Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

bozunia 14:45, 25 paź 2013

Ale u Ciebie się zmieniło! A jak wszystko się rozrosło od mojej ostatniej wizyty... Ile nowych nabytków! Fajny ten murek i oczywiście ławeczka. Nie byłabyś sobą, gdybyś nie zmajstrowała czegoś pożytecznego

Pozdrawiam
eda 15:13, 25 paź 2013

Debra napisał(a)
Wczoraj karczowałam słoneczniczki

Trochę mi było żal, ale to już ostatnia pozostałość z tego co zastałam na działce. Zajmowały za dużo miejsca, w ich otoczeniu nic nie chce rosnąć, bo mają straszliwie ekspansywne korzenie, no i zamarzył mi się iglasty żywopłot, a one rosły wzdłuż ogrodzenia. W sumie, w dwóch miejscach jakieś 3,5 metra długości rabat.

Tej kępy na wprost pod ogrodzeniem już nie ma

I tej też nie

Wykarczowanie jednej karpy zajęło mi przeciętnie do 20 minut, a miałam ich 11!
Potem przekopywałam ziemię i usuwałam korzenie. Ile tego było!

Teraz muszę nawieźć ziemi do iglaków, no i pojechać po krzaczki
Tak pięknie i delikatnie pozdrówka lecą
zawitka 17:01, 25 paź 2013

No patrz nawet do głowy mi nie przyszło że moja poczta tak się postarała ha ha Cieszę się ze doszły wkręty na wzór jest ich mało ale jak sie zobaczymy to będzie chyba więcej Kup sobie w spreju kolor i popryskaj >Ja ma m złote srebrne ,a w tym roku zrobię trochę białych jak pryskałam to wrzuciłam na taczkę gazety potem szyszki i pryskałam jak leci wyschły przewracałam na nie malowana strone i abarot .Pozdrówka
Debra 20:32, 25 paź 2013

Zanim odpowiem miłym gościom, najpierw napisze o moim dzisiejszym dniu!

Bo był niesamowityyyyy!

Najpierw przyjechały szyszki, potem syn.

Miał naprawiać rower. Opowiadałam mu o planie z thujami i w efekcie wsiedliśmy razem do samochodu (rower odłożylismy na później) bo syn postanowił te thuje sfinansować.

No i pojechalismy. W efekcie mam .....

no tak, Szmaragdy

Po ciemku dotarłam na działke, bo korki nieludzkie, posadziłam, jak skończyłam była noc. Zdjęć z posadzonymi nie ma, bo było za ciemno, ale z przymiarki są marne zdjęcia - ciemnawo było, a ja miałam tylko komórkę.

Debra 20:34, 25 paź 2013

bozunia napisał(a)
Ale u Ciebie się zmieniło! A jak wszystko się rozrosło od mojej ostatniej wizyty... Ile nowych nabytków! Fajny ten murek i oczywiście ławeczka. Nie byłabyś sobą, gdybyś nie zmajstrowała czegoś pożytecznego

Pozdrawiam

Bozunia, pracuję, uczę się i chyba rozwijam

Dzięki za odwiedziny, dobre słowa. A ja ciągle cos kombinuję
Debra 20:39, 25 paź 2013

zawitka napisał(a)
No patrz nawet do głowy mi nie przyszło że moja poczta tak się postarała ha ha Cieszę się ze doszły wkręty na wzór jest ich mało ale jak sie zobaczymy to będzie chyba więcej Kup sobie w spreju kolor i popryskaj >Ja ma m złote srebrne ,a w tym roku zrobię trochę białych jak pryskałam to wrzuciłam na taczkę gazety potem szyszki i pryskałam jak leci wyschły przewracałam na nie malowana strone i abarot .Pozdrówka

Poczta wyjątkowo dobrze działa ostatnio Cudowna niespodzianka, dzień mam dzisiaj jakby wszystkie Christmasy zbiegły się dzisiaj ( jest takie amerykańskie powiedzenie )

Halinko, jeszcze nie zdecydowałam jak wykorzystam te cuda. Daj mi trochę czasu. Coś wymyślę
JoannA 20:42, 25 paź 2013

Ładne Szmaragdy kupiłaś Krysiu, dorodne takie.
Ale się u Ciebie dzieje, jak jeszcze troszkę poszalejesz to niedługo nie poznamy ogrodu
Debra 20:50, 25 paź 2013

JoannA napisał(a)
Ładne Szmaragdy kupiłaś Krysiu, dorodne takie.
Ale się u Ciebie dzieje, jak jeszcze troszkę poszalejesz to niedługo nie poznamy ogrodu

Joasiu, to mój iglakowy debiut właściwie, okropnie się boję, jak to będzie.
Ale zmiana optyczna jest tak kolosalna już teraz, że jestem przeszczęśliwa, że to zrobiłam.

Nie znam się zbyt dobrze na thujach, ale też wydawały mi się ładne, właśnie dorodne. Mój syn nie mógł się nadziwić, że takie wielkie krzaki możan kupić z atakie niewielkie pieniądza ( dla niego!!!!).
Dodatkowo okazało się, że są promocyjne ceny, wyszło 24 złote za sztukę. Chyba dobra cena za takie spore krzaczki?
JoannA 20:52, 25 paź 2013

A ile one mają wysokości?
Debra 21:04, 25 paź 2013

JoannA napisał(a)
A ile one mają wysokości?

120 cm.