Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

paulina_ns 21:39, 23 paź 2013

Może leciał z pomocą, ale nie doleciał ? hehe.
Gabriela 21:40, 23 paź 2013

Agania napisał(a)
młodziutki ostrokrzew, czy przezimuje nie wiem, będzie to jego pierwsza zima w ogrodzie, jeśli macie doświadczenia na + po napiszcie

ogniki,fajne są, ale te młode egzemplarze, moje dwa stare muszę już pożegnać

[

Mam doświadczenia na plus z ostrokrzewem, ale takim niewyfikanym, z ciemnozielonymi liśćmi i czerwonymi owockami. Jest już duży, ma ze trzy metry, zimuje dobrze, bo rośnie za domem od wschodnio-południowej strony. Obawiam się że Twój może być delikatniejszy, zrób mu wiatrochron na zimę, dobrze podlej i osłaniaj włókniną, albo słomianym chochołem.
A dlaczego musisz pożegnać stare ogniki - jak się je przytnie, nawet mocno, świetnie odrastają.
Acha, wysłałam wiadomość w sprawie ławki.
Agania 21:50, 23 paź 2013

asc napisał(a)
Cholernik jeden zakłóca Twoja przestrzeń powietrzną.....
Mój taki sam.. niestety zimy nie przeżył.. a mamy podobny klimat Ale ja swojego dałam na wygwizdów.. a nawet miałam ich kilka, w kręgu .... i to była ta mroźna zima... wiec szansę ma

Aniu, ryzyk, fizyk, dam mu jeszcze snopka ze słomy zobaczymy, już skradł mi serce
Agania 21:52, 23 paź 2013

paulina_ns napisał(a)
Może leciał z pomocą, ale nie doleciał ? hehe.

Jakby przyleciał po mnie, to może, bym wyfrunęła, zastanawiam się, jak to być ptakiem, ale bez wrrrr enia
Bogdzia 21:59, 23 paź 2013

Piękny ten ostrokrzew ale szanse chyba dośc małe . Pani Przyroda też ma zielonego , pięknego i wielkiego jak Gabrysia ale nie ma białych przebarwień, musisz na zimę opatulic. Miłego dnia jutro.
Agania 22:02, 23 paź 2013

Gabriela napisał(a)

Mam doświadczenia na plus z ostrokrzewem, ale takim niewyfikanym, z ciemnozielonymi liśćmi i czerwonymi owockami. Jest już duży, ma ze trzy metry, zimuje dobrze, bo rośnie za domem od wschodnio-południowej strony. Obawiam się że Twój może być delikatniejszy, zrób mu wiatrochron na zimę, dobrze podlej i osłaniaj włókniną, albo słomianym chochołem.
A dlaczego musisz pożegnać stare ogniki - jak się je przytnie, nawet mocno, świetnie odrastają.
Acha, wysłałam wiadomość w sprawie ławki.

Gabysiu, dziękuję za info w temacie ławeczki, buziole Ci za to, napewno mu chochoła ze słomy zrobię, inaczej by przemarzł, posadziłam, pośród "gąszczu", ale wiosną się okaże wielka niespodzianka
GorAna 22:03, 23 paź 2013

Agania napisał(a)
Małgoś, moja siostruniu ulubiona, popatrz kto nas obserwował nie wtajemniczony i obcy spadolotniarz

krążył, no ale nie wiem co wypatrzył

Aga, a nie krzyczałaś na niego, że po Twoim niebie lata
Pozdrawiam
Agania 22:07, 23 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Piękny ten ostrokrzew ale szanse chyba dośc małe . Pani Przyroda też ma zielonego , pięknego i wielkiego jak Gabrysia ale nie ma białych przebarwień, musisz na zimę opatulic. Miłego dnia jutro.
Zamierzam opatulić Bogdziu snopkiem, chęć zaistnienia w ogrodzie tego okazu, to moje kolejne doświadczenie, nie dziwię się nawet, że zainteresowałyście się tym tematem, zobaczymy, na razie jest piękny
Agania 22:10, 23 paź 2013

GorAna napisał(a)

Aga, a nie krzyczałaś na niego, że po Twoim niebie lata
Pozdrawiam
Nie Aniu, bo ja mam taką samą chętkę, polatać
Agania 07:46, 24 paź 2013

Dzisiaj plan kanapa