Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Rench 19:13, 23 lis 2013

Mercek elegancki
Rench 19:17, 23 lis 2013

asc napisał(a)

Agata te kiedyś czasami przychodzi tak szybko... wczoraj pytam sie synusia ile to lat mu stuknie?? Wiem, wiem, co za matka co nie wie... ale ja taka trochę zakręcona... a on mi gooopi mówi, że 29.... stwierdziłam, że go pogięło i to niemożliwe.. on wygląda na 18.... kto widział potwierdzi.. a ja nie mogę mieć takiego starego syna...

U Ciebie zimowo.. to u siebie też dam zimę.. czyli to co tygryski lubią najbardziej... z synusiem, a eMuś cyka zdjecia..

Normalnie się popłakałam ze śmiechu :0 Niesamowita jesteś
Fota zaglebista
boguslawa_ma... 19:18, 23 lis 2013

Aniu to ty taki mercedes kupiłaś?Ja jak kupowałam 10 lat temu ne było jeszcze takich wypasionych
Pozdrawiam
Mala_Mi 19:21, 23 lis 2013

Janina napisał(a)
Rośnie od zachodniej strony i do tej pory nie sprawiał kłopotu a mam go z 5 lat, może faktycznie jakiś grzyb

Podlej (z liśćmi) Topsin, a za tydzień Previcur.. to chyba najbardziej uniwersalne i skuteczne preparaty.. dużo beznadziejnym przypadków wyleczyłam tymi środkami..

A to moja trafka.. ale nazwę zapomniałam..mus poszukać Mówią, że chyba nie przezimuje..szkoda, bo ma fajne kłoski i kolorek..

Mala_Mi 19:26, 23 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Aniu, fajna metamorfoza
Mam podobnego hibiskusa, na pniu. Czy tniesz go wiosną formując koronę czy rośnie sobie swobodnie?
Mój wypuścił sporo pędów z kwiatami z pnia, ale chyba je usunę wiosną bo trochę burzą strukturę drzewka... pozdrawiam!

Robaczek.. hibiskus ten, to zakup tegoroczny w dodatku zmaltretowany przez całą wiosnę i lato w doniczce Posadziłam i mam nadzieję, że będzie rósł..

Hibiskusy dobrze znoszą cięcie, wiec możesz formować.. a pędy z pnia odcinaj... bo przestanie być na pniu, a będzie krzaczor....

Coś jeszcze udało sie w tym roku zrobić.. co jakoś wygląda, wiec do każdego posta wrzucam..

Tobie padło na wrzosowisko.. i w środku widać gałęzie zwykłego hibiskusa (w oddali), który rośnie jak chce .. ale od wiosny zaczynam go ograniczać.. Zresztą u mnie wszytko rośnie jak chce

Mala_Mi 19:34, 23 lis 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Nie bylibyśmy dobrymi ogrodnikami, gdybyśmy czegoś ciagle nie zmieniali w swoich ogrodach, w końcu trzeba jakoś praktykę zdobywać, prawda? Kompozycja z tawuł niczego sobie. Pozdrawiam Aniu

W przyszłym roku do rewolucji ta rabata.. jest tragiczna...... wyciepię pęcherznice i jednak posadzę serby, jak na dalszej części... pomysłu nie mam, ale będzie demolka.. tak nie będzie.. tylko żal teg oco tam mam i myślę jak to wykorzystać... a mam jak zwykle wszytko

Serby z wiosny jak ładnie rosną.... jeszcze 2 lata i sąsiada nie będzie widać to jest na prawo od koreanki ... byłby cały ciąg serbów.. i koreanek.. i drzewka od synusia... to iglaste pod płotem na pierwszym od lewej
Mala_Mi 19:36, 23 lis 2013

dorciabe napisał(a)
Ania u Ciebie rośnie wszystko jak gupie Kija od szczotki posadź to listki puści

Dorcia... ależ dałaś hasło.. dobre . ale tak dobrze nie ma...

Wrzośce kwitną.. wiosną będzie pupa blada... a sadzę je bo mi brakuje czegokolwiek na rabatach luty/marzec... a tu taki falstart....

Mala_Mi 19:39, 23 lis 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Mercedes bardzo fajny...tylko nie doczytałam kiedy maluszek ma przyjść na świat?...ale jakoś ostatnio czas mi się bardzo skurczył i nie ogarniam niestety,więc proszę o wybaczenie
Jejku ja chcę maj w takim razie i więcej takich widoków

Gabrysia.. do maja to daleka droga... na razie odliczamy do świat Małymi kroczkami łatwiej ...

A ten mały rozdarciuch to na początku stycznia

Wracając do kolorów w ogrodzie.. wrzoski jeszcze niektóre kwitną... nowo posadzone i te ..z cienia, od północy (wiem, wiem, to nei warunki dla wrzosó, ale tak wyszło) Bardzo mnie cieszą

Mala_Mi 19:41, 23 lis 2013

jotka napisał(a)
Aniu, uwielbiam twardziele i długodystansowce na nie zawsze można liczyć !
Jutro zajrzę do siebie, to zobaczę co u mnie jest z tej kategorii. Nie omieszkam się pochwalić

No to trzymam kciuki za wszystkie długodystansowce

Bodziszek.. nie wiadomo skąd tu sie wziął... kwitł cały czas i pięknie sie przebarwia.. muszę takich poszukać więcej.. to ten przed paprotką ..

Mala_Mi 19:44, 23 lis 2013

Kondzio napisał(a)
już wiem która te które nazwałaś cycusiami hi hi hi hi

To ktoś inny nazwał je cycusiami Ale nie pamiętam kto.. chyba Renia... tak sie starałąm, a tu wyszły cycki Ale za to jaki rozmiar

A to moje malotki kostrzewy ładnie urosły.... i już nie malotki.... też będzie jaki Big Cyc.. o ile ten kopiący intruz sie wyniesie.. kopczyk widać.. drań.....