Czy jest jakiś schemat - jedyny mi znany to duże na tyły mniejsze z przodu Konfiguracji masz dużo Zależy jaki efekt chcesz osiągnąc U mnie przy rabacie frontowej w sumie było z 7 kombinacji - najlepiej rozrysować sobie
Jaka duża ta rabata - bo ogrom masz gatunków na niej - mi osobiście bardziej pasuje oszczędność w tym względzie. Z rodzaju roślin wynika, że to południe. Jeszcze coś chcesz dołożyć, bo pytasz z czym zestawić.
Kule cisowe mi się podobają np. z lawendą, żurawkami, trawkami
Mirelka zależy jak mają być plan rabaty - jeśli np. trzy stożki obok siebie to wiadomo lepiej aby były jednego gatunku - jeśli np 2 różnej wielkości gdzie mniejszy jest bliżej to nic się nie stanie jak będą kontrastować fakturą i kolorem. Zależy od koncepcji. A co dosadzić do kul? Zależy jakie nasłonecznienie Lecę do Ciebie .
Ps. Pisałaś, że chcesz cyprysika i kupić nawet miałaś ochotę ale nie bardzo wiesz gdzie mu znależć miejscówkę... lepiej się wstrzymać, no chyba, że chcesz biegać po ogrodzie z doniczką
Ciężko określić czy dużo - teraz na początku sezonu trochę tak - przy samej lawendowej spędziłam kilka godzin, ale miałam rozpraszacza w postaci mojej 3-latki
Ogólnie chyba nie za wiele, ale zależy jak kto podchodzi - dla mnie to przyjemność więc i czas szybko leci, dla kogoś kto robi za karę to i pół godziny bedzie "za długo"
Pielę raczej na bierząco jak coś dojrzę przy obchodach Koszenie to max 20min wiec też niewiele
Dzięki Cieszy mnie, bo to pierwszy kwiat ogrodowy w tym sezonie.
A tu szykuje się następny taki malutki, gdzieś mi się wygrzebała cebulka, nawet nie wiedziałam, że mam gdzieś jeszcze cebulicę
Ale zrywanie to masakra - my mieliśmy 500m2 - także łopatą dziękuję bardzo do ukichanej śmierci byśmy nie ogarnęli. Wynajęliśmy maszyne do zrywania darnii, co zdecydowanie przyspieszyło prace
Dziś byłabym "mądrzejsza" zrobiłabym raz a dobrze... ale ponoć człowiek uczy się całe życie