Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lecę w kulki... 00:21, 31 sie 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Świeże fotki...ostatnie jakie zrobiłam....

To drugi sezon Limek....nie spodziewałam się TAKIEGO efektu w tak krótkim czasie...
urosły ogromnie i obficie kwitną....
nawet mój M uległ ich urokowi...a jemu rzadko podobają się kwiaty...
Piękne są te hortensje....jego słowa?!
Cieszy mnie to bardzo....bo one cieszą mnie

Piękne te Twoje limki Aniu, pozdrawiam serdecznie
Ogród w Tarnowie 00:12, 31 sie 2013

Do góry
Richie napisał(a)
Nowe bukszpany czekają na swoje miejsce...

Przy ławeczce ślicznie wyglądają, na zimę zadołujesz tylko, a potem śliczne donice i masz piękny kącik
Ogród w Tarnowie 00:05, 31 sie 2013

Do góry

klimat tych fotek szalenie mi sie podoba
no, nie wspominam o perfekcji w zadbaniu o rośliny, bo u Ciebie to norma

Ogród u stóp klasztoru 23:56, 30 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
No nie zupełnie, bo w remontach jestem i ogród dosadzam cały czas pozdrawiam cieplutko i buziam fajne fotki pooglądałam z uśmiechem i z żalem ale jeszcze kiedyś tam wpadnę

Aniu jakbym bliżej mieszkała to byśmy razem podziałały .byłoby ciekawie
Ogród u stóp klasztoru 23:54, 30 sie 2013

Do góry
Ela Krzywaczka nie prowadzi , ale luknę i jak będzie to ci mogę kupić i wysłać a może będzie w Jaworniku . też luknę ale dopiero po 8 września . teraz mam nawał pracy .
mogłabym co nieco u siebie uszczknąć ale pewnie mała szczypka cię nie urządza . ja swoje już porozsadzałam . nie powiem jestem zadowolona .
dziewczyny ( Aldona i Gabriela ) dobrze podpowiedziały żeby powtórzyć nasadzenia z górnej części . w końcu w angielskich rabatach też występuje rytm nasadzeń . i to jest strzał w dziesiątkę . nie całkiem powtórzę ale rozchodnik jest . i cieszy mnie że nie musiałam go kupować tylko ukradłam spod hortensji PINKY WINKY przy kaskadzie

leniwe to lato miałam . moje sąsiedzkie koty też

O....! 23:50, 30 sie 2013

Do góry
jeszcze taka tworzona rabata na zakręcie...

oraz len

i rozchodnik okazały z gościem
Ogród u stóp klasztoru 23:47, 30 sie 2013

Do góry
No nie zupełnie, bo w remontach jestem i ogród dosadzam cały czas pozdrawiam cieplutko i buziam fajne fotki pooglądałam z uśmiechem i z żalem ale jeszcze kiedyś tam wpadnę
O....! 23:46, 30 sie 2013

Do góry
Aniu, ten bukszpan na tarasie był posadzony dość dawno, chyba ok. 8-9 lat temu, też z sadzonek, teraz dosadzam z jednej strony, bo kiedyś było za mało sadzonek...
na tej fotce właśnie widać...

O....! 23:35, 30 sie 2013

Do góry
a teraz kwiatki i rabatki...
O....! 23:30, 30 sie 2013

Do góry
Alinko, to mnie 'zatkało' po Twoim stwierdzeniu, zwłaszcza, że widziałam Twój piękny ogród, który mogłam podziwiać miesiąc temu... Alinko, zapraszam oczywiscie, ale w moim ogrodzie jeszcze mnóstwo do zrobienia, u mnie to rzeczywiscie krajobrazy dają dużo uroku...a rośliny dobieram m.in ze względów kolorystycznych i rzeczywiście nie szaleję z ich ilością ( zwłaszcza dotyczącą gatunkow i odmian)
Ania asc - dzięki, no, ale nie przesadzaj
Bogdziu - ale myślę, ze Twoja synowa ma trochę inne konie te w moim sąsiedztwie to zwykle wiejskie konie, ale owszem, zadbane, ktore sąsiad używa do pracy w swym gospodarstwie (sic!)
Ania tre, witaj, dzięki
Aldonko - no, to powodzenia w ukorzenianiu
Krys - fajnie, że Ci sie udało, ja jednak preferuję wiosnę na ukorzenianie
Urszula - no ja też jestem ciekawa jak bedzie z cisami...już wyrzuciłam kilkanaście zółtych, ale wiele ładnie sie trzyma...no, okaże sie trochę później co z nimi...

i widoczek m.in na taras przed domem ( ale trawa do skoszenia i innych zabiegów...)
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:28, 30 sie 2013

Do góry
Podziwiam pracowicie przebyty dzień w ogrodzie pozdrawiam Marzenkodzięki za wpis u mnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:24, 30 sie 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Anka metamorfozy fajnie się ogląda . Stan -przed zawsze mnie zadziwia , że mogłam tak coś posadzić i wymyślić takie kompozycje . ty pewno też już nie wołasz wow na te stare fotki .

Wołam..... za kazdym razem jak oglądam.. szczególnie , że połowy nasadzeń już nie ma.. bo było za gęsto i musiałam wyciepać.. Najśmieszniejsze, że teraz wcale nie sadzę mniej, a powiedziałabym , że gęściej Jestem niereformowalna

2008 - ależ byłam dumna z mojej pierwszej rabaty.. a raczej jej połowy

A to za 5 lat........ stwierdzam, że 5 lat.. to ogród się robi stary..... i najlepiej jaby sie został tak na 4 lata.. i został w miejscu
Tu prawa cześć sie nie zmieściła w kadrze.. z wisionka... wiec daje drugie foto... host na foto prawie nie widać.. i wszytko już tnę... 1/3 już nie ma bo było za gęsto..... poszerzyłem rabatę, bo się nie mieściło... szok. po prostu szok.... Klon na środku taki malutki, a teraz żałuję, że go posadziłam... wszytko zacieni... W tle są brzozy sąsiadów.. już ich nie ma.... jak podrosły nasze jodły to wycięli...

MASAKRA.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:14, 30 sie 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)

Wrzosy prześliczne, hortensja też cudnie wygląda. Jaka to odmiana hortensji?

Chyba Phantom.... ale kupiłam jako Great Star...... ale to nie ona Z tego c oczytam na forum to najczęstsza pomyłka w oznaczeniu, bo dużo osób kupiło Great Star a ma to co ja Metka do zeszłego roku wisiała..... Ale ta mi się podoba i to bardzo... kwitnie od początku lipca... co najmniej miesiąc szybciej niż Limka.. rośnie w zwykłej ziemi a nie kwaśnej i nie grymasi A już rośnie od 2009 lub 2008 roku....

Znalazłam foto... posadzona w sierpniu 2009 .. i na pewno nie dawałam kwaśnej ziemi Widać za łopatą Teraz w zakolu jest ciurkadełko z kamieniami.

Lecę w kulki... 23:10, 30 sie 2013

Do góry
Świeże fotki...ostatnie jakie zrobiłam....

To drugi sezon Limek....nie spodziewałam się TAKIEGO efektu w tak krótkim czasie...
urosły ogromnie i obficie kwitną....
nawet mój M uległ ich urokowi...a jemu rzadko podobają się kwiaty...
Piękne są te hortensje....jego słowa?!
Cieszy mnie to bardzo....bo one cieszą mnie
Kolorowy ogród na piasku 23:10, 30 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Ślicznota a gdzie ją posadzilaś tzn., od wschodu, południa czy zachodu, co lubi? pierwszy kwiat mojej

A Twoja ślicznotka jeszcze w donicy?
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:09, 30 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jak ogląda się fotki sprzed paru lat.. i teraz to jest WOOOW... Najśmieszniejsze, że te kilka lat temu też już uważałam że jest WOOW.
Metamorfoza.....
2009

2010

2011

2012

2013 (koniecznie dać lepszej ziemi.. i wykopać troche wysokich traw bo zagłuszaja roz[lenicę, ale wykopałam na prezenty dużo kępy, i widać że w tym roku najgorsza musi mieć miejsce i żyzną glebę )

Nigdy niczym nie nawoziłam moich traw..

ślicznie , wykop najwyższą bo stawek zasłania, a ja się zastanawiałam czym swoją jukę podsadzić mogę zgapić Jaskółeczko? pozdrawiam aha ja już miesiąc b/ telewizora, tylko Maję oglądałam w komputerze i żyję
Kolorowy ogród na piasku 23:05, 30 sie 2013

Do góry
Aniu, nie powiedziała mi co lubi, zaproponowałam jej miejsce przy trejażu i musiała się z tym pogodzić.

Na tym zdjęciu nie jest widoczna ze względu na światło ale rośnie tam, gdzie te jasne ostróżki, to światło wczesnym rankiem. Po południu nogi ma w cieniu.
Posadziłam ją tam, by zima była osłonięta od silnych zimowych wiatrów (z drugiej strony wiatry wycisza dom), co zapewniają jej powojniki nie ścinane na zimę. Ale wykład zrobiłam

Marzy mi się Siedlisko.... 23:03, 30 sie 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Dzisiejsza porcja witaminek prosto z krzaka jeszcze ciepła od słońca, na dobry dzień

Ośliniłam się......
W Dolinie Muminków 22:54, 30 sie 2013

Do góry
Dzisiejsze widoki z ogrodu. Jedna z Moich ulubionych Hortek. Nawet ładnie się prezentuje. Rośnie w towarzystwie begoni i aksamitek.

Skrzynka kwiatowa w altance - jedna z kompozycji wiosennych.

Kolorowy ogród na piasku 22:53, 30 sie 2013

Do góry
Ślicznota a gdzie ją posadzilaś tzn., od wschodu, południa czy zachodu, co lubi? pierwszy kwiat mojej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies