Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:22, 27 paź 2013

Zapomniałem, że zrobiłęm zdjęcia do lasu jednak aparatu nie brałem bo jeszcze bym zgubił.

Taki okaz też mi się trafił średnica całe 12,5cm
Luki 22:28, 27 paź 2013

Tak wygląda teraz rabata którą chciałbym zmienić, ale jak zobaczyłem zdjęcia z wiosny i początku lata to nie ma znowu takiej tragedii, już sam nie wiem....
Obecny widok okrpony....

Wiosną

Koniec czerwca

Pozostaje zadecydować czy całkowita rewolucja czy tylko kosmetyczne poprawki, liczę na pomoc.
Luki 22:31, 27 paź 2013

makkasia napisał(a)
Witam,
bywam u Ciebie regularnie, pisałam już ale wywaliło mi cały list i przez parę dni nie miałam sieci .
Podziwiam Twoje kolekcje ale przede wszystkim świetną kondycję Twoich roślin i kompozycje.
Ja mam aż 2 odmiany zielonych żurawek, 3 czerwone, i jedną żelazną prawie czarno fioletową żurawkę i zielono-pomarańczową czyli razem 7 odmian oczywiście nie wiedziałam jak się nazywały bo u mnie są sprzedawane pod nazwą żurawka i tyle
Dzięki Tobie wiem jak sie nazywają
Lime Marmelada, Pear Crisp, Z czerwonych tylko jednej jestem pewna to Cherry Cola i to jest moja ulubiona żurawka - kocham ją za to że rośnie na moich piachach w pełnym słońcu i prawie cały czas kwitnie swoimi czerwonymi kwiatkami. u innych żurawek kwiaty mnie nie zachwycają ale u tej uwielbiam.
Dzięki za piękne zdjęcia i za wiedzę.
pozdrawiam serdecznie Kasia

Dziękuje za wszystkie miłe słowa. Staram się dbać o rośliny, ale wiem że mogłoby być lepiej w przyszłym roku jeszcze bardziej zadbam o wszystko. Żurawki bardzo często sprzedają bezimiennie, a nie wszystkie jest łatwo później rozpoznać
agatanowa 22:34, 27 paź 2013

No dramatu z rabatą nie ma, w rzeczy samej Może jednak kosmetykę...
Luki 22:42, 27 paź 2013

Muszę się na tym ostro zastanowić, ale i tak 3 małe iglaczki na eksmisje i chyba dwa niebieskie jałowce.... trudny temat Teraz zmykam poczytać bo masa książek czeka w kolejce
monteverde 23:14, 27 paź 2013

Luki napisał(a)
Zapomniałem, że zrobiłęm zdjęcia do lasu jednak aparatu nie brałem bo jeszcze bym zgubił.

Taki okaz też mi się trafił średnica całe 12,5cm

Ale podgrzybki może mi się przyśnią
monteverde 23:31, 27 paź 2013

Luki napisał(a)
Tak wygląda teraz rabata którą chciałbym zmienić, ale jak zobaczyłem zdjęcia z wiosny i początku lata to nie ma znowu takiej tragedii, już sam nie wiem....
Obecny widok okrpony....

Wiosną

Koniec czerwca

Pozostaje zadecydować czy całkowita rewolucja czy tylko kosmetyczne poprawki, liczę na pomoc.

łukasz przesadzasz jaki okropny taka bowiem pora roku, mnie się podoba ta rabata zastosuj kosmetykę widziałam takie ładne rozchodniki i inne roślinki przy rozchodnikach o niebieskich pączkach to goryczka? rh tez piękne szczególnie ten liliowy , bo takiego nie mam do powojnika dodaj jakąś wyższą różę np. pomarańczową "żarówę" Westerland? no i może trochę jednorocznych na kolor pod koniec czerwca troche smutno po jałowcu też może się piąć powojnik nie za wysoki może coś z botanicznych a może Omoshiro?
Magda70 10:50, 28 paź 2013

Luki napisał(a)

Rodziców najlepiej byłoby wysłać gdzieś w marcu lub kwietniu bo zakładam, że wiosna już będzie

Tak myślałam....
malgorzata_s... 11:55, 28 paź 2013

Jesienią wszystko wygląda smętnie. Wiosenna i letnia rabata śliczne. Nie skazuj jej na rozwałkę. Zrób jej lekką plastykę i będzie dobrze
Agania 17:47, 28 paź 2013

Ja też za kosmetyką jestem Łukasz, może jakiś bordowy akcent, pomiędzy chyba trzmieliną na pniu, a jałowcem