Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Makao_J 21:45, 16 mar 2017

A to Ty masz z rolki trawę???
No ze mnie znawca żaden ale teraz wiem dlaczego macie taki piękny dywan.

Hmm. Mus porobić jak najwięcej rabat, wówczas trawnika nie będzie trzeba dużo więc może z rolki się położy choć koszt trochę mnie odstrasza. Zobaczymy. Może do tego czasu wymyślą jakieś nowe mieszanki
AngelikaX 21:49, 16 mar 2017

Tak z rolki

U mnie z 500m2 zeszliśmy na 250m2 reszta to rabaty choć szczerze to rabaty na gotowca zdecydowanie drożej wychodzą od trawnika
Makao_J 22:04, 16 mar 2017

Drożej rabaty?
Pewnie tak.
MirellaB 08:06, 17 mar 2017

Widziałam wczoraj bardzo ładne tujki cyprysiki Ivone na pniu.
Już chciałam kupić, ale się powstrzymiałam. Teraz myślę czy nie kupić chociaż jednej, ale nie mam planu gdzie posadzić

Z drugiej strony to się zastanawiam jaką zasadę przyjąć tzn.wszystkie stożki tego samego gatunku, wszystkie kulki tego samego gatunku czy różności?

Co jeszcze fajnego bym mogła posadzić ?
_Martini_ 08:20, 17 mar 2017

Mirelko, zależy jaki chcesz efekt z tymi na pniu. Ja mam szmaragda i ten się ksztaltuje w kulkę, tzn.tak go tnę i jest gęsty. Druga kulka jest chyba właśnie cyprysik, bo zupełnie inaczej się kształtuje i nie jest taki zwarty mimo cięcia. U mnie ten będzie miał raczej out.
AngelikaX 13:48, 17 mar 2017

A moje kulkowe cyprysiki mają się całkiem dobrze - są gęstę - przyjamniej mocno mi się wydaje że to cyprysy

AnnaCh 13:52, 17 mar 2017

A mnie to wygląda na tuje
AngelikaX 13:52, 17 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Widziałam wczoraj bardzo ładne tujki cyprysiki Ivone na pniu.
Już chciałam kupić, ale się powstrzymiałam. Teraz myślę czy nie kupić chociaż jednej, ale nie mam planu gdzie posadzić

Z drugiej strony to się zastanawiam jaką zasadę przyjąć tzn.wszystkie stożki tego samego gatunku, wszystkie kulki tego samego gatunku czy różności?

Co jeszcze fajnego bym mogła posadzić ?

Mirelka zależy jak mają być plan rabaty - jeśli np. trzy stożki obok siebie to wiadomo lepiej aby były jednego gatunku - jeśli np 2 różnej wielkości gdzie mniejszy jest bliżej to nic się nie stanie jak będą kontrastować fakturą i kolorem. Zależy od koncepcji. A co dosadzić do kul? Zależy jakie nasłonecznienie Lecę do Ciebie .

Ps. Pisałaś, że chcesz cyprysika i kupić nawet miałaś ochotę ale nie bardzo wiesz gdzie mu znależć miejscówkę... lepiej się wstrzymać, no chyba, że chcesz biegać po ogrodzie z doniczką
AngelikaX 13:56, 17 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
A mnie to wygląda na tuje

mają żóltawo-zielonkawe przyrosty - kilku dostawców jak przywoziło mi roślinki poprosiłam o indentyfikację i raczej obstawiali cyprysa
AngelikaX 13:59, 17 mar 2017

Makao_J napisał(a)

Drożej rabaty?
Pewnie tak.

U mnie zdecydowanie drożej