Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Madzenka 10:36, 17 lis 2013

popcarol napisał(a)
Marzenko, niestety nie, musiały zostać pożarte?? 4 są, było 10 :/

Czytałam, żej już żadnej nei widziałaś więc jest progres !
popcorn 11:47, 17 lis 2013

Mariolu, to dobre wieści. Miałam te zielone obok frosted curls, obsypane korą wysoko i powiązane. Frosted Curls wszystkie przetrwały, a zielone - chociaż zima była dość łagodna - jak jeden mąż wymarzły. Znaczy zrobiły się zupełnie suche wiosną i nie zaczęły rosnąć, wcale. Więc wywaliłam.

Ewo, nie pamiętam jak się nazywały, też wiedziałam ale nie pamiętam... poczytam! Poszukam! Znajdę

Marzenko, znowu sukces! Prawie jakby mi się rozmnożyły Są 4. 2 duże i 2 małe. Co dziwne, bo zjedzone powinny być chyba te najmniejsze? Właśnie krewetki są w szoku, bo ich kryjówkę pod łupiną orzecha kokosowego opanowały właśnie kupione 3 glonojady złote weloniaste (cudne I krewetki - złe jak się domyślam - siedzą na skorupie i dumają co teraz Kupiłam kolejne kokosy, jak nic więcej kryjówek trzeba

Koło 9tej pojechałam z Młodą na giełdę akwarystyczną, ile tam zwierzaków, także gryzonie, jeżyki (cudne!!), ptaki wszelkiej maści, no i sprzęt potrzebny do tego wszystkiego... Przywiozłyśmy 5 gurami czerwonych, 10 danio weloniastych i 3 glonojady, plus 2 roślinki i wielki korzeń. 100 zł z głowy z czego 51 to korzeń Ale Młoda miała wielkie oczy i chowała pod kurtką woreczek z rybkami. Zapomniałam aparatu :/
popcorn 11:49, 17 lis 2013

Ewo, moje carexy, raczej rudawe, tych zielonych - takich samych jak mi padł - nie kupowałam, boję się!

Mala_Mi 13:19, 17 lis 2013

popcarol napisał(a)
Koki lepsze mi wychodzą na trawkach, niż na głowie Młodej, niestety
1000 litrów? wow To kiedy u Was będzie? A brat ma paletki? Chciałabym, może kiedyś, bo to wyższa szkoła jest, super czysto + żywe jedzenie... trzeba mieć więcej czasu
My też nie mamy kominka
pozdrówka!!

U mnie akwarium to będzie jak skończę wydatki na ogród i wykończę dom.... o ile wcześniej nie wykończę siebie
bacowa 13:43, 17 lis 2013

Karola moje carexy chyba okryję, zaszkodzić nie zaszkodzę , a będzie większa pewność że przezimują.

Dziś pospcerowałam po ogrodzie, moje spostrzeżenia :jeden z ciemierników kwitnie. hortensja ogrodowa ma młode listki (ok1,5 cm), i jeden z klonów ma pąki .
fajna wiosna tej jesieni
popcorn 14:32, 17 lis 2013

Aniu, czyli niebawem?? Znaczy akwarium, nie wykończenie samej siebie

Ewo, pewnie że tak, ja te moje rude (powyżej) też powiążę i okryję, bo by mi ich szkoda było. Moje ciemierniki mają pąki, ale na poziomie ziemi. Widziałam jakiś tydzień temu. Zimno było parę dni, teraz... wiosna??? u mnie kwitnie jagoda kamczacka... pewnie wiosną jagód nie będzie

pozdrawiam!!
popcorn 08:50, 18 lis 2013

1 z 5 gurami jest "molestowany", inny samiec go ciągle goni i ma obgryzioną płetwę:/ dobrze się składa że szwagierka wpadnie do mnie dzisiaj, gurami odłowiłam i znajdzie sobie nowy dom - wprawdzie bez "kumpli' tego samego gatunku, ale co to za kumple którzy mogą zaganiać na śmierć??

Poniedziałek! Uff... ale mam lenia do roboty!!!
Mala_Mi 17:59, 18 lis 2013

Moja kamczacka też kwitnie .... i co to za wiosna tej jesieni jak tak zimno???

Do akwarium raczej mi życia braknie..... ale marzyć mogę
popcorn 20:59, 18 lis 2013

Aniu, no coś ty! Dla chcącego.. niedługo będę mogła Ci wysłać małe rybki i roślinki jak mi się rozrosną Trochę żwirku kupujesz (za swój zapłaciłam 2,6 zł lokalnie na żwirowni), szkło najdroższe, ale bez przesady, lampa i już

Kamczacka - no comment... ale zimnica straszna, już wolę śnieg

buziaki!
Bogdzia 21:24, 18 lis 2013

Karola a gdzie Ty na giełdę akwarystyczną jeździsz? Są tam też rybki do jeziorek? Gurami to ryby terytorialne i bronią swego terytorium przed innym samcem i dlatego go napastuja.Pozdrówka.