Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Borówcowy raj 20:12, 04 paź 2013

Do góry
No i mrozik już mamy:

Wizytówka - Radości Agani 20:06, 04 paź 2013

Do góry
Majowe irysy

i pustynniki

klon palmowy disectum

klon Shirasawy Aureum w malowniczy sposób ubarwia mój ogród
od wczesnej wiosny aż do późnej jesieni

klony są koroną mojego ogrodu
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:56, 04 paź 2013

Do góry
No trochę mnie nie było ale niestety - albo robota w ogrodzie albo internet - chyba nietrudno się domyśleć co wygrało
I znowu myślałam że już nic nie będę przesadzać i... na myśli się skończyło. Dzięki temu portalowi człowiek rozwija się ogrodniczo, tworzy nowe pomysły i kompozycje, wyrabia smak.
Z przykrych wiadomości to mróz - ściął liście, szczególnie winobluszcza - buuuu nie będzie pięknego widoku jesiennej czerwieni Orzech też zrzucił liście - normalnie morze liści na trawniku:

No i jeszcze wiata na stół - wciąż nie dokończona - teraz schnie, potem czeka ją malowanie (będzie przyciemniona) i zadaszenie (będzie przeźroczysta pleksa by było widać drzewa. Wyszła strasznie duża - wklejam pierwsze foty - to dopiero szkielet, będą jeszcze kratownice przy słupach, wiszące donice, pnącza na kratownicach no i pewnie drewniany stół i krzesła - ale to powoli, na razie nasz budżet domowy popełnił sepuku i musimy sie odrobić

Słupy z przodu będą miały wysoką kratę na pnącze, krata bedzie też na przeswicie pod sufitem z tyłu

Widok na rabate z lustrem

Moje "Ranczo Akapulko" 19:51, 04 paź 2013

Do góry
debora_abc napisał(a)

Dużo pracy z tymi grządkami ale efekt jest więc się opłacało Nawet na kawałku widać, że to nie takie proste
Pozdrawiam !

Witaj debora_abc Pozdrawiam dziękuję za odwiedzinki. Wiesz dziś znów zrobiłam 2 i 1/2 grządki , a tak się napracowałam że , już pod koniec nie czułam rąk i nóg . Nie dało się szybciej zrobić przez tyle godzin robiłam te grządki od 12.00 do 18.00-tej , to prawda ze nie jest lekko wybierać ten perz .Dziś używałam wideł , motyczki, pazurków, znów wideł i na koniec grabi i łopaty bo wykopywałam dołki dość głębokie i zakopywałam to świństwo do dołków, a i tak mi jeszcze tyle tego zostało że nie jeden dołek chyba wykopię w ogrodzie. Jakoś wystękałam te grządki, na jutro zostały mi jeszcze dwie grządki i obrzeża .
Wilcza Góra 19:50, 04 paź 2013

Do góry
Pejzaże 19:49, 04 paź 2013

Do góry

Wilcza Góra 19:48, 04 paź 2013

Do góry
w temacie tawuł ...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:47, 04 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj oglądałam zdjęcia z początku ogrodu i pokażę Wam jak to wyglądało
Dzisiaj tylko jedna rabata, zimą bardziej szczegółowe będzie

22.05.2013

02.10.13

Niesamowita zmiana, az nie chce sie wierzyć...super
Moje "Ranczo Akapulko" 19:39, 04 paź 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wyszedł dubelek, dostajesz bonusa

Witaj hanka_andrus za kwiatuszki dziękuję śliczne są nie mam takich nasionek. Co do przymrozek,to już u nas było -1 i zmarzła jedna winorośl, bo zwiędła,przestraszyła się zimy. Ja sama też się przestraszyłam dla tego teraz nadrabiam. Dziś pojechałam wcześniej, ale z godzinę przegadałam z sąsiadką za płotem, radziła mi otulić drzewka, ale ja naprawdę nie wiem czym je mam otulić. Słomą chyba nie,bo myszki się tam schowają i obgryzą korę
Sąsiad ma w piwnicy nietoperze śpią już sobie, kiedy zapytałam czy na nie tam zagląda? Odpowiedział ze tak i owszem, ale jak blisko podchodzi do nich to one syczą i on się boi za blisko do nich zaglądać. Hrabia też w kurteczce jeździ skuterkiem i na dodatek jest okuciany w kocyk.Pozdrawiamy

Wizytówka - Radości Agani 19:39, 04 paź 2013

Do góry
Wiosna z magnoliami
m. Susan królowa ogrodu

w tle magnolie gwiaździsta i m. Rustica Rubra

m.Lennei

m.Royal Crown

m. Gienie

m.Yellow Bird

m.Galaxy

m.Tripetala

Po drugiej stronie skarpy za tarasem

kwitnąca robinia

Crimson Sentry

Wilcza Góra 19:35, 04 paź 2013

Do góry
jeszcze 2 kolaże z dzikiej róży...

Ogród Eli 19:33, 04 paź 2013

Do góry
dzień minął na sprzątaniu po mrozie i zostało mi takie puste poletko, które korci mnie, żeby fajnie zasadzić, zaproponujcie mi jak ją urządzić, co wykopać, co kupić

1.tawuła wczesna
2.krzewuszka
3.hortensje
4.ketmia
5.yuka
6.cyprysik groszkowy
7.trawy nie znam nazwy, wysokie, ostre
8.krzew ale też nie znam kwitnie na biało
jest tam jeszcze trzmielina malutka i dwie róże
W cieniu - zacieniona 19:23, 04 paź 2013

Do góry
opadające bukowe liście ścielą się wszędzie
Ogród w skali mikro :) 19:20, 04 paź 2013

Do góry
Największą atrakcją na koziej górze okazał się troll .... Nie góry , nie widoki , nie wspinaczka
... Niieeeee... Troll ... Był wielgaśny i miał według moich dziewczynek fascynujący element między nogami ... Już nie będę dłużej się nad tym rozwodzić , bo te 14 łatki to taki dziki naród ,że brak mi po prostu słów ... Tym bardziej ,że moje osobizde dziecko prawie w tym samym wieku i właśnie moooocno włos mi siem jeży na głowie ... Trolla sobie zobaczcie .. Nooooo wiem ,czy jest na co , aleee.... .... Aaa... Już nic nie piszę

Mój jesienny ogród 19:13, 04 paź 2013

Do góry
Czapla piękna!!! Zdjęcia jesieni, najbardziej podobają mi się dwa ostatnie, namalowany obraz. U nas też będzie ciepło, od jutra ma byc 16, 17 stopni w dzień a 7, 8 w nocy. Szkoda, że wszystko już zmarzło.
Robert, trochę Polski, bo Bociany dla mnie to Polskie ptaki.
To jest zdjęcie z gniazda bocianów w Niemczech, zrobione dziś o 19 godzinie z kamerki oczywiście.
Pozdrawiam Halina

Ogród do kwadratu 19:10, 04 paź 2013

Do góry
Jesiennie. Mocno jesiennie. Dzisiaj było -5 stC... a fotki przez szybkę, bo mnie choróbsko dopada...

Las - czarodziejski ogród 19:05, 04 paź 2013

Do góry

Moja bajka 19:02, 04 paź 2013

Do góry
Gosiu położę go między sosnami, na tą rabatę gdzie posadziłam paprocie. I tak jak napisałam powyżej wiosną jakiś bluszczyk na niego puszczę. Szkoda, że nie ma u góry jakichś dziurek bo bym jakieś skalne roślinki upchała na nim (tak mam w przedogródku). Ale może wydłubię? Wiosną blisko niego posadzę rododendrona, dodam jakieś fajne bylinki, może bodziszka, kokoryczkę i.... już mi się gęba uśmiecha Już pokazuję jego miejsce: o tu, między sosenkami. Jutro ładnie przekopię resztę rabatki i będzie fajnie. Jak myślisz Gosiu, pasuje?
A na pociechę: w przyszłym tygodniu ma być podobno 19 na plusie
Pszczelarnia 18:42, 04 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Kołatka stuka (głośno): a dla porównania 2 rodzaje hortensji 'Limelight' i 'Tardiva'. Te pierwsze zdecydowanie szlachetniejsze.'Phantom' w tym roku nie zakwitł.

cudownie
Co z tym ogródeczkiem począć 18:41, 04 paź 2013

Do góry
Pochodziłam dzisiaj po ogrodniczych i niestety ekobordów nie ma
Znalazłam coś podobnego montuje się to przy zakładaniu polbruku i na takiej samej zasadzie jak to które polecacie ,tylko nie można tego wyginać .
Ale mi to akurat nie przeszkadzało bo potrzebuję na proste odcinki ,no ale gościu miał tylko dwa metry

Przyjechałam do domu i wzięłam się za moje ciurkadełko ,które okazało się nie sprawne bo nie działały ledy i pompka okazała się używana i nie było śrub do skręcenia pojemnika na wodę
Zadzwoniłam więc do sklepu ,zrobiłam grzeczną awanturę ,że ja z wymianą 130 km nie pojadę itp
Pan kierownik dla ugody zaproponował zniżkę o 50 % ,i nowy przewód ledowy
Mnie to pasuje ,ciurkadełko kosztowało mnie tyle co dobra wódeczka z zapitką

A to pierwsze efekty mojej pracy .
Myślę, czy ten pojemnik musi być równo z ziemią ,wyżej czy niżej ?

Poprosiłam córcię żeby wam zrobiła zdjęcie
Oj tam kula to kula nie czepiajcie się kulnijcie ją na prosto

Nie skończyłam bo zimno jak diabli ,no i zastanawiam się czy w tym miejscu będzie dobrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies