Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GosiaJoanna 11:02, 20 sie 2013

Ja bym ich nie cięła i tak bidulki muszą się oswoić z nowym miejscem, oszczędź im stresu .
Loosiuu 12:41, 20 sie 2013

Daj im spokój do wiosny. Wtedy dasz aktywator i przytniesz
Kindzia 14:08, 20 sie 2013

Jak to wątpisz???!!!! Matematyca to komplement!!!!!

No fiesz...
eliza3 19:42, 20 sie 2013

Cisy bardzo ładne, na aktywatorze się nie znam, więc nie doradzam, ale pozdrowienia zostawiam i melduję, że ciut, ciut popadało, ale to wszystko nic...
Enya73 20:40, 20 sie 2013

Cisy fajnie sie prezentują.

Ja moje cisy odmiany Brzeg będę ciachać zaraz po deszczach Te przy tarasie

I pochwalę Twoją ładną kompozycję w donicy. Stawiaj na donice, super to wygląda Buziole
Bea 21:33, 20 sie 2013

Puk puk

Uprzejmie donoszę, że pojawił się Malutki Ogródeczek, który jest jeszcze mniejszy od Ogródka w skali mikro i tym sposobem Twój ogródek nie jest już najmniejszym ogrodem.

To tyle

Cisy super "wciśnięte" teraz tylko niech spróbują nie rosnąć.

a jeszcze jedno

ale to tylko opuchlaki

Pozdrowionka
boguslawa_ma... 22:19, 20 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Melduję posłusznie ,że cisy posadzone... Wepchnięcie ich do gazonów było nie lada wyczynem.. Bryła korzeniowa była tak zbita , że nie było szans ,żeby ją ciutek zgnieść, uplaszczyć ...( ale słówko znalazłam ...)...,, nie było też szans ,żeby wcisnąć dwa do jednego gazonu , a marzyło mi się ,żeby stworzyły od razu gęstą przesłonę... Ale może to i dobrze ,że mi moje plany mi nie wyszły , bo by się bidaki musiały pchać , a tak mają luzik .,,,

Aaa... Oczywiście gazony nie mają w dnie betonu , czy czegoś podobnego.. Tam jest ziemia tak ,że cisom krzywda stać się ńie powinna ....

A teraz to dumam czy je przycinać , czy dać im święty spokój do wiosny..... Czytałam też na opakowaniu asahi ( aktywatora wzrostu ) żeby psikać roślinę po zasadzeniu.... Ale się zastanawiam... Jak je raz zaktywuję , to nie wiem , czy mi potem te nowe przyrosty nie pomarzną .......

Aaaaa.... Poradżcie

Elu a obok to ta hortensja na pieńku? tak urosła? pokaz ją przy okazji
gierczusia 22:20, 20 sie 2013

Gosiu Joanno, Filipie... Dzięki za radę w kwestii moich cisów dzidziusiów

Buziole wielkie
gierczusia 22:23, 20 sie 2013

Kindzia napisał(a)
Jak to wątpisz???!!!! Matematyca to komplement!!!!!

No fiesz...

.... Buziole Kasieńko ... To było nawiązanie do stereotypu matematycy

A tak z innej beczki.....Mam nadzieję ,że u Ciebie też popadało , bo mnie ta susza dawała już nieżle popalić... Zbiorniki były puste rosliny już ledwo dychały ... Jeden dzień bez tej latarni był chyba miłe widziany
gierczusia 22:25, 20 sie 2013

eliza3 napisał(a)
Cisy bardzo ładne, na aktywatorze się nie znam, więc nie doradzam, ale pozdrowienia zostawiam i melduję, że ciut, ciut popadało, ale to wszystko nic...

Nooo właśnie w tym sęk ,że ja też się nie znam Elu ,.., ale powiem Ci ,że jak posikałam ńim tego kupionego na wiosnę bluszcza , to rośnie jak wariat ... Tfu , tfuuuu , żeby nie zapeszyć

U mnie też ciutek popadało , ale tak jak mówisz , to kropeleczka w morzu potrzeb , buziaki