Basiu, dziękuję serdecznie, zwłaszcza za złocienia. Widziałam w zeszłym tygodniu wieloletnie złocenie (chryzanatemy) w doniczkach, ale jakieś takie były - jak sztuczne, więc nie rzuciłam się na nie.
wszystkiego nie zacytuje, ale tu mnie sie podoba cis masz idealny do cięcia jest super ogrodowiskowo a gdzie sadziłaś cebule i co? no w końcu też w Holandii byłaś, więc jestem pewna, że poszalejesz buziam
Agnieszko, patrząc na te fotki, ja widzę późne dojrzałe lato, co mnie cieszy, bo dłużej takimi widokami będziemy się cieszyć podziwiam twoja pracę, bardzo wszystko zadbane, jak to sie tobie udaje!?
i kocimiętka kwitnie u mnie też
rano chyba zapach nieziemski, bo powietrze czyste
Obejrzałam latającą sesję na dachu ale też zwróciłam uwagę na kolorystyczne dopasowanie stroju do kaloszy. Wygląda to super. Może założymy wątek z ogrodową modą?. Na Twoim wątku było dużo takich rzeczy - kalosze różne, płaszcz i buty Witka.
Pochwalę Ci się nowym nabytkiem - rękawicami do róż z długimi mankietami, z pięknej miękkiej skórki i w dodatku idealnie pasującymi. Od paru lat nawet w Anglii nie mogłam dopasować sobie takich rękawic, bo były albo za duże albo za małe i wreszcie się udało. Piszę o tym tutaj, bo wiem że docenisz.
Tak wygląda moja usypana rabatka.
Dosadziłam różanecznik,ale w przyszłym roku coś powinnam jeszcze dosadzić.
Jest pomysł żeby posadzić małe czerwone berberysy.
róże Angela i Novalis kwitną non-stop, trzcinnik koło nich, jakoś mnie razi, mam też tu 2 rozplenice, to będę zmieniac na wiosnę, cos mi tu nie pasuje
rozchodniki bujają, biały kwitnie jakos krócej, chyba że to przez deszcze
i moja lagerstoemia Indica, nadal zyje, jestem zdziwiona i nawet urosła!!!