Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Bogdzia 12:13, 25 lis 2013

Wszystkiego najlepszego Kasiu .(mam nadzieje ze obchodzisz dziś Imieniny)

Mnie i jesienne Twoje rabatki się podobaja , to zdjęcie z góry świetne. Leszczyny nie załuj to najbardziej ulubiony krzew przez kleszcze.
dominika_rew 13:08, 25 lis 2013

KasiaWB napisał(a)

z piętra mam narazie taki widok na rabatki

tu widok z przyszłego otworu okiennego w sypialni jak serby w narożniku urosną, będzie pięknie

Mieć takie widoki na tym etapie budowy domu, to rzadko spotykane
podziwiam, że udaje Wam się tak to pogodzić, macie już naprawdę pięknie pozdrawiam
Madzenka 22:53, 25 lis 2013

Kasiu życzę wszystkiego najlepszego!
Alisonek 20:31, 26 lis 2013

Witaj Kasiu,
dziekuję, że mimo takiego zabiegania znalazłaś czas żeby do mnie zajrzeć :* buźka wielka za to!!! a ja w ramach rewanżu jestem na bieżąco z Twoją budową letnie rabatki to był majsterszyk, choc trzeba przyznać, że jesienią tez mają swój urok. moim faworytem jest ta zaokrąglona z wywijasem...taki widok z sypialni to ja rozumiem
no i jeszcze spóźnione życzenia imieninowe, ale szczere od serducha
Pozdrawiam gorąco
rozajerycha 21:01, 26 lis 2013

KasiaWB napisał(a)

Jolu, faktycznie w 3 sezony zmiany zaszły spore i jeszcze będzie się wiele działo przez następne lata usunięcia leszczyn nie żałuje absolutnie, no może by zostały jakbym miała wielką działkę i jakby sobie rosły gdzieś dalej od domu. Ich usunięcie pozwoliło ładnie zaaranżować rabatkę. Czasami jeszcze coś odbija albo z jakiegoś pominiętego korzenia albo z orzeszka - z czym systematycznie walczę
sosna została jedna,chociaż i tak jest bardzo blisko domu, a na wycięcie drugiej dostaliśmy zezwolenie bo wchodziła w fundament. Jak się stoi teraz na piętrze to sosna jest niemal na wyciągnięcie ręki

i góruje nad domem, trochę się martwię, że w rynnach będzie dużo igieł, bo jest ich teraz bardzo dużo na rabatkach i na trawniku

a poza tym:
- sagan oczywiście jest
- bluszcz też jeszcze jest gdzieś w zaciszu, podmarza, ale jakoś sobie radzi
Dzięki Jolu za wytrwałość w lekturze mojego wątku, bo ja nawet na bieżąco u siebie nie jestem
Buziaki!

Ja sądzę,że Ty górujesz Kasiu )))))))))
rozajerycha 21:03, 26 lis 2013

Doczekać się nie mogę
Joku 22:09, 26 lis 2013

Kasiu, dużo dobrego z okazji imienin!.
Tess 23:08, 26 lis 2013

Kasiu, wszystkiego naj, naj, naj
ANIA 11:02, 27 lis 2013

KasiaWB napisał(a)

Aniu, dzięki za wsparcie z tą błyskawicą to rożnie bywa - czasami trzeba poczekać aby móc rozpocząć dalsze prace, a zima ...się zbliża. W zasadzie plan był taki że do końca listopada skończymy zaplanowane prace, ale kilka dni obsuwy przez pogodę, święta itd. dało opóźnienie, ale ekipa pracuje dalej, więc może się uda zrealizować plan na ten rok
Wcale nie musisz pisać z nieśmiałością, bo chociaż jesteśmy dopiero na początku, to też już bym chciała mieć wszystko skończone i nie przechodzić przez to ) nie jest to wcale takie łatwe
Ściskam serdecznie i pozdrawiam

Czas budowy wspominam jako bardzo twórczy. Jednak bardzo wyczerpujący. Ta różnorodność ofert, ciągłe procesy decyzyjne, kalkulacje, porównywanie cen i jakości, głowa pełna pomysłów i niestandardowych rozwiazań - naprawdę działo się. Mogę teraz stwierdzić, że był to czas na pewno nie zmarnowany. U nas niestety zatoczyło się takie koło inwestycyjne - nie zakończyliśmy jeszcze wszystkich prac budowlanych, a dopadła nas już konieczność przeprowadzania pierwszych remontów.
ewa004 19:48, 27 lis 2013

Kasiu imieninowy buziaczek zostawiam