Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

anna_t 21:12, 16 mar 2017

zobacz sobie jeszcze róże sobieszek. kupowałam u nich pastelle i pomponelle
Makao_J 21:19, 16 mar 2017

AngelikaX napisał(a)

No widzisz, a ja znów w gorącej wodzie kąpana - achoć zauważyłam, że na przestrzeni ostatnich lat jakby mniej - powoli uczę się cierpliwośći

Tak. Myślę że przy tworzeniu ogrodu człowiek najbardziej uczy się cierpliwości
Makao_J 21:19, 16 mar 2017

asiak napisał(a)

Dziękuję, też tam zamawiałam

Makao_J 21:21, 16 mar 2017

tulucy napisał(a)
Aniu, zmienisz miejsce, jak spodoba Ci się coś u nich niedostępne... A to może być nawet szybciej jak się spodziewasz

Na razie wszystkie róże które mam na swojej liście różanej (24szt) wyszperałam właśnie od nich więc na razie szukać innych nie będę. Najpierw muszę kupić te z listy.
tulucy 21:27, 16 mar 2017

Ja do dołków daję obornik granulowany, ale więcej jak garść, tak dwie, mączkę rogową, trochę ziemi ogrodowej z przekompostowanym krowiakiem (kupuję taką) i dalej już rodzimą własną gliniastą.

JoannA 21:34, 16 mar 2017

Ładne sadzonki dostałaś Aniu.
Ja czekam ale nie spieszy mi się bo miejscówka jeszcze nieprzygotowana.
Jesienne golaski z F. ładnie przezimowały
Makao_J 21:36, 16 mar 2017

anna_t napisał(a)
super zakupy soul sobie poogladam u ciebie i może zamówię. rok temu juz ją miałam w koszyku i usunęłam. piękna jest ja też polecam floribunde. ja nie dawałam nawozu przy sadzeniu tylko ten obornik. niewiem jaka masz ziemię ale ja dodatkowo mieszalam ziemię z grudkami gliny, róże ją uwielbiają

Tam gdzie będę je sadzić jest ziemia gliniana więc powinno być dobrze. Myślę dodać trochę ogrodowej z CO by tak nie przesychało.

Soul i Big Purple to z Andą konsultowałam bo widziała obie osobiście i razem wyglądały super. Resztę dla kontrastu zamówiłam
Makao_J 21:38, 16 mar 2017

tulucy napisał(a)
Ja do dołków daję obornik granulowany, ale więcej jak garść, tak dwie, mączkę rogową, trochę ziemi ogrodowej z przekompostowanym krowiakiem (kupuję taką) i dalej już rodzimą własną gliniastą.

Każdy widzę inny sposób ale ogólnie chodzi o to samo. Obornik granulowany na pewno dam bo zawsze dawałam. Resztę dorzucę ile będę mogła.
Makao_J 21:39, 16 mar 2017

JoannA napisał(a)
Ładne sadzonki dostałaś Aniu.
Ja czekam ale nie spieszy mi się bo miejscówka jeszcze nieprzygotowana.
Jesienne golaski z F. ładnie przezimowały

Dlatego zamówiłam zastaw na miejscówkę gotową. Na te niegotowe to na razie nawet nie myślę zakupów robić ale lista czeka w pogotowiu
Anda 21:46, 16 mar 2017

Aniu, piękne sadzonki dostałaś. Wszystkie róże pięknie rozkrzewione, mocne sadzonki Pamiętaj, aby miejsce szczepienia było 5 cm pod ziemią. Jesli masz glinę, to daj do dołka, tak w górnej połowie, wymieszaną razem z ziemią dla róż i kompostem mączkę bazaltową i troszkę, nie za dużo, wiórków rogowych. W pierwszym roku róż nie powinno się nawozić. Najpierw powinny zbudować mocne korzenie. Kwitnienie w tym roku nie musi być obfite.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies