Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:51, 30 cze 2022

Do góry

Ogród z rzeźbą 09:48, 30 cze 2022

Do góry
Zana napisał(a)
A na koniec mała sesja Lady, dawno jej nie było

Cudna, romantyczna sesja, strasznie mi się podoba
April podbija las... 09:27, 30 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

Nie cytuj, zaraz wstawię nowe fotki Będzie dziś studium misy
Dzięki za miły wpis

Dokupiłam pistie. Wiatr je zwiewał w jedno miejsce

Ale piękna ta misa i nasadzenia podpatruje do mojego przyszłego oczka jakie fajne te roślinki w wodzie
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:23, 30 cze 2022

Do góry
Podkrzesałam Śś, bo wyglądała jak krzak a nie drzewko w tych hakonakach potffforkach
Śś ładnie rośnie,ma już ok.2,3 m i goni magnolię

Parocja też wpadła pod sekator

Z obsadzonych donic na tarasie jestem bardzo zadowolona. Wszystkie nasadzenia z zeszłego roku. Nic nie musiałam kupować. Hakonki przeżyły zimę na tarasie a bodziszki i Imperata Red baron w nieogrzewanym garażu

Zacisze Alicji 09:20, 30 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Kwitną róże na moim słupie elektrycznym.

Jak u Ciebie rośnie Veilchenblau ? Moja od wiosny cała w mączniaku, chyba wywalę, bo nie mam już siły,
Ogród kwiatowy 09:13, 30 cze 2022

Do góry
Anda napisał(a)
Wioletta, ależ cudnie u Ciebie. Pięknie mieszają się róże, byliny i jednoroczne
Widzę że Novalis pokazał się u Ciebie z najgorszej strony.
Czy jesteś zadowolona z Carmen Würth? U nas w szkółce kwitnie na bogato, zapach też bardzo przyjemny. Jaka jest u Ciebie w ogrodzie?
Czy masz może Königin Marie? Również jedna z moich faworytek szkółkowych

Ewa Königin Marie nie mam, natomiast Carmen Würth dalej obserwuję. W ubiegłym roku pomstowałam na nią, ale w tym roku jest trochę lepsza. Pisałam u Eli (ptasi gaj), że one potrzebują ok 3 lat na pokazanie na co je stać. Zauważyłam, że te róże z serii parfuma muszą wypuścić nowe pędy i dopiero one ładnie wyglądają a to zajmuje u mnie ok 3 lat. Tak jakby były sztucznie podpędzone i te kupne pędy muszą być wycięte i dopiero wtedy róża zaczyna ładnie wyglądać. Może wypisuję tu jakieś herezje, ale mam takie doświadczenie ze swoimi różami. Carmen Würth dopiero w tym roku pokazała budowę krzaka i trochę kwiatów. Na początku po tej fali upałów i suszy kwiaty nie wyglądały najlepiej, ale po deszczach jakby się trochę poprawiła. Widzę też, że deszcz jej nie straszny i nie wpływa na wygląd kwiatu. U mnie w nocy była burza i tak wygląda dzisiaj. Jeszce widać na niej krople deszczu.
Carmen Würth

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:10, 30 cze 2022

Do góry
Ach te bodziszki... Uwielbiam
Rozanne

Bloom time
April podbija las... 09:04, 30 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

Alicjo, tak jak i u ciebie, tylko moje oczko mniejsze No i jeszcze masz takie fajne miejscówki z leśnymi zadarniaczami, które koniecznie muszę u siebie zrobić
Basen, dosłownie ratuje życie przy takiej pogodzie. Dziś i jutro ma być kumulacja, u mnie 34 stopnie zapowiadają. Już są 23, choć jeszcze wcześnie i zachmurzone niebo. O 5 rano było 21 stopni. Byle do weekendu

Jeszcze kilka ujęć bałaganu na białej rabacie pod brzozami. Zakładana w tym roku więc jeszcze sprawia wrażenie nieładu

To cebulowe irysy, prawda? Moje już dawno przekwitły
Biały zakątek ślicznie wygląda.
Na szczęście u nas się oziębiło i można żyć, 24 st
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:00, 30 cze 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)

Monia, tak cykasz te zdjęcia jakbyś nam żałowała. A tu tak zarosło niesamowicie. Ależ masz obszar, teraz to widać.
Ale jak wszędzie lekko i właśnie tak sielankowo
Zapisuję połączenie seslerii i gaury. Bardzo do mnie przemówiło
April podbija las... 08:40, 30 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)

April, wszędzie pięknie u Ciebie, tyle różności roślinnych, tyle tajemniczych zakamarków,
Te dzwonki świetnie wyglądają w leśnym ogrodzie, bardzo naturalnie.

Basen w tym sezonie się bardzo przydaje.
Kolor ślazów niesamowity.

Alicjo, tak jak i u ciebie, tylko moje oczko mniejsze No i jeszcze masz takie fajne miejscówki z leśnymi zadarniaczami, które koniecznie muszę u siebie zrobić
Basen, dosłownie ratuje życie przy takiej pogodzie. Dziś i jutro ma być kumulacja, u mnie 34 stopnie zapowiadają. Już są 23, choć jeszcze wcześnie i zachmurzone niebo. O 5 rano było 21 stopni. Byle do weekendu

Jeszcze kilka ujęć bałaganu na białej rabacie pod brzozami. Zakładana w tym roku więc jeszcze sprawia wrażenie nieładu

April podbija las... 08:32, 30 cze 2022

Do góry
lilarose napisał(a)

już w zeszłym roku zainspirowałaś mnie tymi hostami posadzonymi w masie- nie bardzo miałam pomysł na swoją nn z dużym limonkowym środkiem a teraz ją dzielę i sadzę kolejne kępy obok siebie. I jak tej hosty nie lubiłam, tak teraz mi się podoba
jestem na dobrej drodze mieć "prawie jak u April"

he, he, he, dobre

Te wielokolorowe hosty dobrze wyglądają właśnie w takich jednorodnych nasadzeniach. Tam gdzie mam rozrzucone pomiędzy innymi roślinami to działają mi na nerwy

Chcesz jeszcze misę

Magary Dramaty z Rabaty 08:31, 30 cze 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Hortensje wims red. Urodą nie powalają, bo wydają się być "brudne". Ale do kwitnienia są pierwsze więc można im wiele wybaczyć No i jesienią się ładnie przebarwiają, ładniej niż inne hortensje. Łubiny są w końcówce u mnie, zaraz do wycięcia.

Ładnie tutaj

Też mam hortki wims red i bardzo je lubię, za czerwone łodygi, białe kwiaty na początku kwitnienia i później za czerwone liście jesienią

Co to znaczy, że wydają się "brudne"???
April podbija las... 08:28, 30 cze 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Pięknie masz.. W dalszym ciągu trudno mi uwierzyć ( patrząc na okoliczne leśne "ogrody" ) ,że taki świetny ogród można stworzyć wśród wielkich iglaków

Trzeba się tylko bardzo mocno uderzyć głową w sosnę a potem już leci

szersze kadry przy trawniku. Po prawej Rabata wschodnia i różanka. Za nimi rabaty wokół basenu
Po lewej hakonki All Gold pod domem i Rabata granitowa przy tarasie, owładnięta ślazem mauretańskim

April podbija las... 08:22, 30 cze 2022

Do góry
Juzia napisał(a)

To tylko Twoje wrażenie!

To dobrze
Dziś dla odmiany ... misa w srylionie ujęć

Jak feniks z popiołów 08:21, 30 cze 2022

Do góry
wiklasia napisał(a)

Fajne połączenie.
April podbija las... 08:18, 30 cze 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Jola, a pomponelli nie ma na zdjęciach bo jeszcze nie kwitnie u Ciebie czy ja w tym natłoku przeoczyłam???

Pięknie masz w tym lesie...
Zakładając wątek cieszyłam się, że jako tako swój ogródek uporządkowałam, jakoś wygląda, coś rośnie... Ale w sezonie nie da się być zadowolonym z siebie jak takie widoki, jak m.in. u Ciebie, się ogląda

No niestety Pomponella późniejsza, dopiero zaczyna. Ale dla ciebie parę jej fotek choć jeszcze nie ma się czym pochwalić
Ramka ma 180cm. Róże sięgają już jakieś 20-30 cm ponad
Mam dwie sztuki na takich ramach, ustawionych do niebie pod kątem 90 stopni, przedzielone formowanym cisem

Zobacz pęd w lewym górnym rogu

April podbija las... 08:11, 30 cze 2022

Do góry
Joann napisał(a)
Aprilku, chce do Ciebie na urlop! Nie będę wychodzić z ogrodu, obiecuję W basenie będę leżeć
Twój ogród to taki zakątek wróżek, tak mi się kojarzy, ilekroć tu zaglądam. Subtelny i delikatny. Cudownie podkreśla urodę lasu.

A przyjeżdżaj, miejsca sporo Jak jeszcze pomożesz w planowaniu ostatnich w tym sezonie nasadzeń to możesz z ogrodu nie wychodzić
Niedługo zakwitną hortensje Pink Anabelle, kwitną irysy, nowe nabytki. Cieszę się że nie są pomylone

Wczoraj o świcie było dziwne światło, zamglone, jak robiłam zdjęcia

Ogród kwiatowy 08:06, 30 cze 2022

Do góry
violaskom napisał(a)
Dopiero wczoraj poszły do gruntu.
Pytałaś u Gosi dlaczego nie lubię Novalis? No to popatrz sama.

Pisałam już u siebie, że prezentuje się zupełnie inaczej niż na zdjęciach u innych dziewczyn z forum... no rzeczywiście niezbyt korzystnie. Kwiaty tak brzydko się starzeją, czy są przypalone słońcem?
April podbija las... 08:04, 30 cze 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Piękny kolor

W basenie czujesz się chyba jakbyś siedziała w jakiejś dżungli .

Ślaz mauretański to moje zeszłoroczne odkrycie. Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam że przezimował. Byłam pewna że jednoroczny. Już obmyślam mu godne miejsce na innych rabatach

Z obsadzeniem basenu długo walczyłam żeby właśnie było intymnie, buszowato i przyjemnie Myślę że się udało
Mogę też wąchać róże, bo jeden bok to Spirit of Freedom, Queen of Sweden, Mini Eden Rose i Pomponelle
Tu królowa szwedzka, wyjątkowo morelowa po deszczu. Najczęściej jednak róż blady

April podbija las... 07:55, 30 cze 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)
Jola nie będę cytować fotek, bo musiałabym wszystkie, tak mi się podoba stworzyłaś piękne widoczki w tym leśnym otoczeniu, misa to majstersztyk, roślinki cudownie ją otaczają

Nie cytuj, zaraz wstawię nowe fotki Będzie dziś studium misy
Dzięki za miły wpis

Dokupiłam pistie. Wiatr je zwiewał w jedno miejsce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies