Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Radość dla oczu, pokarm dla duszy

Radość dla oczu, pokarm dla duszy

MuSzka 08:49, 23 paź 2013

Nati napisał(a)
zdjęcie od edytki fajnie obrazuje widok małego miejsca do obsadzenia obecnie jest tam wszystko planowo ma być duża lime light kulki z bukszpanu i lime marmalade na obwódkę ale pomyslałm że jest to pierwsze miejsce przed domem które powinno przyciągać wzrok np. duży świerk brewera chociaż on po latach będzie chyba za duży albo zimozielone drzewko jakieś ciekawe bo tymi charakteryzuje się mój ogródek albo ciekawe liściaste pomóżcie bo szukam zmian chyba że limki tutaj będą super

ale ten perukowiec który stoi tam w doniczce też byłby fajniutki właśnie w tym miejscu nie wiem czy to przypadkowo tam stoi czy to próby aranżacji?

ten perukowiec a pod spodem żółte żurawki bardzo ładnie połączyłaś
Nati 08:49, 23 paź 2013

eda napisał(a)
Nieszalej kobieto ziemi dokup ha ha buźiaczki

wiesz chętnie bym dokupiła, może się ze mną zamienisz, jak kochasz ogród ciekawe czy będąc na moim miejscu byś się nie dusiła z pomysłami bo mi jest bardzo smutno z tego powodu, że całe życie będę na takim kawałku się męczyła, wolałabym większą działkę nić ładny dom., trudno trzeba się z rzeczywistością pogodzić
MuSzka 08:51, 23 paź 2013

oj wybacz nie przywitałam się Witaj
MuSzka 08:55, 23 paź 2013

zresztą kulki z bukszpanu i żurawki też super pomysł będzie jak najbardziej przyciągało wzrok
takie coś jak tutaj tylko z żurawkami.

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/24/245119/original.JPG

Nati 09:00, 23 paź 2013

MuSzka napisał(a)

ale ten perukowiec który stoi tam w doniczce też byłby fajniutki właśnie w tym miejscu nie wiem czy to przypadkowo tam stoi czy to próby aranżacji?

ten perukowiec a pod spodem żółte żurawki bardzo ładnie połączyłaś

hej witaj, witaj właśnie zastawiałam się czy ja u ciebie byłam bo widziałam tylko post "wybacz nie przywitałam się" i myślałam o co chodzi a tutaj jeszcze kolejne od ciebie perukowiec był z drugiej strony bo tu jest cień i się ładnie nie wybarwi i w ciemnym zakątku byłby jK CZARNA PLAMA CHCĘ TU ROZJAŚNIĆ i dlatego wstępnie są limki, a perukowca wykopałam bo był na centralnym miejscu mojego ogródka a on zaczyna wegetację pod koniec maja i często przemarza więc nie podobał mi się będę go sobie ustawiać w donicy gdzie mi się podoba

dziękuję za odwiedzenie mojego wątku u ciebie śliczne perukowce żółty aż razi i piękna kalina też mam ale malutką

pozdrwiam gorąco
Nati 09:01, 23 paź 2013

MuSzka napisał(a)
zresztą kulki z bukszpanu i żurawki też super pomysł będzie jak najbardziej przyciągało wzrok
takie coś jak tutaj tylko z żurawkami.

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/24/245119/original.JPG

fajnie właśnie chciałam to jako dodatek, i jakiś soliter z przodu duży widoczny z okna przed działką i żeby zakrył trochę to ścianę od garażu
Nati 09:03, 23 paź 2013

agatanowa napisał(a)

a jakie wymiary?

wszystko, co proponujesz jest ok, a może bonsai, obwódka z bukszpanu, w środku bordowe żurawki i trawki (lub kulka i bordowe żurawki i trawki, bądż kulka i trawki)

Agatko a ty to tak fajnie w paint przerobiłaś
Nati 09:16, 23 paź 2013

dalej wrzucam post może ktoś coś podpowie

moje podejrzenie kassandra, albo creme brulle ale raczej ta pierwsza myslę bo taka jest w ofercie szkółki w której zamawiałam a dostałam gratisy niepodpisane

tutaj nie mam pomysłu ale jest malutka chociaż jeszcze młoda ale myslę że to żuraweczka albo tiarella

a tutaj chyba delta down ale mogę się mylić jeśli macie jakieś pomysły proszę pisać

i tutaj jeszcze te dwie bardzo podobne sa do siebie z kształtu liści tylko kolorem się róznią,

a ta bordowa obok zielonej facet mi sprzedał jako velvet night ale ciągle mi to do niej nie pasuje zdjęcie niewyraźne ale może choć trochę będzie widać jaka to żurawka

będę wdzięczna za podpowiedzi
MuSzka 09:55, 23 paź 2013

To Danusi by trzeba zapytać możesz do niej podesłać linka na private albo Kondzia mogę podrzucić mu link do tego pytania, jeśli pozwolisz?
agatanowa 10:52, 23 paź 2013

Nati napisał(a)

Agatko a ty to tak fajnie w paint przerobiłaś

e tam, na szybko, bo nawet myszki nie używam, więc tylko touchpad pozostaje, a to pozwala na mało precyzyjne ruchy

bonsai drogi, masz rację, chyba że akurat ktos pozbywałby się wielkieo cisa czy jałowca
kulki to fajny pomysł

jeśli masz podprowadzony tam prąd, to mozna też kulki lampy białe zamontować, np:

to płaczące to mogłaby być brzoza lub modrzew, ale gubią liście/iły... za to na święta miałabyś swietny stelaż na lampki świąteczne białe to lampki-kulki, ale mogą być zielone bukszpany albo thuje danica albo teddy obsadzone trawkami, na wiosnę w trawki możesz dać cebule tulipanów

zamiast płaczącego mogą być świerki typu inversa, pendula lub serbski 'Bruns', albo też jałowiec pospolity'Horstmann' będą zielone cały rok