiam

Jeśli jutro się wybiorę, to o tę goryczkę zapytam, ale ona jakąś inną nazwę ma. Szkoda, ze nie zapisałam.

Aniu, znam nazwę tej goryczki! To goryczka jesienna (Gentiana sino-ornata). Tu jeszcze w pączkach. Kwitnie do przymrozków! Jest jeszcze biała!

Słoneczny ogród słonecznej safikey 23:15, 31 sie 2013

Do góry
safikey napisał(a)
Kwiatowy ogród mojej Mamy

poza tym rosną katalpy, świerki, jabłonie, leszczyny, wiekowe tuje, stare lipy - ach - wieś sielska, anielska

Potwierdzam, sielsko i anielsko. A my co ?, zaczynamy robić swe ogródki od sadzenia "paru iglaczków" (bo niewymagające), najlepiej z włókniną przykrytą żwirkiem, a potem... Potem patrzymy na kwitnące rabaty bylinowe i marzymy by mieć je u siebie... Ja już u siebie etap iglaczków mam za sobą, teraz etap bylin i traw... Ty też widzę rozwijasz się... Będzie pięknie! Z takim entuzjazmem inaczej być nie może.
Anglia sierpień 2013 23:15, 31 sie 2013

Do góry

Takie jak poniżej znalazłam w sklepie - tylko czemu one nie wejdą do walizki? Może spróbować je przystreczować jak łopatę?

Tomek tez jakoś nie biega tak bardzo tylko wciąż widziałam go wypoczywającego

Ławki tez go interesowały ale z jakiego powodu to musi pokazać Wam sam, bo ja nie zrobiłam jakoś ani jednego takiego zdjęcia.

Anglia sierpień 2013 23:03, 31 sie 2013

Do góry

A tak tu wszyscy narzekają, że trzeba biec żeby wszystko zdążyć obejrzeć a tu proszę:

Mój 4 arowy azyl... 23:01, 31 sie 2013

Do góry
A na koniec nasza dziewczynka z gołębiami

Atelier Ogrodowe... 22:59, 31 sie 2013

Do góry
Lukas napisał(a)
Ciąg dalszy fotek

Ale pięknieeeee !
Anglia sierpień 2013 22:57, 31 sie 2013

Do góry
Te wszystkie tekowe bardzo mi się podobają ale po pokazie tych ławek nie wiem już którą bym chciała bardziej.

Mój 4 arowy azyl... 22:55, 31 sie 2013

Do góry
I coś na ząb

Straganów z miodem, miodami pitnymi, nalewkami i piwem, pieczywem wszelakim i słodyczami nie fotografowałam
Mój 4 arowy azyl... 22:52, 31 sie 2013

Do góry
Różne cudeńka

Anglia sierpień 2013 22:50, 31 sie 2013

Do góry
Pewna młoda para z naszej wycieczki jak zobaczyła tą ławkę w ogrodzie stwierdziła, że na starość koniecznie muszą ją mieć.

I juz w pierwszym centrum ogrodniczym do którego zawitaliśmy znaleźli sobie podobny model do kupienia

Moje poletko 22:49, 31 sie 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Życzę miłego łikendowania.

Sliczny widok, faktycznie trzeba myślec o sadzeniu ale w sklepach jeszcze mały wybór, dziś udało mi się kupic tylko dwa rodzaje krokusów, tulipany były ale niezbyt duży wybór.Pozdrówka.
Mój 4 arowy azyl... 22:48, 31 sie 2013

Do góry
Drzewka i krzewy owocowe

i ozdobne
Atelier Ogrodowe... 22:48, 31 sie 2013

Do góry
Wiem, że napisałeś wcześniej, że limka rośnie w pełnym slońcu, nie wiem dlaczego one się tak zachowują.
Ja mam dwulatki i jedne kwitna jak oszalałe a inne właśnie w cieniu nie kwitną prawie w ogóle, a też prawie ich nie cięłam więc napisałam, że może światło.
Dzięki że zajrzałeś, a tą żurawka kupiona dzięki Tobie i fota dla Ciebie
wiem że ta TWOJA inna odmiana ale kwiatki ...

Anglia sierpień 2013 22:44, 31 sie 2013

Do góry
Oj Kondzio, chyba takiego wyboru u nas jeszcze długo nie będzie.

Ogród u stóp klasztoru 22:43, 31 sie 2013

Do góry
Marzena dla kogo leniwa to leniwa . ja to pracuje jak wszyscy odpoczywają a jak ja odpoczywam w poniedziałek i wtorek oraz piątek to wszyscy tyrają . jak żyć ..powiedz jak żyć . wszystko pomerdane i na odwrót

Ania razem to by było o wiele zabawniej urządzać od nowa . mając jeszcze do dyspozycji takie okazy jak ty masz , to cuda byśmy zdziałały . jednak wiem że dasz sobie radę . teraz jesteś bogatsza o całą masę doświadczeń

u mnie rozszalały się miodunki . prawie bestie zagłuszają hosty ...jak żyć , ciągle coś na odwrót

za to rdeścik w tym roku jakiś marniejszy ..chyba przez upały
( GIERCZUSIA ty się ciesz że ten twój przeżył te saunę )

Wczoraj rozpraiwłam sie z wielką kępą irysów syberyjskich koło oczka . zagłuszyły pierisa i rozchodniki . wlazły prawie do wody . co za dużo to nie zdrowo . dłubałam po kawałeczku żeby wanny oczka nie uszkodzić ...koronkowa robota

a na koniec coś optymistycznego . prawie obżarta przez ślimaki języczka wydała kwiaty .
a liście nawet doś dobrze wyglądają

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:42, 31 sie 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Śliczne rozchodniki. U Ciebie cały czas coś kwitnie, podziwiam. Pozdrówka Aniu.
Bogdziu mam i puste place po przekwitłych, ale ich nie pokazuję
pozdrówka

Mój 4 arowy azyl... 22:41, 31 sie 2013

Do góry
Cebul było w bród

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies