Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek w doniczkach 15:06, 11 sie 2013

Do góry
Ogród do kwadratu 14:24, 11 sie 2013

Do góry

Ogród do kwadratu 14:15, 11 sie 2013

Do góry

Marzenie o... 14:07, 11 sie 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
zmiany na rabacie pod północnym oknem:

Jaki cudowny ogród!!! ile pracy i tak szybko!
rabaty piękne trawka jak z katalogu
pozdrawiam niedzielnie

Ogródeczek na skarpie
Ogród do kwadratu 14:07, 11 sie 2013

Do góry

zielonastrefa 14:04, 11 sie 2013

Do góry
Moje patyczkowe w czasie pierwszego kwitnienia Jestem z nich dumna
Iceberg, który ma dokładnie 1 rok. Wspaniale kwitnie i super się ukorzeniła. Dzięki temu mogłam ją już wyjąć z doniczki bez obaw, że się obsypie ziemia z korzeni.

i chopenik - też roczny
Przyjazny ogród 13:58, 11 sie 2013

Do góry
Aniu, Ty tylko pisz co Ci się podoba, reszta to moja sprawa, mój wyjazd się ociąga, ale prędzej czy później wystartuję, to i Ciebie odwiedzę. Limnobium jest już na liście. Piwonie bordową u mnie czas kopać, liliowca pająka

Muszę je przesadzić...

Ogród do kwadratu 13:53, 11 sie 2013

Do góry
Dla Filipa zbliżenie liliowca - niestety nie znam nazwy

i całościowo

Starorzecze na górce 13:26, 11 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Agatko pięknie masz w ogrodzie, rabatki ładne ale zauważyłam na jednej taki dzwonek
walczyłam w rajskim z nim od początku idzie grubymi białymi korzeniami strasznie się rozsiewa i jest nie do wyplenienia, także jak możesz od razu go wywal jest strasznie kłopotliwy od wczoraj nie pokazują mi się krzyżyki przy powiadomieniach nie wiem co jest pozdrawiam

Aniu, ja mam póki co jednego tego dzwonka w rabatce, no może dwa Ale, to co mówisz zgadza się z mojej mamy opinią. Ona wyciepała ten dzwonek w trawy na przedpłocie i super to tam się miewa, i może się rozrastać do woli, bo i tak z niczym tam nie konkuruje, co najwyżej z chwastem. Jeśli mówsz, że straszne ma kłącza, to muszę wyciepać również w podobne rejony jak mama Już po mięcie wiem, jaki to problem z takim patałajstwem na rabacie.

Ja też mam problem z powiadomieniami
Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 13:22, 11 sie 2013

Do góry
To już szkółka w Guzewie - melony w szklarni...

I pomidory

I trawa, na pewno nie zimuje, to jakieś proso?

U Margolki - magnolia potwór! Małgosia ją przycina, a jej nic nie jest. Powtórnie kwitła właśnie!!

I hortensja która mi się spodobała, Małgoś jestem chętna na ten odkład jakby co

U Margarete nie zrobiłam zdjęć, aparat zostawiłam w aucie
Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 13:21, 11 sie 2013

Do góry
Dziękuję za spotkanie, fajnie było!!

Parę fotek z wczoraj

cudny tatarak u Kasi - pewnie dlatego że ma wilgoć, u mnie padł po zimie

Nowa rabata z różami i wypasiony trawnik u Kasi - pytałam, mogę wrzucić foty Kasiu, koniecznie załóż własny wątek!

Mega hosty:

Nowe jeżówki:

Limka pod parasolem

Lilie wodne

Róża i owoc magnolii:

Hortensje:

Gospodyni prezentuje dziewannę
Starorzecze na górce 13:15, 11 sie 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Pokaż mi fotkę z tą scianą Agatko.

Kasiu, no pisałayśmy o tej rabacie eksperymentalnej. A chodziło mi o to miejsce:

Tak jak pisałam, pierwotnie miałam dać tu iglaka (zeby w zimę też coś było oraz aby osłaniał rabatę przed silnym wiatrami z lewej) , ale nie mogłam dobrać żadnego, który lubiłby takie miesce: dużo słońca i nie był rudziejącym jałowcem. Z braku pomysłu posadziłam lilie, a malwy się rozrosły i w rzeczywistości bardzo mi się one podobają, dziury nie widać na rabacie. Ale zimą będzie smutek, żal i nostalgia.

Może tego Wojtka dać, bo bardzo fajny chudziak i pokrój wzniesiony - jeszcze poczytam. Może jednak nie będzie bardzo cierpiał od słońca. Nogi bedzie miał osłonięte. Albo odpuszę.

Co sądzicie?
Rabata pod oknami 12:26, 11 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
A jak dziś wygląda rabata? Kasia, wklej zdjęcia - będzie poglądowo dla potomnych. I może napisz, czy oceniasz wszystko ok, czy coś zmieniałaś, chciałabyś zmienic?

Agatko dałaś mi do myślenia...ja sobie ten wątek odpuściłam i prowadzę już tylko "Marzenie o..." , ale co tam - zdjęcia wkleję i owszem

tytułowa rabata obecnie wygląda tak (póki co nie szykują się żadne zmiany):

i jeszcze spojrzenie z bliska:

zmiany Agatko oczywiście są - było tam za pstro (za dużo gatunków roślin na tak małym kawałeczku) i drugi powód był taki, że hosty Patriot nie dawały tam rady (popołudniu dociera tam zbyt dużo słoneczka)
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:26, 11 sie 2013

Do góry
Izunia )))))))))))))))) ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:22, 11 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I zapomnialam dodać, źe ja nawet na stojąco zasypiam... Masakra jakaś więc rozumiem.....
ten krasnal to jakiś goooopi!!! Jeszcze na jodze zgubiłam obrączkę..... Goooopi krasnal!!! a może jakiś urok ktoś na mnie rzucił???

nie urok tylko taką smukłość osiągnęłaś nawet w palcach, żę obrączka się zsunęła ... a krasnal goopi to siem wie ... czytałam, że lodówka rokuje nadzieję a zważywszy porę roku to najwazniejsze ... no może poza kawą )))))))))) ... buźka ...

w czarnej z suwakami smukłość się prezentowała pięknie ... a na tym zdjęciu jakbym kobietą nie była to bym się wzięła i zakochała )))) ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:21, 11 sie 2013

Do góry
I suszenie......

Dzwoniec z pliszka..

Takie zarośnięte glonami były kamienie

Tak po wstępnym myciu

A po dzisiejszym myciu ... nie mam fotek
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:14, 11 sie 2013

Do góry
Poranne elemelki i makolągwa... nie patrzeć na niedomyte kamienie..... już doczyściłam.... Teraz sie suszę... a eMuś poprawia wszytko na nowo co rozwaliłam

Makolągwa i wróbelek

Tu zdziwienie dlaczego woda nie leci, a zawsze leciała...

Wielkie mycie , zlewają się na tle kamieni i nie widać ile ich jest

Tu odpoczywam 12:11, 11 sie 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
No Kofane, dzisiaj to aż za zimno, ale w końcu oddycham Dziękuję za odwiedzinki

Domek ogrodnika zbliża się ku końcowi Dzisiaj nawet został ubrany w rynny, czego jeszcze nie widać na zdjęciu Przed domem jeszcze będzie mały tarasik z kostki, dla wygody i... urody.
I myślę o małej kałuży (nazewnictwo wiadomo, od Ani asc) by odprowadzić wodę z rynien.

z dzisiejszego poranka ( koło 6.00 )

hortensje młodziutkie przypalone słońcem mimo, iż nie są w pełnym nasłonecznieniu

i różyczki z moczone porannym deszczem, podparte przeze mnie kijami

Nadal mam nieuporządkowane, niedokończone, a już nowe pomysły w głowie

Świetnie że nowe pomysły masz,
mimo że ogród piękny
to jakoś człowieka trzyma przy życiu
żeby nie popaść w stagnację
W Gąszczu u Tess 12:05, 11 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Właśnie dość mocno pada, więc mam przymusową przerwę w pracach ogrodowych. Oczywiście, mam kupę najróżniejszych robót i robótek domowych, ale udaję, że ich nie widzę

Po nocnych opadach ciężkie kwiatostany Limek przygięło do ziemi.
eM - w trybie awaryjnym - zrobił mi podpory.
Pszczółko, wielkie dzięki za pokazanie rozwiązań angielskich u Ciebie

Oto one:

Kurcze może M by wytwarzal takie podpory??? Zbyt byłby na nie duży!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies