Danuś... a ja z tegorocznych Twoich nasionek obdarowałam sadzonkami kolejne pół Polski.... dosłownie.. poszły w różnych kierunkach i różnymi środkami transportu Niesamowite masz te nasiona
Albo tak szczerze dane
Dziękuje jeszcze raz.. (za kwiatki się nie dziękuje, ale za nasionka chyba można)
Tu gdzie masz carexy Frosted C? , po lewej, przesadź je do przodu. Przy okazji ja bym je podzieliła na 5-6 szt. A za carexami, na tle świerka można posadzić coś wyższego- pas jeżówek o mocnej barwie- np vintage Vine, Fatal attraction, albo jaka Ci się podoba. ładne by tez były tam pysznogłowki, ale w wielu ogrodach łatwo łapią mączniaka, więc mam do nich watpliwości. Po drugiej stronie hortensji to samo- pas trwałych bylin . Do jeżówek możesz dodać plamy krwawnika, juz tu niżej , w szałwie, albo Trojeść- Asclepias tuberosa 9 ja znam pomarańczową- piękna jeśli nie stronisz od pomarańczu) , lub czyściec Hummelo- świetny. Albo plamy bodziszków z przodu, np kantabryjski Karmina, czy Biokovo- da ładny dywan w czerwcu, a potem świetne listki i kształty kęp.
Jak nie jeżówki, to może baptysia australis, tylko krócej kwitnie. Chyba że podobają Ci się i jedne i drugie, wtedy dużo jeżówek i kilka- ze 3 plamy baptysji pomiędzy.
A przed ulem może być kulkowo z żurawkami
Cieszę się, że ci się podoba Dziękuję
W projekcie są cisy w żurawkach, ale ja mam tam świerki kłujące Brynek, ale myślę, że kiedyś cisy tam zagoszczą.
To chyba o ten widoczek chodzi?