Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 18:08, 08 paź 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

No i trawy, tu widoczne są dwie, niedaleko jest jeszcze trzeci miskant najmłodszy.

Turzyca Silwer Sceptre - u mnie jakoś nie przemarza.

Bożenko, piękne masz trawy, czy miskanty są bardzo ekspansywne? Nie mam wysokich traw, pora to zmienić, ale to dopiero w przyszłym sezonie
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:48, 08 paź 2013

Do góry
Układ lepszy ale wizualnie do dupy i to do kwadratu

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:47, 08 paź 2013

Do góry
Przymierzyłam się do przedogróka.. i mam wnerwa.... jest gorzej niż było.. jest beznadziejnie, jakbym sobie tego nie ustawiła.. razi każdy cis inny... nic mi nie pasuje.... a teraz mówie bardzo brzydko i niecenzuralnie..
Trzy w narożnikach.. nie widać tak od razu różnic w cisach... ale układ chyba gorszy..

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:44, 08 paź 2013

Do góry
Edytko, czy to tytoń? Piękny kwiatek, dziękuję!

Właśnie wróciłam z jesiennych zakopków. Zakopywałam obornik, teraz zostało mi jeszcze do zakopania 3/4 ogródka. Trochę ciężko, i tochę wolno, ale idzie robota. Najgorzej ,że umyśliłam również przesadzania przy okazji. No i to jest najmarudniejsza sprawa.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających, u Hanusi jeszcze na tydzień roboty.A potem odpoczynek razem z ogródkiem.
Jurajski Ogród 17:42, 08 paź 2013

Do góry
jurajska jesień, część III, "We mgle"

Na cdn zapraszam wieczorem, tym razem będą "Barwy'
Zaczątek ogrodu 17:40, 08 paź 2013

Do góry
Ogród w skali mikro :) 17:37, 08 paź 2013

Do góry
Wczoraj przeprowadziłam z eMusiem poważną , męską rozmowę .... Mówię Mu : słuchaj .. jak nic ńie zrobimy do zimy z rozplenicą Alinki , to ona może nam się zmarnować ... Czy wolisz żeby nam się zmarnowała hosta ( ewentualnie , bo może się uda ) czy raczej rozplenica ??......

Wiem ,że dla niektórych z Was , które mają spory " metraż " jest to po prostu kosmos , ale niestety u mnie miejsce jest ściśle reglamentowane ... Filip ostatnio nawet mi proponował kompletną rezygnację z trawnika , ale ja kofffam bieganie bosymi stópkami po trawce

Tak więc ... Wracając do rozmowy co wolisz , mówię do eMa ... A on na to : jak już się ma coś zmarnować , to niech to raczej będzie hosta a nie rozplenica ....

Okazało się ,że mam w łóżku miłośnika traw ...

Tak więc dziś chwyciłam za szpadelek .. Hosta out , do doniczki ( ona się bidula strasznie na tej patelni pod wiązem ( marnym jeszcze ) męczyła a na jej miejsce rozplenica Alinkowa ...

Jeszce będę musiała kosodrzewinkę troszku dalej przesunąć , ale na to będzie czas wiosną , bo ja myślę o lekkkim liftingutamtej własnie okolicy....

I po tej tyradzie ...

Było tak

A po siódmym pocie i 12 przeklenstwach kompletnie nie nadających sie do powtórzenia jest tak

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:34, 08 paź 2013

Do góry
We wszystkich pracach oczywiście towarzyszył mi kot Prawda, że urósł ?

Wszystkie kwiaty ściął mróz, tylko chryzantema trzyma fason.

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:25, 08 paź 2013

Do góry
Ostatnio ciągle mi brakuje czasu, ogród niedopieszczony, a Ogrodowisko zaniedbane.
Dzisiaj trochę luźniejszy dzień i bardzo ciepły, chociaż raz prognozy się sprawdziły i z przyjemnościa się pracowało w ogrodzie Wiele nie zrobiłam, ale cebulowe posadziłam Mam już spokojna głowę

Poszerzyłam i posadziłam tulipanki.

wrzosy jeszcze trzymają fason

rododendronki nie wyglądają najlepiej, a tak chciałam rh na południowej zobaczę jak zniosą zimę.

Za to berberysy jak zwykle piękne o tej porze roku

Jurajski Ogród 17:25, 08 paź 2013

Do góry
jurajska jesień, część III, "We mgle" - cd

cdn
Jurajski Ogród 17:09, 08 paź 2013

Do góry
jurajska jesień, część III, "We mgle"

cdn
Ogród w skali mikro :) 16:00, 08 paź 2013

Do góry
Łoooo ciuuuppp ... Jeszcze focię wrzosów sobie zażyczyłyscie .... Lecem przed domek , póki jeszcze coś widać

Teraz ta fotka już ładna ńie będzie , bo tam teraz mega cień, a rano słońca nie było wcale ...l

Noooo ale trudno ....... Tadam ......noo wiecie , to jest wrzosowisko na skalę mikro - ogrodu

Ogród w skali mikro :) 16:00, 08 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
No proszę Gabrysiu ... Przedogródek w szerszej perspektywie specjalnie dla Ciebie
I dla Ciebie Beatko też ....

I tak

Duża zmiana na piątkę z plusem
Jedyne co mnie osobiście w tym cudnym obrazku nie pasuje,to ten drewniany płotek. Ja bym go zastąpiła eko bordem, który też rozdziela dwie różne nawierzchnie, a jest moim zdaniem mniej widoczny i bardziej estetyczny. Z zewnątrz płotek ok,ale ta wewnętrzna strona już mniej.
Przemyśl sprawę, pewnie i tak moje zdanie się nie liczy, ale mam nadzieję, że się za ten komentarz nie obrazisz na amen

Pozdrawiam
Ogród z łezką 15:47, 08 paź 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Zaraz nas Danusia przegoni...za te rozmówki nie ogrodowe
To tak na spokojną noc moje szczoteczki

jakie piękne
dalie wykopane, suszą się, ale wyślę, jak luzik złapię i mniejszy karton
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 15:43, 08 paź 2013

Do góry

Z witek morwy bawiłam się w wianuszki. Jeden na furteczce;

Poza tym wcale nie jest tak smutno

świetny pomysł z wiankiem bardzo fajny i pasujący do twojego stylu a już ta twoja hebe całkowicie mnie zdumiewa
i jak na razie, całkiem kolorowo, chociaż liście lecą z drzew, pozdrawiam słonecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:36, 08 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
I rabata eMusia....... z krzaków z odzysku.... sam sobie ją wymyślił i sam sobie ją posadził i sam sobie odebrał kawałek trawnika.. Ja dołożę tylko obrzeżę i dosadzę cebulek na wiosnę

Walec zaparkowałam tymczasowo... ku rozpaczy eMusia... Na jego rabacie takie coś postawić

uściski dla eMusia, fajnie mu poszło
psiak wie, gdzie najlepsza woda a koronkowe pajęczyny zachwycają
Ogród w skali mikro :) 14:57, 08 paź 2013

Do góry
Ciekawe z czego on się tak cieszy, hmmmmmmmmm, może dlatego, że jest w guście czternastek

Eluś pozdrawiam i zdrowiej szybciutko. Moja córcia też chora, ugotowałam jej na pocieszenie pierogi

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 14:55, 08 paź 2013

Do góry
muuuuuszę do ciebie wpaść z aparatem kooooniecznie a co buźiaki a to dla cię
Ogród w skali mikro :) 14:53, 08 paź 2013

Do góry
No proszę Gabrysiu ... Przedogródek w szerszej perspektywie specjalnie dla Ciebie
I dla Ciebie Beatko też ....

I tak
Mój 4 arowy azyl... 14:49, 08 paź 2013

Do góry
Pozdrowionka lecą miłego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies