Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To właśnie tu 21:36, 15 sie 2013

Do góry
Tak tych powojników to i ja zazdroszczę zwłaszcza, ze są same takie jak lubię te z małymi kwiatkami

Dziadka raz jeszcze dziękuję za miłe spotkanie, przepraszam, że tak szybko

cieszę się , ze było nam dane spotkać się raz jeszcze i że mogłyśmy odbyć razem spacer przez Twój ogród
do dziś mam w oczach wielką przestrzeń ogrodu, śliczne ławeczki, urokliwe oczko wodne, wielkie drzewa i te wielkie krzewy róż - ach to bym chciała zobaczyć jak kwitnie i te łany bodziszków

widziałam za to wielkie szpalery hortensji ale kiepsko kwitnące w tym roku - ciesze się że nie okrywasz na zimę więc nie ma sie co przejmować i tyle

pozdrawiam raz jeszcze, dziękuję i mam nadzieję, że skarby jakie dostałam od Ciebie będą u mnie rosły bujnie i będą przypominały mi Ciebie i Twój ogród

wklejam na pamiątkę

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:33, 15 sie 2013

Do góry
Po dzisiejszy wypoczynku w ogrodzie
werbena patagońska ozdobiona motylkiem

Zakładanie trawnika podczas letnich upałów 21:27, 15 sie 2013

Do góry
Tak wygląda mój trawnik siany dwa tygodnie temu w upały,jutro pierwsze koszenie

Liliowo i kolorowo:) 21:24, 15 sie 2013

Do góry
Danusiu, co to za roślina, to powojnik?

Liście ma jak bluszcz
Kraina Czarów w fazie projektów 21:23, 15 sie 2013

Do góry
A oto nowe nabytki:

Anabellka (nie ma jeszcze swojego miejsca)

Żurawki

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:21, 15 sie 2013

Do góry
Niestety u Jasi nie robiłam zdjęć, cudny warzywnik taki jaki bym chciała mieć, no i niesamowite ramy ogrodu czyli ceglane mury obrośnięte pnączami / m.in milinem który już mi wpadł w oko w ogrodzie u Richa/, a na ganeczku domu chyba siedziałabym z kubkiem jakiegoś napitku i gapiła się.....

ale w takim ogrodzie pracuje się, choć ilość urokliwych ławeczek kusi i zaprasza

bardzo bym chciała wrócić do Waszych ogrodów i najlepiej w porze kwitnienia róż bo o rozmiarach krzaków różanych nie będę nawet pisać bo to trzeba zobaczyć

dziewczyny pozdrawiam i mam nadzieję, że

ja tu przyjadę

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:20, 15 sie 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)

Aniu no obłędna jest ta Bonica. Dzięki. i jeszcze piszesz że bezproblemowa. Muszem ją mieć!

ślepawa jestem więc dopytam: kwitnie na bladoróżowo?

Jasny róż, taki blady.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:19, 15 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz, nie myślalaes o zakryciu płota jakimś bluszczem czy dzikim winem?

Co do plucia w brodę, że nie kupiłeś więcej bukszpanów - nie dziwię się. Są imponujące obecnie. Na jakich stanowiskach rosną?
Znowu na wsi 21:16, 15 sie 2013

Do góry
Jolu to się zadomowiłaś w ogrodzie na wsi i setunia ci stuknęła gratuluję i sukcesów życzę

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:15, 15 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Obiecane były zdjęcia, ale na prawie każdym widać jakieś chwasty i poparzone słońcem rośliny nie ma co pokazywać.

Ty chyba chcesz ludzi zdenerwować? Nie ma co pokazac?? To oststnie zdjęcie - boskie!
Kraina Czarów w fazie projektów 21:15, 15 sie 2013

Do góry
Znalazłam chwilkę na wrzucenie kilku fotek, tak więc to robię

Limki wolno, bo wolno, ale zaczynają kwitnąć, niektóre kwiaty są całkiem sporawe
dla porównania z moją dłonią

Niestety niektóre kwiaty zanim zakwitły tak jakby uschły w pąkach... nie wiem, czym to było spowodowane... może upałami... starałam się im zapewnić wystarczająco dużo wody, ale może palące słońce im troszkę zaszkodziło... tylko, że tam w większości jest cień... jakieś inne pomysły?

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:13, 15 sie 2013

Do góry
zaczyna się już robić jesiennie, Dzidka ma piękne okazy rozchodników

dla mnie przestrzeń tego ogrodu robiła wrażenie

a także wielkie drzewa

ilość powojników jest imponująca i to wszystkie takie jakie lubię z małymi kwiatkami i jeszcze pachnące

Moje "Ranczo Akapulko" 21:13, 15 sie 2013

Do góry
Czwartek, 15 sierpnia 2013

Coś się dzieje z moim bukszpanem.

Dziś z koleżanką robiłyśmy sobie gryla , było wesoło i przyjemnie, koleżanka wypieliła mi truskaweczki.

A ja zauważyłam od kilku dni że cos się dzieje z moim bukszpanem, nie wiem czy przypadkiem za często go nie podlewałam, i opanowała go jakaś zaraza, bo widzę ze żółkną mu listki i są na końcach takie jakieś przesuszone, białe.

Była susza, co prawda dbałam o to by miał wodę i dla tego może za często go podlewałam.

Załamałam się jak to zobaczyłam.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:08, 15 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

A kiedy Ty?
, Agatko to jest bylica Schmidta- artemisia schmidtii

To jest równoznaczne z "nadmorską"?
Zapach ziemi 21:08, 15 sie 2013

Do góry
No i na koniec drugie życie ostróżki - tylko martwi mnie że tak sie pokładaja . Wasze są takie sztywne , a moje leniuchy się kładą
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:07, 15 sie 2013

Do góry
Z ogrodu Dzidki mam kilka zdjęć - teraz jest taki czas w tej suszy, że rośliny pokazują nam jak woda jest im potrzebna do życia

no i woda u Dzidki w słynnym stawku bardzo urokliwym jest

Zapach ziemi 21:05, 15 sie 2013

Do góry
Nocne życie róży
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:05, 15 sie 2013

Do góry
Teraz mały problemik.

Kawałek rabaty do remontu. Dwie tuje(troszke przybrązowiałe, ale są po drastycznym cięciu na wiosne będą ładniejsze) będą przesadzone bardziej do tyłu pod sam płot bo jak się okazuje marnuje się 40cm przestrzeni na rabacie . Tylko nie wiem czy posadzić je w tej samej odległości co teraz czy bliżej lub dalej od siebie. Wsadzone będą tylko żółte żurawki i kilka bukszpanów.
Między innymi ten stożek:

Może nie jest idealny, ale jak na niego patrze to tylko pluje sobie w brode bo kosztował mnie całe 3,5zł 5 lat temu. Gdybym wiedział, że jestem w stanie sam coś uformować to kupiłbym więcej i teraz miałbym mase stożków za grosze,a na kupowanie krzewów w takiej wielkości nie ma funduszy. Jak ostatnio widziałem cene takiego stożka to jeszcze bardziej sobie pluje w brode
Mam jeszcze ostrosłup podobnej wielkości, kulki bukszapnowe 35cm i 20cm.
Bo tej nie da rady przesadzić

Jakieś 130cm średnicy.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 21:04, 15 sie 2013

Do góry
Na trawkach się nie znam, ale jak nawet dzikie to możesz je przygarnąć bo ładne
czasami dobrze jest poczytać Twój watek, bo też miałam w najbliższych dniach szukać lawendy a teraz już wiem jak kupię nasionka to teraz posadzę

kachat napisał(a)
Hortensja Limelight posadzona rok temu szaleje

jak dorodnie kwitnie ta Limelight, widać że hortensjom dobrze u Ciebie, może więcej ich posadź w różnych kolorach i odmianach
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:04, 15 sie 2013

Do góry
popcarol napisał(a)

Karola jakie mniamniuchne i uśmiechnięte pomidorki
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies