Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:32, 15 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
W słoneczkach sie ogrzałam...
Z instrukcji werbenkowej i ja skorzystam
Rabata z kostrzewą Też daję tej trawie drugą szansę

a ja dziękuję za miłe odwiedziny Aniu pozdrawiam serdecznie i życzę ci dzisiejszego miłego obcowania z ogrodem

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:30, 15 sie 2013

Do góry
Rozplenica - chyba to odmiana Moudry ?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:29, 15 sie 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Ale masz plony Aniu .Ogóreczki jak sie patrzy juz w słoikach ja wczoraj tez juz kilkanascie zrobiłam .Dojrzewają tez pomidory ale bardziej eksperymentalnie .do słoików mam zbyt mało .Pozdrawiam cię bardzo ,bardzo serdecznie
Dajanko w tym roku sporo przetworów zrobiłam, najwięcej soków o ogórków zima długa pomidorów nie sadzę wogóle, szkoda sił i chęci, mało kiedy udają się w gruncie córka ma folię i mnóstwo różnych odmian pomidorków, zapatrzyła się na Anię Montewwerde podpatruje nasze forum
z wczorajszej dostawy

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:28, 15 sie 2013

Do góry
Dosadziłam jeżówki przy kole żwirowym .... ale tylko 5 szt .... więcej nie było

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 11:28, 15 sie 2013

Do góry
Bardzo wam wszystkim dziękuję za serdeczności Urodziła mi się czwarta wnusia niestety nie dane mi jest być taką babcią jaką bym być pragnęła.Odległość wkrótce między nami będzie nie do pokonania a i pozostałe wnuczki mogę oglądać jedynie na zdjęciu .Los przewidział mi inny scenariusz, opieka nad potrzebującymi i to nie tylko jednej osoby Zbieram siły bo jak zwykle ze wszystkim jestem sama .Jestem troszkę przerażona ale nie mogę zawieść ani bliskich ani siebie Dam radę bo jestem silna baba kiedy w gre wchodzi cudze życie .Ubolewam jedynie ze tak mało czasu mogę wam poświęcić ,przynajmniej na dzień dzisiejszy Kiedy ogarnę to jakoś znajdę chwile i dla siebie bo ogrodu bez was nie jestem w stanie zrobić nie wspominając o przyjemności kontaktu z wami .

Iwonko bycie babcią to cudowny stan ducha bo cząstka mnie samej jest w każdej z moich wnuczek Jedna ma oczy ,inna usta, włosy spojrzenie, oprawa oczu itd .Kiedy na nie patrzę widzę własne odbicie Nasze wnuki są przedłużeniem naszego życia To część siebie która trwa dalej kiedy nam przyjdzie się pożegnać na zawsze .Nie wymieniam już innych cudownych odczuć ich zapachu, uśmiechu, małe łapeczki obejmujące babuni szyje ,całuski ,rozmowy i ta słodycz połączona z niewinnością która zawsze mnie wzruszała .To coś tak cudownego że życzę każdemu poznania i smakowania tego uczucia .Nie będę się zbytnio rozwodzić nad tematem bo jak to ze mną bywa zamieni się to w wykład hi.

Akanto dziękuję z całego serca nie tylko za serdeczne słowa Ty wiesz za co jeszcze i choć mam ogromne wyrzuty sumienia że tak mało mnie dla ciebie ostatnio to wiem że nie masz mi tego za złe Ty i Iwonka jesteście mi tak bliskie że nic nie jest w stanie tego zmienić .Obie was uwielbiam i obie noszę w sercu każdego dnia .Ściskam was moje kochane dziewczyny i posyłam moje kwitnące hortensje

Nawet zdjęcia robię o zmroku bo w ciągu dnia się nie wyrabiam z czasem

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:26, 15 sie 2013

Do góry
lawenda Aromatico powtórzyła kwitnienie ...
O....! 11:25, 15 sie 2013

Do góry
marzena napisał(a)

a teraz werbena, która nad podziw ładnie rośnie i kwitnie u mnie ( z nasion Ani tre, dzięki )

Marzeno, Ty to masz łan werbeny!
U mnie raptem trzy patyczki, no ale już wiem, że będzie więcej. Ona pomimo tej wysokości ma całkiem ładny dół, tzn nie schnie, nie traci liści, ładnie wygląda cała. No i te delikatne kwiatostany są urzekające.
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:23, 15 sie 2013

Do góry
Hortensje Pinky Winky zaczęły się rumienić ....

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:18, 15 sie 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Aniu,jeszcze tyle piekności u ciebie kwitnie.Kalie dostałam wiosna juz wsadzoną do doniczki i mimo nawozu do kwitnących ma tylko piekne pstrokate liście ,a nie kwitła.Nie wiesz jaka przyczyna mogła byc?W przyszłym sezonie dokupię jej jakiś kolor do towarzystwa,bo nawet mimo braku kwiatów ma bardzo ładne liscie.Długo ona w ogóle kwitnie?

Małgosiu te kalie dostałam w ubiegłym roku od zaprzyjaźnionej ogrodniczki i zakochałam się w nich u mnie też jeszcze wszystkie nie kwitną ale myślę, że to zależy os wielkości cebul, jeśli je sowicie karmisz to muszą w przyszłym roku zakwitnąć

też mam niekwitnące

nie wiesz co tam u Bożenki?
pozdrawiam
Miejska ogrodniczka :) 11:17, 15 sie 2013

Do góry
No to umawiamy się, że pokażesz fotki (masz na imie Renata?) i zobaczymy. Jeśli to nie jest absolutnie konieczne, to lepiej nie ciąć - po co ryzykować. Moja jest juz wielka i niewiele rzeczy jej szkodzi, dlatego nie boję się ciąć, ale też czytałam, ze niektórzy tną magnolie od początku, zeby ja ladnie uformować, więc chyba nie ma sie czego bać...?

Małgosiu szkoda bo takie spotkania sa bardzo fajne No i jest okazja do poznania nowych ludzi (i ogrodów, w których można cos podejrzeć, zainspirowac się, wymienić roślinami). Ale zawsze możesz się podłączyć do "zlotu" z innego rejonu kraju i tez będziesz sie dobrze bawić

Ja ostatnio przewaliłam mnóstwo pracy w ogrodzie. Przede wszystkim rozsypałam 6 worków 80 litrowych kwaśnego torfu pod magnolią i Rh.

Ogoliłam cis i zajęło mi to kilka godzin, aż go z ciekawości zmierzyłam - ciężko w to uwierzyc, ale ma prawie 8 metrów w obwodzie - sama jestem w szoku... Ponizej zdjęcie z czerwca, kiedy jeszcze nie był przycięty ani cis, ani magnolia; no i widać o ile ciachnęłam Rh, które wyłaziły juz na alejkę i nie dało się tamtedy przechodzić

Nie robiłam jeszcze czegos takiego, to mój nowy pomysł, ale to co przycięłam rozdrobniłam i rozsypałam cienka warstwą pod magnolią. Mam nadzieje, że będzie dobrą warstwą izolacyjną, zastapi korę i dodatkowo zakwasi glebę. Przed zimą zdąży podeschnąć, a do wiosny pewnie sie rozłoży.
Niestety nie mam z tym żadnych doświadczeń, więc nie wiem, co z tego wyjdzie, ale skoro mozna ściółkować igliwiem, to dlaczego nie cisem? Ciekawe czy ktoś tutaj ma z tym jakieś doświadczenia?

Moja magnolia musi dużo znosić, ale póki co jest cierpliwa

A oto co znalazlam wczoraj na moim rododendronie

Nieźle się zakamuflował i zdążył urosnąc do takich rozmiarów

Miałam z niego cała michę mizerii

I jeszcze rzut oka na mój warzywnik "pod magnolią" - rosna tam 3 krzaczki pomidorów (każdy inny, a z prawej malinowy, z którego miałam już zbiory, te pokazane wyżej) i 2 ogórki Od północy osłania je magnolia, od zachodu jest Rh, po którym pną sie ogórki, od wschodu cis gigant, a od południa pięknie świeci na nie słonko (jeśli mój mąż nie postawi samochodu na podjeździe ) Rosna sobie prawie jak w szklarni

A tak Rh kwitły wiosną

Teraz, po przycieciu, krzewy sa bardziej zwarte i kuliste. Ciekawa jestem, jak bedą wyglądac wiosną

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:05, 15 sie 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, po prostu pięknie

Dzięki Aniu pozdrawiam

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 10:58, 15 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
No ładnie ładnie tylko czemu te kosmosy pojedyncze? nie wyszły pełne? pozdrawiam
Aniu są i pełne akurat w tych miejscach pojedyncze wieczorem wrzucę więcej fotek pełnych, są piękne i w trzech kolorach

Ogród w skali mikro :) 10:53, 15 sie 2013

Do góry
Parę fotek dla Was .. Porannych.. Pogoda jest piękna miłego weekendu życzę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:48, 15 sie 2013

Do góry

The end
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:47, 15 sie 2013

Do góry
I donicowo, wreszcie musze wkleić fotki do konkursu

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:44, 15 sie 2013

Do góry
Kocham taki kolor białych hortensji i własnie myślę, gdzie je posadzić aby kwitły za rok w ogrodzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:43, 15 sie 2013

Do góry
Zakwitła mi bougenwilla w donicy

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:42, 15 sie 2013

Do góry
Pożegnanie z incrediball - zielenieją...DLatego duuuuużo fotek. W przyszłym roku otrzymają od wiosny podpory...

ogrodoweimpresjejolki 10:41, 15 sie 2013

Do góry
A ja pakuję piknikowy koszyczek z chłodnikiem i ciastem drożdżowym i jedziemy na działkę odpoczywać w miłym towarzystwie znajomych Pogoda idealna - słonecznie i ma być około 24

Bedzie można poskubać jeżynę bezkolcową. bo dojrzewa sukcesywnie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:40, 15 sie 2013

Do góry
Czas hortensji bukietowych

i czas trytom, które dostatowały się kolorem do limelight

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies