Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 14:40, 01 paź 2013

Do góry
jesienny acant...ciągle kwitnie
ogrodoweimpresjejolki 14:38, 01 paź 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Widzę, że wróciłaś do kartek z kalendarza, ja do swojego już daaawno nie zaglądałam w poszukiwaniu obrazków. Jolu, jaki tam jest podpis dokładnie, widzę tylko że to rosa centifolia, czyli stulistna, ale co dalej?

Carnation petalled variety of Cabbage Rose

A to dzisiejsza Rosa Gallica L. Versicolor

Wiejski ogródek-plany 14:36, 01 paź 2013

Do góry
A takie rewolucje dzieją się w Łodzi. Zdjęcie jeszcze z etapu prac, teraz już wszystko zasypane korą i super wygląda (róg Piotrkowskiej i Zamennhofa jeśli dobrze pamiętam)
ogrodoweimpresjejolki 14:31, 01 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Ciebie zawsze ciekawie.Lampa bardzo pięknie ozdobiona. Miłego i zdrowego tygodnia życzę.

Bogdziu, następne pomysły na wspólne zabawy z wnukami już kłębią się w głowie

Życzenia z okazji Dnia Chłopaka :) 14:26, 01 paź 2013

Do góry
Hi, to ja też dla naszych chłopaków upolowałam obiektywem...batmana? Nieee, to tylko gacek, który podobno szczęście przynosi, a więc szczęścia we wszystkich poczynaniach Wam życzę.

ogrodoweimpresjejolki 14:20, 01 paź 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Jolu podziwiam twoje zabawy z wnukami na pewno pozostaną w ich pamięci na długo jesteś kopalnią wspaniałych pomysłów

pozdrawiam i ślę słoneczka

Aniu, wizyty wnuków u nas to święto Staram się zawsze być być na nie przygotowana nie tylko ze smakołykami ale i tematami zabaw W dobie ogromnej ilości wspaniałych gotowych zabawek (lego i inne) atrakcją jest zrobienie czegoś samodzielnie od początku do końca. A ponadto sprawne rączki 6-latkom przydadzą się w szkole

Najpierw trzeba było narysować na kartce ślimaka, potem go wyciąć i ozdobić

W cieniu - zacieniona 14:20, 01 paź 2013

Do góry

jesiennie.... jesienne niebo...jesienne kwiaty...
Mój jesienny ogród 14:11, 01 paź 2013

Do góry

Bogdziu
, Toronto wyglądało bajkowo, na zdjęciach tego niestety nie widać. Dzisiaj krótko nie miałem czasu, pokaże innego futrzaka, gąski na wodzie i kormorany na kamieniach, wyglądają jak posągi. Trzmielin jest tu bardzo dużo mi się one też bardzo podobają. Nazbieram sobie tu różnych nasionek głównie klonów i wyślę koledze który ma szkółkę, niech on się tym zaopiekuje a ja może kiedyś przyjadę na gotowe . Miałem dziś pokazać miasto ale wolałem zwierzaczki i jeszcze koliberka dołożyłem.. Pozdrówka.

Mój jesienny ogród 14:06, 01 paź 2013

Do góry
Haniu, trochę lenistwa nie zaszkodzi, czasami trzeba zrobić sobie odpoczynek a przy okazji wykonać jakieś drobne robótki porządkowe. Jest tu tyle rzeczy do zobaczenia że nie usiedział bym w domu, tak jak mówisz zima mnie przytrzyma ale puki ciepło będę jeździł po okolicy i focił. Ja wracałem w niedzielę z wycieczki i kupiłem sobie ptasie mleczko, pojechałem do parku i zjadłem sobie w międzyczasie gadając na skypie, też się poleniłem trochę

Mój jesienny ogród 13:59, 01 paź 2013

Do góry

Witam wszystkich
Gabrysiu, klimat nieco podobny do naszego ale zwierzęta całkiem inne, z drzewami nie ma takiej różnicy ale jest podobnie. Jest sporo drzew takich jak u nas ale tu osiągają jakieś monstrualne rozmiary. Brzozy są ale całkiem inne, dęby są ale całkiem inne, jedynie zwykłe klony są takie same, topole, ochy i sumaki. Nigdy nie przypuszczałem że będę jechał rowerem i zobaczę niedźwiedzia. Niedźwiedź nie jest groźny ale nie można mieć przy sobie jedzenia, ani nawet jednego cukierka, wyczuje go z 2 km i nie wolno go drażnić i to wszystko. Tu nikt nie panikuje, że niedźwiedź chodzi na obrzeżach miasta. Tu prawie nikt nie chodzi piechotą. Ptaki też są inne, jedynie szpaki i wróble takie same. Chociaż jestem na wysokości Rzymu to nie jest tu tak gorąco jak tam, dlatego że góry zatrzymują ciepło a zimno z północy chłodzi, ale jest cieplej niż w Polsce i noce są b. ciepłe. Teraz jest w dzień 25 a nocą 12-16. Za to jest duża wilgoć, która daje się we znaki, głównie zimą.
Dzisiaj pokażę Chipmunka, na pewno się w nim zakochacie, jest super. Na pierwszych czterech fotach jest w moim cieniu i wykopuje żołędzia i na czwartym ucieka z nim w poliku.
Halino, poznałem kannę, a tawułka pięknie kwitnie. Ciekawe czy moje się rozrosły. Miałem w tamtym roku dużo wymian i nic nie wiem co się z nimi dzieje. To fakt że o przyrodę się tu dba, ja też nie widziałem połamanych drzewek, anie rabatek z tarmoszonych czy o szabrowanych. Śmieci się spotyka ale od czasu do czasu, jest tu duże zbiorowisko ludzi, z różnych krajów i naszych ziomków również. Co do Twoich wpisów, to nie były odstraszające a raczej ciekawe, wiadomo że życie nie jest różowe i tak jak w ogrodzie gdzie się spotykamy, też rozmawiamy nie tylko o roślinach. Ja teraz nie mam ogródka i też trochę zboczyłem z kursu. Pozdrawiam Cię również i życzę żebyś się tam czuła komfortowo.

Kubusiowo II 13:40, 01 paź 2013

Do góry

i nasz ulubiony Pan DYnia

Kubusiowo II 13:39, 01 paź 2013

Do góry

Hosta, która jest na zdjęciu to prezent od Danusi i czeka na wyjazd do Kubusiowa
Kubusiowo II 13:36, 01 paź 2013

Do góry
A ogrodowo to jedynie balkon mogę wstawić Takie mam "kompozycje" balkonowe

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:33, 01 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, zauważyłam u Ciebie tę piękną żurawkę, jaka to odmiana bo mam ją u siebie jako NN.
Tak kolorowo i tyle kwiatów masz w ogrodzie, u mnie mróz -2 w poniedziałek zmroził wszystkie pięknie kwitnące dalie, żal na nie patrzeć.
pozdrawiam serdecznie
Moje zmagania ogrodowe 13:29, 01 paź 2013

Do góry
Jak zwykle w biegu, zostawiam widoki z okna, które po wczorajszej i dzisiejszej nocy miałam. Sezon na przymrozki uważam za otwarty. Niestety.

Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 13:27, 01 paź 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Jolu ,piękne grzybobranie.U nas mimo ciągłych deszczów nie ma grzybów,byłam raz i przywiozłam niecałe jedno małe wiaderko.

Małgosiu, noce coraz chłodniejsze to i u nas grzybków nie będzie
Jutro M. z córką planują ostatni wypad. A ja będę czekać i zobowiązuje się wszystkie przywiezione przerobić

ogrodoweimpresjejolki 13:20, 01 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Czekam na karteczkę..

Aniu, nawet nie wiesz jakim trudnym wyzwaniem jest czasami zrobienie zwykłego zdjęcia karteczki z kalendarza Dzisiaj się udało

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:17, 01 paź 2013

Do góry
A ja myślałam, że to taka fajna bramka do drugiej części ogrodu... Źle ze mną, oj źle - dopiero po dwóch dniach się skapnęłam, że to lustro... Dobrze, że mnie tam nie było, bo bym sterczała przed tym lustrem czekając aż ta druga osoba się przesunie i mnie przepuści... (tak, zdarzyło mi się już coś takiego..)

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:13, 01 paź 2013

Do góry
Jak patrzę na tę fotę, to zazdraszczam podwójnie - Agnieszce przepięknej ścieżki jak z bajki, a Ani, że mogła się na tej ścieżce tak wylegiwać

CUDOWNIE!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:57, 01 paź 2013

Do góry
A u ciebie wciąż tak fajnie kolorowo U mnie właśnie róże okrywowe zaczynają znowu kwitnąć A wielkokwiatowym coś się stało, bo i im i daliom wszystkie pąki padły Nie otworzyły się, skleiły się i uschły/zgniły....

Karolina, widzę, że masz cudny mech między kamieniami - nie wyrasta ci tam nigdzie trawa..? Czy jak jest mech to już trawy nie będzie, czy nigdy wam tam nie rosła? Ja dopiero co wypieliłam (3 dni roboty....) ścieżkę kamienną pod domem, i jak pomyślę, że znowu mnie to czeka jak chwasty i trawy odrosną, to mi się słabo robi...

O, na tym zdjęciu właśnie meszek znalazłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies