Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

barbara_kraj... 23:12, 22 paź 2013

Krysiu, dębolistna ładniutka.
Może jutro uda mi się podskoczyć do tej w parku rosnącej. Ciekawe, jak ona się przebarwiła?
boguslawa_ma... 08:08, 23 paź 2013

Debra napisał(a)
Lato w pełni!

Słońce, zielona trawka, no radość patrzeć na świat. Ja dzisiaj nadal zachwycałam się dębolistną

Dębo listna pięknie się wybarwiła ,też ją lubię chociaż mam tylko jedną żeby tylko przezimowała.
Długo ją masz?
zawitka 08:15, 23 paź 2013

OOOOOOO......moja ławeczka urocza często sobie ją przypominam i uśmiech na gebuli mam bo gospodymi urocza łaewczka urocza a spotkanie było super Łot na wspomnienia mi sie zebrało ha ha ha zajrzyj do mnie ;D
Debra 11:34, 23 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Krysiu, dębolistna ładniutka.
Może jutro uda mi się podskoczyć do tej w parku rosnącej. Ciekawe, jak ona się przebarwiła?

No właśnie, wczoraj przeglądałam wątek Dębolistnej

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3466-hortensja-debolistna-doswiadczenia-w-uprawie

i patrząć na Twoje zdjęcia z parku, zastanawiałam się jak ona tam teraz wygląda.
Moja pięknie podrosła, nie sprawia żadnego kłopotu, planuję dobrze ją zabezpieczyć na zimę, o ile będzie
Jakoś wierzę, że zimy w tym roku nie będzie.
Milka 11:35, 23 paź 2013

Rzeczywiście ze zdjęć przebija lato, ani jednego listka...oj napracowałąs się
dębolistna naprawdę świetna, może i ja kiedyś ją posadzę, na razie myślę, gdzie upchac piwonie

iglaki szybko rosną, ale masz możliwośc formowania, zatem, przesadzanie poczeka
Debra 11:36, 23 paź 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Dębo listna pięknie się wybarwiła ,też ją lubię chociaż mam tylko jedną żeby tylko przezimowała.
Długo ją masz?

Bogusiu, niestety pierwszy sezon. Rośnie od końca czerwca tego roku. Niemal podwoiła wysokość. Planuję ją dobrze opatulić, ale tak jak piszę do Basi - zimy nie będzie ))))
Debra 11:37, 23 paź 2013

zawitka napisał(a)
OOOOOOO......moja ławeczka urocza często sobie ją przypominam i uśmiech na gebuli mam bo gospodymi urocza łaewczka urocza a spotkanie było super Łot na wspomnienia mi sie zebrało ha ha ha zajrzyj do mnie ;D

Halinko
Debra 11:40, 23 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Rzeczywiście ze zdjęć przebija lato, ani jednego listka...oj napracowałąs się
dębolistna naprawdę świetna, może i ja kiedyś ją posadzę, na razie myślę, gdzie upchac piwonie

iglaki szybko rosną, ale masz możliwośc formowania, zatem, przesadzanie poczeka

Lato cudne rzeczywiście mamy.
Co do liści - ja jestem kompletnie zakręcona na punkcie porządku Nie mogę patrzeć na leżące liście na rabatach. Ja nie mam kory, a na gołej ziemi to wygląda tak bałaganiarsko...
Co do Dębolistnej - zobaczymy po zimie

Cięcie iglaków? Kto wie, może to będzie początek nowego podejścia do ogrodu ...))))
Milka 11:44, 23 paź 2013

pasuje i do ciebie i do ogrodu
oj, to jakbys zobaczyła, co u mnie się dzieje...liście grabione, ale nie wyrabiamy, kory nie mam, mam bałaganik, a taka porządna byłam
Debra 11:50, 23 paź 2013

irena_milek napisał(a)
pasuje i do ciebie i do ogrodu
oj, to jakbys zobaczyła, co u mnie się dzieje...liście grabione, ale nie wyrabiamy, kory nie mam, mam bałaganik, a taka porządna byłam

Irenko, porównaj powierzchnie naszych posiadłości ))))
Na moich 185 m kw nie trudno utrzymać porządek. Poza tym ja nie pracuje i nie mam ręki po ciężkich przejściach.
Proszę nie stresuj się, jesteś porządna, tylko czasem trzeba ustąpić przed naporem rzeczywistości. To tez wielka sztuka!