Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

EPODLAS 20:13, 21 lis 2013

AgnieszkaBK napisał(a)

Miejmy nadzieję, ze jeżeli już będzie, to chociaż łagodnie się z nami obejdzie Może to głupio zabrzmi, ale ja mam już tyle zaplanowane na zimę, że może szybko mi minie

Agnieszko, mój ulubiony zestaw w ogrodzie. Zestaw lawenda i róże wyjątkowo udany. Aż mi się westchnęło z tęsknoty za takimi widoczkami. Ale cóż trzeba poczekać

monteverde 20:50, 21 lis 2013

AgnieszkaBK napisał(a)
Kilka zdjęć z wczorajszego dnia

Grzybki wyglądają jak sztuczne, ale są jak najbardziej prawdziwe

Kwitną bergenie poobgryzane chyba przez opuchlaki U mnie tylko bergenie mają tak pogryzione liście, na innych roślinach tego nie widać.

Bacopa, która przez całe lato miała tylko kilka kwiatków. Lepiej późno niż wcale

Witaj Agnieszko, grzybki ladnie wyglądają, ale nie jadalne, bergenie gryzą Ci ślimaki, zreszta bardzo lubią pod jej liśćmi się chować, pierwiosnki ładniutkie, no i Zuzia pozdrawiam aha juk nigdy nie związuję
Celina 22:13, 21 lis 2013

Witaj Agnieszko
Przybiegłam z rewizytą. Nie było mnie na O.blisko trzy miesiące. Wcześniej też długa przerwa mnie wykluczyła
A teraz ile mogę to nadrabiam.
Pełny szok jak zobaczyłam kwitnącą bergenię!! Ona teraz ?? Czy może czegoś nie doczytałam?
A Zuzia jak dla mnie, jest przekomicznie słodka
Pozdrawiam serdecznie
AgnieszkaBK 22:31, 21 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Masz rację to u Andziulki były wilczury , pomyliłam .Pewnie że fajnie posiedziec przy ognisku.Gril u siebie toleruję ale u sąsiadów to juz nie znosze te przypalone zapachy roznoszace się wszędzie a ponieważ sasiedzi tak samo pewnie by odbierali mój gril to prawie go nie używamy. Pozdrówka.

Do najbliższych sąsiadów mam około 100m, więc sobie nie przeszkadzamy Pozdrawiam Bogdziu
AgnieszkaBK 22:46, 21 lis 2013

asc napisał(a)
Dajesz po oczach tymi różami

Ja też sobie już wynalazłam zajęcie na zimę... szybko zleci... zajęcie niezbyt przyjemne , ale konieczne.... bo się odwleka latami.. no i wnusio przybędzie... też zajmie czas.. bo to pierwsze Ale znając siebie taki mały wrzeszczący bobas szybko mi sie znudzi ..hi,hi, hi, hi....

Prace w ogrodzie prawie skończone, a i pogoda nie najlepsza, więc zaczęłam tworzyć ozdoby świąteczne. Na razie to prototypy, jak mi się uda to pokażę Ja bardzo lubię małe dzieci ...... ale na babcię, to jak na razie, mam za mało czasu Aniu, a za jaki czas zostaniesz babcią? Jak długo mamy jeszcze czekać
AgnieszkaBK 23:04, 21 lis 2013

EPODLAS napisał(a)

Agnieszko, mój ulubiony zestaw w ogrodzie. Zestaw lawenda i róże wyjątkowo udany. Aż mi się westchnęło z tęsknoty za takimi widoczkami. Ale cóż trzeba poczekać

Niestety Bożenko, musimy czekać. Nam jeszcze trudniej, bo zimą rzadko zaglądamy do swoich ogrodów.

AgnieszkaBK 23:12, 21 lis 2013

monteverde napisał(a)

Witaj Agnieszko, grzybki ladnie wyglądają, ale nie jadalne, bergenie gryzą Ci ślimaki, zreszta bardzo lubią pod jej liśćmi się chować, pierwiosnki ładniutkie, no i Zuzia pozdrawiam aha juk nigdy nie związuję

Może to ślimaki... wykopywałam nawet kilka bergenii w poszukiwaniu opuchlaków, ale nie znalazłam jajeczek. Jeżeli to ślimaki, to nie mam pojęcia co robić .... nie chcę sypać trutki, bo w ogrodzie chyba są jeże
AgnieszkaBK 23:21, 21 lis 2013

Celina napisał(a)
Witaj Agnieszko
Przybiegłam z rewizytą. Nie było mnie na O.blisko trzy miesiące. Wcześniej też długa przerwa mnie wykluczyła
A teraz ile mogę to nadrabiam.
Pełny szok jak zobaczyłam kwitnącą bergenię!! Ona teraz ?? Czy może czegoś nie doczytałam?
A Zuzia jak dla mnie, jest przekomicznie słodka
Pozdrawiam serdecznie

Celinko, mnie też długo nie było .... czasami tak jest, że na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
Bergenie kwitną teraz ale mam nadzieję, że na wiosnę też zakwitną
Zuzia jest wielkim rozrabiaką. Dobrze, że jest malutka, bo gdyby duży pies miał taki temperament, to mieszkanie przestałoby istnieć
Milka 17:43, 22 lis 2013

Ale masz skarbów u siebie ale te grzybki to nr 1
an_tre 21:54, 22 lis 2013

AgnieszkaBK napisał(a)

Miejmy nadzieję, ze jeżeli już będzie, to chociaż łagodnie się z nami obejdzie Może to głupio zabrzmi, ale ja mam już tyle zaplanowane na zimę, że może szybko mi minie

piękna kompozycja Aniu
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies