Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Krążkowe chwastowisko 14:33, 02 paź 2013

Do góry
Wczoraj machnęłam pseudo rzucik mojego ogródeczka
Ale najpierw - tak wygląda moja działka faktycznie, tzn jest większa ale ta część w górę jeszcze mnie nie interesuje:

A teraz plan, hahaha:

Brakuje mi roślin kwitnących dlatego chciałabym powiększyć rabatę różaną.
W rabatę planuję włączyć te 4 drzewa: lilak, dwie jabłonie i jakieś nn. Drzewa oczywiście na wiosnę postaram się przywołać do porządku, przyciąć.
Kształ rabaty wyznaczyłam o tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3810-krazkowe-chwastowisko?page=3
Zostaję przy opcji pierwszej.
Teraz jeszcze plan nasadzeń.

Ogród Bogusława 14:24, 02 paź 2013

Do góry
Tu rosną moje grzybki
Mój jesienny ogród 14:07, 02 paź 2013

Do góry

Zielona Kasiu, witaj pierwszy raz u mnie i rozgość się Chipmank, mieszka w norze i zasypia na zimę, jest wielkości chomika i też wszystko wpycha do polików jak on, tylko ma fajny puszysty ogonek.
Halino, nie wiem czy zdążę odpowiedzieć na Twój post. Koliberek jest piękny na zdjęciach tego nie widać ale zielony wierzch mieni się tak jak u pawia. To i tak jest najmniej kolorowy koliberek. W BC było ich 5. Zrobiłem tylko jednego, który zabił się o szybę w garażu ale nie chciałem go pokazywać. Chipmunk, wygląda jak pluszowa maskotka. Dziś dla odmiany fotki z miasta. Czuje się sam nie wiem, chyba dobrze, jestem trochę zmęczony, gdyż nie wiem ile tu będę a chcę zobaczyć ile się da, najlepiej wszystko . Co do planów na przyszłość, na razie nic nie mam w planach. Czy ja trzymam Pana Boga za jedną nogę? Chyba nie, może za mały palec u nogi. Ja mam już 5 dych a leczenie tu jest b. drogie. Gdybym miał ze 20 mniej to robił bym wszystko, żeby nie wrócić. Tu też jest kryzys, chociaż nie taki jak u nas ale zarobki spadły a chłopaki mówią że Stany nic nie biorą i jest mało roboty. 5 lat do tyłu 80% robili mebli do Stanów. Tu nie mam nikogo, znam polaka dla którego robiłem klamki ale na niego nie mam co liczyć, chyba jest zły że zostałem i nie chcę dalej robić klamek. Poznałem tu chłopaka, który dał mi swoje mieszkanie, ale on jest nie dawno po rozwodzie i ma masę kłopotów. Żona zabrała mu wszystko, został z reklamówką a na koniec wsadziła go do paki. Teraz musi odrabiać kaucję u tego gościa co go wykupił. Nie ma czasu na nic a ja mu nie chcę zawracać głowy, jest w porządku ale nie chcę przeginać. Na razie tyle. Pozdrawiam.

Mój jesienny ogród 14:02, 02 paź 2013

Do góry

Marto, co Ty się tak kamuflujesz, dopiero dziś załapałem że to Ty, Dlatego nienawidzę jak ktoś wachluje avatarami a gdy jeszcze zmienia nazwę, to już w ogóle nie wiem o co chodzi. Cieszę się jednak że wpadasz od czasu do czasu. Mam co oglądać i zwiedzać, jedyne czego nie mam to wolnego czasu. Rok mi przeleciał, nawet nie wiem kiedy, jak bym był na wakacjach. Przydał by mi się nowy K-5, bo mój K-10 już sobie nie radzi z moimi fotkami. To wydatek ponad 1000$ muszę się na razie wstrzymać. Spotkałem z miesiąc temu rano w parku trzech takich jak ja, z lufami biegało za motylkami i zagadałem z nimi. Pokazywali mi swoje ja im swoje w telefonie, tylko fiukali i oglądali moją lufę. Dwu miało K-5 jeden K-7, więc zebrała się cała rodzinka Pentaxów, Jeden z nich miał takie fajne nosidełko na aparat, który się trzyma na klacie a nie na szyi. Od noszenia aparatu cały dzień na szyi, nieraz kręciło mi się w głowie i nosiłem go w plecaku ale to mnie wkurzało co chwila stawać i wyjmować i wkładać, teraz nawet rowerem jadę a aparat wisi mi na specjalnej kamizelce. Nawet z lufą mi nie przeszkadza. Spytałem się gdzie to kupił, podał mi firmę i kazał szukać w necie i jeszcze tego samego dnia poleciałem sobie kupić, fajna rzecz. Widziałem to już w gazecie fotograficznej którą kupiłem ale był tylko sklep internetowy a ja nie mam karty i nie mogłem kupić. Więc szukałem sklepu normalnego. Nie było tanie 170 $ ale jestem zadowolony. Jest jeszcze do tego taki wysięgnik (mini statyw) że montujesz zamiast aparatu a w to aparat i stoi ci przed twarzą a ręce masz wolne, super sprawa ale jeszcze 100 $. I właśnie żebym miał lepszy sprzęt, to by był cały wąż a nie kawałek. Piosenkę Manam-u oczywiście pamiętam a cykady dopiero tu zobaczyłem i usłyszałem.
Haniu, wiewióry są fajne, jedna jak wlazła do mojej torby to nie mogłem jej wygonić, nagrałem film, można się uśmiać, nieraz. Leć na grzyby, bo sezon się kończy, tu cieplutko to grzybów pewnie by było gdy bym znalazł las

Mój jesienny ogród 13:57, 02 paź 2013

Do góry
Witajcie. Ciesze się że podobają się Wam zwierzaczki, jest tu ich naprawdę dużo i gdzie się nie pójdzie zawsze coś biega lub fruwa. Dzisiaj pokażę Fotki z Oakville, bo tylko opowiedam a nic nie pokazuję. To sa z przed miesiąca głównie z mojej drogi do pracy.
Bogdziu, naprawdę jest czego zazdrościć, jadąc tu nawet nie przypuszczałem że będę mógł tyle widzieć. Gdy bym miał samochód i pojechał gdzieś dalej, to dopiero by było co oglądać. Tu jest bardzo dużo dzikich terenów gdzie nikt nie mieszka, sam na sam z przyrodą być , nie nadgryzioną przez człowieka. To musi być piękne. Zobaczyć koliberka w locie, fajnie jest, wygląda jak latająca mysz, gdyż fruwają pionowo i są szare od spodu Chipmanka zobaczyć jak sadzi soje wielkie susy też jest fajnie, dziś przeleciał mi przed rowerem 20 cm jak pocisk, bym go przejechał aż się przestraszyłem. A jak masz fistaszki albo słonecznika to z ręki Ci weźmie a najfajniejsze jest to że w ogóle się nie boją. Dziś klęczałem przy kranie i myłem wałek po malowaniu a kran jest przy żywopłocie i na kolanie wylądowała mi maleńka sikorka, taka sama jak w Vancouver wylądowała mi na telefonie, gdy je kręciłem. W BC było ich dużo, tu jest mało, ale słychać je od czasu do czasu, widzieć nie, bo to kruszynki jak nasza sosnówka albo i mniejsza.

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:49, 02 paź 2013

Do góry
a tu murek za którym jest usypana górka i na niej jeszcze jakaś roślinność

http://cdn27.ogrod.smcloud.net/t/photos/thumbnails/3354/murki_ogrodowe_621x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
Moja bajka 13:45, 02 paź 2013

Do góry
Patrzcie Kochani, wyskoczyłam tylko na momencik wywiesić pranie, a tu na baaardzo starej gruszce siedzi taki śliczny gość i repeci, aż miło (wolę nie wiedzieć co tam znalazł ) . Szkoda, że go całego nie widać. Pewnie to jakaś odmiana dzięcioła. Śliczny, prawda?
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:40, 02 paź 2013

Do góry
a może coś takiego stylowego

http://img3.stylowi.pl//images/items/o/201302/stylowi_pl_ogrod_4132858.jpg
Wilcza Góra 13:37, 02 paź 2013

Do góry
Agata,

dla Ciebie "Vanille Fraise", kiedy zaczynają swój spektakl:

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:36, 02 paź 2013

Do góry
a tu zdjęcia bardziej pokazujące to o co mi chodzi

tajemnicze przejście do leśnego ogrodu
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:35, 02 paź 2013

Do góry
A może przy murku bo obok przechodzi ścieżka jakąś tajemniczą bramę do lasu

pierwsze co mi się wyświetliło to takie trochę cmentarne

http://lh6.ggpht.com/-IBuoGt6xukg/TbCCWV1cfdI/AAAAAAAAG6o/BJKypzrucV0/IMAGE_003.jpg
Wilcza Góra 13:32, 02 paź 2013

Do góry
Łukasz,

obiecane...nie kłamane... rabata z liliowcami latem
zdjęcia robione telefonem więc przepraszam za kolory...

Ogród Bogusława 13:31, 02 paź 2013

Do góry
Zwykły świerk pospolity, ma ok 7- 10 lat powinien mieć ok. 10 m. jest regularnie przycinany ma ok. 3,5 -4 m. jest bardzo gęsty drobniutkie przyrosty, a będzie piękna duuuuuuża kula na patyku
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:27, 02 paź 2013

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:19, 02 paź 2013

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:07, 02 paź 2013

Do góry
Bogusiu,nie potrafię rozgryżć begonii,bo przy wykopywaniu z malutkiej bulwki powyrastały grube,wielkie łodygi i na odwrót.
Karola , zdjęcia były robione przed przymrozkiem.Teraz niestety wszystkie dalie,kanny wykopane,begonie też,pelargonie w większości juz schowane.Zostały mi fuksje w dużej ilości,ale mam już rozrobiony topsin i zaraz wezmę się i za to.
Co do wesela to jakoś nie dociera do mnie jeszcze.Zostało dwa i pół tygodnia,a młody nie ma jeszcze garnituru,koszuli,nic kompletnie,ale w dzisiejszych czasach to nie problem.Jutro jedziemy do Sierpca,mam nadzieję wszystko załatwic od razu.

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:07, 02 paź 2013

Do góry
Znalazłam zdjęcie z 2006 roku - zobaczcie, ile tu kiedyś było słońca... Róże, 3 tuje w tle i różanecznik to były do zeszłego roku jedyne kwiatki u nas (nooo były jeszcze powtykane losowo pod sosnami tulipany )

Po różach już nie ma śladu... Większość wymarzła w zimę 2011/12, gdy nie mieliśmy głowy (budowa domu) zająć się ich okrywaniem. Ale 3 z nich przetrwały, uwierzylibyście..? Wielkokwiatowe, tyle lat, i 2 zimy bez okrywania/kopczykowania na Podlasiu W przyszły roku planuję je rozmnożyć - tylko jeszcze podkładki muszę zdobyć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:46, 02 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

I tyle

aż tyle! pieknie, choć nie tęsknie za szronem, ale jak piszesz, damy radę
no to tajemnica jest, tak długo mus czekać!!
Kolorowe Rabaty Martek 12:44, 02 paź 2013

Do góry
Jest moja zguba
zostawiam cynie, bo dzieki tobie je mam i kwitnie tytoń, nasiona zbieram
Ogród w Puszczykowie 12:42, 02 paź 2013

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Na zakończenie pracowitego dnia, czekała mnie jeszcze przemiła nagroda.
Wybaczcie, że się chwalę, ale nie wytrzymam:

Pozazdrościłam Wam kancików i szrpnęłam się na takiego mercedesa. Póki co najpiękniejsze narzędzie ogrodnicze jakie posiadam. Żal będzie używać

no i pozazdrościć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies