Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 09:32, 17 sie 2013

Do góry
Na dzień dobry moja ulubiona róża - lubię ją za kształt, kolor, zapach, ...i za to, że długo kwitnie nie gubiąc płatków

Popołudnie na działce a na razie domowe zajęcia
Wizytówka - Niespodzianka 09:27, 17 sie 2013

Do góry
A następnie ogrodowa altanę - domek na narzędzia...

W prawym dolnym rogu działki jest mini lasek ze swierkami i orzechem w roli głównej, po prawej mamy taras grilownie a w środku tajemniczą rabatę bagienna z lustrem...

Wizytówka - Niespodzianka 09:26, 17 sie 2013

Do góry
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/43/433221/original.JPG[/img]

Dalej po prawej stronie mamy owocową stołówkę....

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:26, 17 sie 2013

Do góry
Sebek.. w przedogródku róż nie będzie... na pewno..za duże śmieciuchy.. i za krótko ozdobne, wymagają kopczykowania, pryskanie i takich tam...... jak już to wolę posadzić hortensje.. ozdobne zimą i od lipca już kwitną.... jak się zmieszczą to tak zrobię

Najlepiej na róże powiedział M.... jak taka królowa to niech sobie służbę zatrudni!!! Bo on nie nadąża ze sprzątaniem przy niej

Ula... widzę że spać nie mogłaś i mam nadzieję, że nie z powodu moich dylematów A Kindzia potrafi rozbawić

Ostatnie foto to widok praktycznie z wejścia na posesję i z wejścia do domu i widok z kuchni....bo z tamtąd mam widok......
A to widok z góry...wejście w roku płota ze sztachetek
Wizytówka - Niespodzianka 09:25, 17 sie 2013

Do góry
Zaczynając odprawej strony mamy garaże a obok nich oczko z karasiami otulone gęstą zielenią, gdzie gniazdują ptaki...

[img
Wizytówka - Niespodzianka 09:24, 17 sie 2013

Do góry
- po prawej stronie wjazdy do garaży..

Idąc ścieżką w stronę domu ogród przedstawia się w całej swojej krasie...

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:23, 17 sie 2013

Do góry
Celinko,tak by się może wydawało,ze pogoda była na kapiele,ale nie bardzo,bo przy takiej ilości wody jak noce były bardzo zimne to woda nie zdążyła w dzień sie nagrzać,ale na pewno basen to cudowna sprawa.
Aniu,zgadzam się z toba,bo w tym roku tez robiłam nową rabate,nmiały być konkretne rosliny,a zrobił sie artystyczny bałagan.We wrześniu będą robic mi elewacje i mam w planie dwie kolejne rabaty i aż boję się co wyjdzie w porównaniu z tym co planuje.
Irenko,kleome jestem zachwycona,mam dostac jeszcze nasionka fioletowej i rózowej.Chciałabym,zeby sama sie wysiewała,bo wczesne wysiewy w domu sa jednak kłopotliwe.Basen jest zakamuflowany,zebym czuła się w nim swobodnie.Rosliny rosły sobuie 3 lata,dopiero w tym roku basen był kupiony.
Jolu,witam cie sobotnio.Juz niedługo te widoki beda nas cieszyły.Nie wiem jak wam,ale mnie ten sezon zleciał w mgnieniu oka,wyjatkowo szybko i stanowczo za szybko.
Kasiu,witaj.Malwy sadziłam w tym roku i z ogrodniczego kupione i z biedronki,i miałam ze swojejgo siewu z ubiegłego roku.Denerwuja mnie liscie skażone, w przyszłym roku bede musiała je pryskac od maleńkiego.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:18, 17 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)

Mam pytanko co to za roślina ???.Jest piękna i jedna i druga rośnie w półcieniu nie uciążliwa nie gubi liści jest wieloletnia .ta zółta to chyba jej odmiana..W głębi za żółtą jest inna przeżywająca transport z Brukseli i chyba nie odpowiada jej woda .Zobaczymy czy przeżyje .Pozdrawiam zagladających
ta roslina nie zimuje ,jest jednoroczna ale mozna prztrzymac w domu .ja tak przetrzymalam kiepsko wyglada przez zime takie zdrewniale badylki ale wiosna jak dzien dluzszy budzi sie do zycia.mozna tez rozmnazac przez sadzonki zielne wprost do doniczki u mnie sa fotki tej rosliny.rozpisalam sie sorki.
Ogród cioci 09:14, 17 sie 2013

Do góry

A tutaj ktoś siedzi po lewej Wujek Stasiek..?
Nasz przydomowy ogródek 08:42, 17 sie 2013

Do góry
Jolu, Agatko, Kondzio dzięki. Też nie chcem jesieni ale "niebiosa" by mi mogły troszkę pomóc w podlewaniu.

Działka wkoło Lubczyka :) 08:12, 17 sie 2013

Do góry
Ziemia właśnie przyjechała
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 07:01, 17 sie 2013

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 02:22, 17 sie 2013

Do góry
no i donice z rajskiego, ktore co rusz przestawiam i sie z nimi oswajam tzn. z roślinami w nich

Aniu,
niemożliwa jesteś
a zdjęcie rewelacyjne!
Kwiatowy ogródek Monteverde 02:15, 17 sie 2013

Do góry
Lugdunum (ORAfarcom) wczoraj
i dzisiaj

udało mi się furczaka dzisiaj zlapać, było ich kilka najwięcej pożywiały się na budlei
Kwiatowy ogródek Monteverde 02:04, 17 sie 2013

Do góry
Gabrysiu po lewej za gruszą jest najwięcej róż taka sobie różanka ale właściwie są w całym ogrodzie, a krajobrazowych nie pokazuję, bo jak nie sąsiedzkie budy, to sąsiedzkie chwaściory
no i donice z rajskiego, ktore co rusz przestawiam i sie z nimi oswajam tzn. z roślinami w nich
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 01:36, 17 sie 2013

Do góry
A tu moje
selekcji rosyjskiej: Zavist Bogov

Moroznyje Uzory

To właśnie tu 01:27, 17 sie 2013

Do góry
Dzięki Dzidka za zdradzenie tajemnicy a wystarczyło zrobić pajęczynę ja mam ale plastykowe i się z nich zsuwały, ale głupia jestem a w warmińskim niektóre mam na trzepaku starym
Marzy mi się Siedlisko.... 01:00, 17 sie 2013

Do góry
Dzisiaj wybrałam się na wystawę ogrodniczą w Prenzlau czynną do października. Niedawno Maja pokazywała ją w swoim programie i postanowiłam zobaczyć ją osobiście.
Przepiękne rabaty kwiatowe i w ogóle cały teren ślicznie zagospodarowany, no i położenie nad jeziorem, jest co oglądać, jest gdzie odpocząć, jest gdzie coś przekąsić i dzieci mają gdzie poszaleć.
Polecam
dziś tylko kilka zdjęć, oczywiście sporo ich zrobiłam

Starorzecze na górce 00:58, 17 sie 2013

Do góry
viva, koncepcja się nie zmieniła, bo brzoza za mną "chodzi". Zdjęcie z momentu zakładania trawnika chyba bedzie najlepsze, choć trochę prześwietlone.
Zielona strzałka oznacza lokalizację brzozy, zaś rózowy trójkąt, to róża pnąca na przęśle przy furtce. Przęsło jest pod katem, zatem ma ekspozycję południowo-zachodnią i róża nie rosłaby w jednej linii z brzozą, a byłaby wysunięta bardziej na południe. U podnóży rośnie już niebiesko-zielony jałowiec, którego środek jest zlokalizowany bliżej brzozy. Od róży róśłby ok. 1- 1,2 m. Trochę blisko, ale trochę przytnę gałęzie i postaram się dla róży wygospodarować trochę przestrzeni życiowej, oczywiście również pod ziemią (myślę o zabezpieczeniu rabatki z róża wkopaną w poprzek włókniną czy inną zaporą, aby powstrzymać korzenia jałowca przed przerastaniem korzeni róży). Moje największe obawy jednak budzi fakt, że miejsce to nie jest niczym otulone, a więc wietrzne.

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:55, 17 sie 2013

Do góry
mira napisał(a)

bardzo bym chciała wrócić do Waszych ogrodów i najlepiej w porze kwitnienia róż bo o rozmiarach krzaków różanych nie będę nawet pisać bo to trzeba zobaczyć

dziewczyny pozdrawiam i mam nadzieję, że

ja tu przyjadę

Będziesz mile widzianym Gościem.
A te róże zazwyczaj kwitną pod koniec maja.

I Alchymist, nazwa która ciągle mi umykała.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies