Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedwiośnie ogrodu..:) 12:05, 13 sie 2013

Do góry
Mi się już bardzo podoba!

Przepraszam, nie chcę się wymądrzać, bo nie mam ani doświadczenia ani jakiś szczególnych talentów w tej dziedzinie, ale tak sobie pomyślałam, że może dosadzić jeszcze za 2-3 niższe trzmieliny, żeby troszke przełamać kompozycję, ale nie wiem czy podobałoby Ci się takie niesymetryczne zestawienie

a na wprost, przed hortensjami, może jakieś kule?

Kolorowe Rabaty Martek 12:00, 13 sie 2013

Do góry
Jeszcze nie Marto chciałam dzisiaj iść do ogrodu ale od rana pada zrobiłam kawkę na przerywnik i oglądam wątki
Ogród do kwadratu 11:57, 13 sie 2013

Do góry
Ala - więc speszyl for ju... i BoćKasi :

Słoneczniki sąsiada zaglądają wesoło

Miejska ogrodniczka :) 11:44, 13 sie 2013

Do góry
Witaj, miło mi, ze do mnie trafiłaś. Mój wątek traktuje trochę po macoszemu, z braku czasu. Zupełnie nie wiem, jak inni dają radę tak często pisać i wrzucac fotki, i jeszcze robic rundki po zaprzyjaźnionych wątkach
Ciagle obiecuje poprawę, jednak zwyczajnie się nie wyrabiam... Dzisiaj cyknę parę fotek, to być może zaspokoję twoją ciekawość Co do magnolii, to nie obiecuję, musiałabym zobaczyć na żywo, ale mozemy spróbować. A dlaczego w ogóle chcesz ją ciachać?

Na razie jedno świeże zdjęcie. Wczorajsze plony: cukinia, ogóreczki (mam chyba z 5 odmian, więc ciężko powiedzieć, które są jakie ) i pomidorki malinowe (troche popękały).

Były jeszcze poziomki i kilka strączków groszku, jednak pożarłam je na miejscu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:37, 13 sie 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
i tak trzymaj Kasiu jeszcze wszyscy się zachwycą i zadziwią jaki piękny ogród stworzysz
pada, zrobiło się smutno, trzeba te chmury rozpędzić, jest jeszcze na polach zboże do zebrania...

Dziękuję Aniu za pięknego słonecznika z bąkiem
mam nadzieję, że się kiedyś będą zachwycać, bo z 2 dni temu teściowa wyszła na fajkę na ganek i jechali jacyś ludzie i mówią: jaki tu "piękny" ogród, ale chociaż w domu się nie pali! troszkę mi się przykro zrobiło, bo też bym chciała mieć już więcej zrobione, no ale mamy tylko 4 łapki!
dlatego JA IM JESZCZE POKAŻE
Wymarzony ogród 11:26, 13 sie 2013

Do góry
Przez przypadek znalazłam zdjęcie zrobione przez córcię wiosną - już wiem dlaczego frezje w donicy nie miły szans przeżycia! Zastanawiałam się czemu się tak kładą!

Czyli Maniek w akcji.
Ogródeczek na skarpie 11:25, 13 sie 2013

Do góry
lawena napisał(a)

moje bazgroły co myślicie co można wsadzić pomiędzy bukszpany?? może zurawki?
pierwszy raz w tym roku posadziłam te kwiaty i kocham je bardzo mi się podobają, ale nie wiem jak się zwą [img
Zastanawiam się jak obsadzić tą rabate, żeby współgrała z tą która jest wzdłuż płotu?
pomóżcie ogrodowi eksperci!!!

co to za roślinka na końcu w jasnym koszu na schodach i czy przetrzymuje zimę czy zabierane do środka
Wymarzony ogród 11:24, 13 sie 2013

Do góry
Wszystko wymaga jeszcze ogromnej pracy, nie mniej jednak cieszy każda nowa roślinka, która uzupełnia rabatki! Malutkie oczko dopiero będzie rozpracowywane. Na razie wygląda tak:
Anglia sierpień 2013 11:24, 13 sie 2013

Do góry

oj ciekawa jestem jakby tu się zmieścił Waligóra
Anglia sierpień 2013 11:20, 13 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Potem udaliśmy się do pubu miejscowego na szklaneczkę piwa

Dekoracje były takie

20 minut spaceru po uliczce

piękne miejsce a jakie piwko wybrałaś?
Wymarzony ogród 11:11, 13 sie 2013

Do góry
Tu skarpa. W tym roku dosadziłam jałowiec, aby urozmaicić kompozycję.

Przepraszam, że zdjęci leżą, ale nie potrafię ich postawić - nie wiem w czym problem

A to rabatka na przeciwko skarpy.
Wymarzony ogród 10:59, 13 sie 2013

Do góry
Kula zajęła tymczasowo miejsce po rododendronie, którego nie udało mi się uratować.
A to hosty, których niedawno nie było widać spod ziemi.
Fier&Ice

Blue Shadows
Wymarzony ogród 10:54, 13 sie 2013

Do góry
Aby rozweselić ten zakątek posadziłam margerytkę.

Zdjęcie nie chce stanąć na nogi
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:44, 13 sie 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
i coś "na ząb" Uzupełniam "zapasy" przed zimą. Cukinia w soku pomarańczowym (nie pytajcie jak smakuje bo nie wiem ale uwierzyłam internetowi Ogórki w zalewie musztardowej i konserwowe... A dzisiaj zrobiłam cukinię "małosolną"... w końcu to taki większy ogórek To też eksperyment... Się Państwo częstują

Ja to poproszę cukinię małosolną Na upał doskonała Pozdrawiam serdecznie
Moje zmagania ogrodowe 10:36, 13 sie 2013

Do góry

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 10:34, 13 sie 2013

Do góry
Witam!
Gosiu, Anitko, Evo i Zuzko - mój teść to złota rączka, brat teścia to budowlaniec i mój M też w takich rzeczach "obcykany", także weszłam w dobrą rodzinę, która cierpliwie realizuje moje wizje. Co prawda przy drugim malowaniu balustrady sama siebie przeklinałam za wymyślenie takich wywijasów, ale jestem zadowolona z efektu, dziś sobie schnie a jutro będzie wieszana

Ogród radzi sobie sam, muszę wykorzystać wolne i robię jak najwięcej się da - wczoraj cały dzień przerabiałam pomidory, jakieś 20 kilo, dziś zostało mi dokończyć suszone do słoików.
na przecier

suszone do zalewy

z ogrodu

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:07, 13 sie 2013

Do góry
Anuś, jak dotąd słoneczny zgodnie z życzeniem! Chmury co prawda chodzą, ale może tylko straszą? Mnie wystraszyły, bo miałam być z wnusiem w ogrodzie, ale on jeszcze śpi, nie budzę, może jak wstanie bardziej pogoda się zdecyduje, czy ma świecić, czy padać?
Miłego dnia!

Rozpław - Pontederia 10:06, 13 sie 2013

Do góry
Witam, a to mój rozpław ...olbrzym... rośnie sobie w oczku...:

Pozdrawiam Jola.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies