Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

goniak 16:13, 20 paź 2013

Pięknie się u Ciebie dzieje, z wielkim rozmachem
Warzywnik dopełni dzieła, pozdrawiam niedzielnie
beta 16:16, 20 paź 2013

fajnie miejsce na warzywnik...będzie cudnie
Syla 16:32, 20 paź 2013

goniak napisał(a)
Pięknie się u Ciebie dzieje, z wielkim rozmachem
Warzywnik dopełni dzieła, pozdrawiam niedzielnie

molestowałam się Gosiu tym warzywnikiem ..... ale postanowione .... przekopałam go kompostem .... wystarczy ? a cisy przesadziłam z innego miejsca ..... tam się tłamsiły i nie były widoczne a tu się przydały fajny masz avatarek
Syla 16:35, 20 paź 2013

beta napisał(a)
fajnie miejsce na warzywnik...będzie cudnie

zastanawiam się teraz nad dechami w warzywniku .... robić czy nie ..... na pewno nie mogą być wysokie ale takie może niskie zróżnicowane wielkościowo ??? dumam sobie
beta 16:37, 20 paź 2013

myślisz żeby to były bardziej takie obrzeża niż skrzynie?
Syla 16:47, 20 paź 2013

beta napisał(a)
myślisz żeby to były bardziej takie obrzeża niż skrzynie?

no właśnie ....tak jak napisałaś .... tylko zróżnicowane wielkościowo i odrobinkę wysokościowo..... maksymalna wysokość to 30cm ..... poukładałabym te obrzeża w kwadraty , prostokąty większe, mniejsze .....i w nich warzywa.... natomiast w gruncie posadziłabym zioła w obwódkach obrzeży gdzie niegdzie ..... przed cisami chciałabym róże z lawendą i trawą ..... Cis mi zasłoni warzywnik i nie będzie straszyć jak będę patrzyła na niego od strony altany .....
beta 16:51, 20 paź 2013

pomysł ze skrzyniami bardzo fajny...zróżnicowana forma w jednym kolorze...super...ze skrzyniami jest dużo bardziej czytelnie....są bardzo praktyczne....tylko dojście musisz do niech mieć wygodne...moje ścieżki między skrzyniami mają ok 50 cm....można wjechać taczką ale trochę ciężko manewrować...zazwyczaj na wstecznym wyjeżdżam...dlatego teraz zostawiłam sobie dwa szersze trakty
Konstancja30 17:01, 20 paź 2013

Syla ... a właśnie dziś myślałam o tym zagajniku brzózkowym ... ... i ogrodzie zimowym u Ciebie ... no teraz to już z górki i same przyjemności ...

pomysł na warzywnik bardzo fajny ... z Twojego opisu wynika, że warzywnik będzie kolejną perełką ... ja wzdycham do dwóch warzywników ... pierwszy to ten u Pszczółki ... realny wypracowany ... a drugi ... drugi to z planu filmowego ... więc pewnie same atrapy ... za to jak ładnie się prezentują ...

oczywiście jak fotki zobaczysz to do jutra usunę ...
baraga1904 17:17, 20 paź 2013

...pięknie to wszystko wygląda...
Madzenka 18:04, 20 paź 2013

Syla pomysł na warzywniak super, takie kwadraty i prostokąty z belek mi się marzą....

Kule cisowe wymiatają, już widzę oczami wyobrażni jak je poobsadzasz w nogach.
Tylko bij zabij a,e nie rozumiem po co ten cis kolumnowy w gabionach? Przecieź on ci widok zasloni??? To juź lepszy bukszpan, wolniej rosnie, nie lepsze trawki?