Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:35, 12 sie 2013

Do góry
ta 1 sierpnia była taka

tu 8 siernia

a tu 11 rośnie jak na drożdżach

Ogród niby nowoczesny ale... 21:35, 12 sie 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Wiesz co, obrzydliwy ten Twoj ogrod, naprawde, a juz ten warzywnik to szczyt, jak mozna warzywa z cmentarza jesc

Magda, jest cudnie, kurde, no dajesz po galach Hameln jest duuuuuza, ale nie najwieksza Bedzie gites. Sesleria jest cudna, szybko rusza po zimie i ma fajne kwiatostany

A cukinie mnie normalnie rozwalila

Baw sie dobrze na tych wywczasach

PS. Karolina, sorki, ale nie moge przejsc obojetnie wobec Twojej kupy Leze i kwicze

Wiem Bociek...obrzydliwy...warzyw nie jemy to tylko ozdoba....

Sesleria....jak już pisałam...wygooglałam...

Ciebie cukinia rozwala?? Ja nie wiem skąd ona się tam wzięła!!!
Bawić się będę
Ogród... reni 21:33, 12 sie 2013

Do góry

Jeden ogród – dwie osobowości 21:32, 12 sie 2013

Do góry
Muszka.. posadź serby. Szybko rosną ,są wąskie i można je ciąć Wyglądają naturalnie..... jest wątek o serbach.. ja sobie też je posadziłam

Ciurkadełka robiliśmy sami..... podpowiedziałam innej koleżance forumowej i też sobie sami zrobili... tylko ich mniejsze..... kupujesz kamień na składzie kamieni (tam też często wiercą), albo kamień z pola i niesiesz do przewiercenia..albo samemu ale trzeba mieć odpowiednia wiertarkę i długie wiertło.. kaster budowlany, pompka z fontanną i za małe pieniądze.. ciurkadełko jak złoto.
Z kamienia płynie woda, a druga fonntanna jest zakopana w gruncie (w kastrze budowalnym.. i tam jest jakuzi)

Mam nadzieję, że coś widać
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:32, 12 sie 2013

Do góry
W moim ogrodzie jest też dyniowo
nasiona dyni przywędrowały na rabaty z kompostem, wypuściły kiełki i radzą sobie całkiem nieźle
będzie co przerabiać i dzieciom na szkolne listopadowe zabawy tez starczy

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:30, 12 sie 2013

Do góry
Gabrielo.. zapisuję się na nasionka tego czegoś.. piękne to jest

Ania, nasionka będą w dużej ilości, prześlę Ci po zbiorze. To "coś" to Cerinthe major czyli ośmiał wielki. Dostałam nasionka w zeszłym roku od Elfika.
Kwiatki od Ciebie jeszcze nie wsadzone, ale podlewane podczas mojej nieobecności były i mają się świetnie.
Sztuczne niebieskie hortensje zmieniają kolor na błękitno-zielony, bardziej rzeczywisty.
Metamorfozy ogrodowe 21:30, 12 sie 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
warzywniak 2012r

i 2013

Warzywniak cudnej urody,
Może niedoskonały ale..... 21:27, 12 sie 2013

Do góry
Michalina napisał(a)
[img

Hortensje wbrew moim obawom są w doskonałej formie.Podejrzewam,że gdybym je dokarmiała uczciwie było by jeszcze lepiej
Limonkowa już dostaje kolorki limonkowe

/quote]

A ile lat ma ta hortensja ? 2-3 ? Piękna jest ! Michalino - je też zasuszasz ? I jak długo utrzymuje się taki pąk ?

Mówisz o dokarmianiu, jakim nawozem dokarmiasz ? A ja nie dałam nic pokarmu moim limkom Sadziłam wiosną, więc bałam się je spalić, a teraz myślę, że są słabe i dlatego słońce je spiekło

Serdecznie pozdrawiam

Moje "Ranczo Akapulko" 21:24, 12 sie 2013

Do góry

Poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Przemeblowanie

Dzisiejszy dzień upłynął pracowicie, a właściwie popołudnie. Na ranczo pojechałam z sąsiadem okł. gdz. 15-tej . Później do nas dołączył Pan który również wziął się od razu do ciężkiej pracy. A ja z sąsiadem za przemeblowanie mojego Rancza.

Dziś z sąsiadem ustawiliśmy przyczepkę do poziomu. Ciężko było to zrobić bo jak ustawilismy tył na cegiełkach , to przód zjezdzał nam i lewarek nie mógł jej wyzej podniesc. Wkoncu wpadlismy na pomysł, że postawimy ją na drewnianych pieńkach. Wten sposób ustawilismy ją z wielkim trudem. Jak ustawiliśmy przyczepkę, okazało się że parasol stoi nizej i nie mozemy otworzyc drzwi do przyczepki. Zresztą sami zobaczycie co dziś robiliśmy.

Hrabia odpoczywał na swoim fotelu który przywieźliśmy na działkę a który nie zmieścił się do przyczepki.

Pan który kosił trawkę postarał się o to by nasza działeczka wyglądała przepięknie, a Hrabia jak zwykle musiał wszystkiego dopilnować, by nie był skoszony ani jedn słupek i ani jedno jego drzewko do podlewania

Jutro kolejny dzień od rana będę robiła porządki i poprawki po przemeblowaniu. Muszę wypróbować nowe grabie. Do domu znów wracałam przed gdz.20tą

Szczęść Boże daj Boże.

Jeszcze przed nami kilka dni
a może wiosen lub zim
przeżytych na tej ziemi.
Jeszcze przed nami wielu
przyjaciół których poznamy.
Którzy nie zamkną nam drzwi
przed nosem na klucz.
A my nie zatrzaśniemy im
na ranczo naszej żelaznej bramy.

Ten mój wiersz dedykuję dla was.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:19, 12 sie 2013

Do góry

inne horti dopiero zawiązują pąki
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:15, 12 sie 2013

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 21:10, 12 sie 2013

Do góry
Wróciłam z moich letnich wakacji i zacznę być bardziej aktywna.

Założyłam dzisiaj taki wątek:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3645-bukiety-i-wianki-na-swieto-matki-boskiej-zielnej

i serdecznie zapraszam kochane koleżanki i kolegów do robienia bukietów na 15 sierpnia. Nawet jak ktoś nie święci, to niech bukiet zrobi. Tradycja warta kontynowania, a u nas w okolicach Krakowa rozwija się konkursowo.

Dziękuję Wam za tak miłe przyjęcie mojego ogrodu, w sprawie szczegółów odpowiem każdej z osobna, ok?

Ogród po urlopie ogrodnika to masakra, zwłaszcza po tych upałach. Trawa marna, chwasty górą, zawilce i funkie częściowo poschnięte. W takich warunkach nawet nawadnianie automatyczne przestaje być efektywne. Liliowce i floksy szybko zakończyły kwitnienie, poza kilkoma odmianami, róże zaczęły powtarzać kwitnienie, ale kwitły krótko, masa roślin poschniętych i bidnych, więc trzeba zrobić z tym porządek. Wzięłam się od popołudnia, nie ma wyjścia.

W trakcie wakacji odwiedziłam jeden przepiękny ogród warzywno - kwiatowy pewnej pary polsko-angielskich zakręconych ogrodników. Tam, w otulinie kaszubskich lasów i bliskości jezior nie było tak gorąco i wszystkie rośliny były zielone i dorodne.

Rabaty warzywne i ziołowe

Tunel kwiatowy z leszczyny

Kwiecia w tunelu wbród, jest bajkowo

Tak, to są prawdziwe karczochy

Cały ogródek otoczony jest faszynowym, ręcznie plecionym płotkiem...

... a na płotku suszy się kolorowa cebula

W ogóle jest ekologicznie, pięknie, stylowo i angielsko, ale jak może tak nie być, skoro pan domu jest prawdziwym Anglikiem.

Ogródek Anity 21:09, 12 sie 2013

Do góry
Natasha Richardson- jedna z moich ulubionych, jest taka...delikatna, subtelna...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:09, 12 sie 2013

Do góry
Doczekałam się tez kwitnienia hortensji, w ubiegłym roku znacznie powiększyłam ich kolekcję ale fotki nie oddają ich piękna, a szkoda

Blaski i cienie nowego życia 21:08, 12 sie 2013

Do góry
Irenko, Tess, Ewciu-pozdrawiam

Grażynko- to jest horti ogrodowa.
http://www.fuchsiahybrida.pl/
kupowałam u nich pierwszy raz ale nie jestem zadowolona z roślin, był też pechowy okres wiosenny- może dlatego, były to sadzonki nie kwitnące.
Horti trzymam w donicy, nie daję do gruntu bo chcę ją przechować zimą w garażu, żeby kwitła za rok.

Bukietowe masz bardziej pewne, ale za to inne kwiatostany.
Jeśli kupić ogrodówki, to lepiej już kwitnące-są dobrze pędzone i mają ładne kwiatostany.

Trochę nieskładnie popisałam ale mam nadzieję że się pokapujesz o co mi chodziło

Ogród niby nowoczesny ale... 21:05, 12 sie 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
cd modrzewiowej...carexy the beatles rosną całkiem fajnie...

Tu będzie super jak roślinki się rozrosną. A jałowce jak płaszczki wyglądają
Kolorowe Rabaty Martek 21:02, 12 sie 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Martku, kilka sów dla Ciebie! Buziam!

O kurcze Haniu wspaniała uczta dla oczu i duszy .
Ja widziałam ostatnio coś ala jarząbki dwa i ciągle wypatruję większych ptaków ,ale na próżno .
Dziękuję za wzbogacenie wątku o takie okazy .
Pozdrawiam Cię Haniu ,Ja właśnie skończyłam odp.na miłe gesty pamiętających jeszcze
Strasznie mi przykro ,że nie mogę jeszcze stale pisać.Brak mi Was okrutnie
Buziaczek Haniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies