Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 19:44, 26 wrz 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Patrz Gosiu, takie cudeńko jak Ty masz. To widziałam w skansenie w Kolbuszowej
I jeszcze taka fajna ławeczka
i taki sielski ogródeczek do kompletu Brakuje tylko płotku, a na nim glinianych garnków [/quote
nie wiedziałam , że w Kolbuszowej jest skansen, muszę to nadrobić. a byłaś w Trzcinicy w skansenie bardzo polecam, śliczne zdj z synkiem
Co z tym ogródeczkiem począć 19:43, 26 wrz 2013

Do góry
No i przyszły ,wyczekiwane trawki

Chyba nie są najgorsze

Gracimulusy troszkę mizerne

Zaraz pokażę posadzone
Co z tym ogródeczkiem począć 19:41, 26 wrz 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Dobra a teraz powaga
chciałam posadzić tu czosnki ,ale doczytałam że mogę sadzić jedno na drugim żeby dłużej coś kwitło
Jak to wykombinować ?

a musi tu koniecznie jeszcze coś rosnąć ??? a nie może być tak po prostu ???? jak jest teraz ???
Wilcza Góra 19:33, 26 wrz 2013

Do góry
narożnik działki północno-zachodni

Ogród Tosi 19:28, 26 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Tosia to co brązowe nie odżyje moje thujeczki były stłoczone przez dłuższy czas, potem sadzone tuż przed przymrozkami, wiosną wyglądały koszmarnie, miały podobne zbrązowienia od pnia. Gdyby nie fakt że thujki byly prezentem to wiosna by wylądowały na smietniku malutkie mizerne, łysawe, koszmar. Poczyściłam i dałam mikroryzę, nawozy i lałam wodę aż do mrozów. po dwóch latach wyglądają ślicznie. Tak wyglądały w kwietniu 2011 po czyszczeniu suchych gałązek,

dałam im szanse i jest tak

Aniuuuuu, dziękuję dodałaś mi otuchy
Anita walczy o nie jak lwica, Ty mnie nakręcasz
Nie mam wyjścia muszę się za nie wziąć
Wilcza Góra 19:22, 26 wrz 2013

Do góry
część zachodnia z zapożyczonym krajobrazem
za naszą siatką rosną dzikie akacje, rokitniki, klony..

na początek widok z góry, żeby jakoś przybliżyć układ rabat w tej części ogrodu

dla wprawnego oka: tu przy trasie, mamy " ciurkadełko", nasz kamienny hand made

Ogród Tosi 19:20, 26 wrz 2013

Do góry
Tosia to co brązowe nie odżyje moje thujeczki były stłoczone przez dłuższy czas, potem sadzone tuż przed przymrozkami, wiosną wyglądały koszmarnie, miały podobne zbrązowienia od pnia. Gdyby nie fakt że thujki byly prezentem to wiosna by wylądowały na smietniku malutkie mizerne, łysawe, koszmar. Poczyściłam i dałam mikroryzę, nawozy i lałam wodę aż do mrozów. po dwóch latach wyglądają ślicznie. Tak wyglądały w kwietniu 2011 po czyszczeniu suchych gałązek,

dałam im szanse i jest tak
Ogród Tosi 19:16, 26 wrz 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Oto smutny widok z okna kuchennego

Polinko, na zdjęciu poniżej widać jak były chwytane:

Anita jak byłaś to tą widziałaś, reszta jeszcze nie wyglądała tak źle jak teraz.

Pod światło

Tosiu moje Smaragdy po trzech latach od posadzenia tez zaczely brazowiec. Ale troche mniej niz Twoje. Nie mialam zadnej agrotkaniny vel szmaty a i tak zaczelo im cos dolegac. Podlewalam Bioseptem, pryskalam na mszyce i w tym roku bylo nawet calkiem niezle. Teraz jakos tydzien temu zauwazylam,ze znowu.niektore maja troche uschnietych galazek. Podlewam, obrywam i czekam. Nie poddaje sie. Powodzenia.

Ps.te ogolocone miejsca juz raczej takie pozostaja ale moze jak tuje sie rozrisna to nie bedzie sie to tak rzucalo w oczy..
Ogród Tosi 19:15, 26 wrz 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Oto smutny widok z okna kuchennego

Polinko, na zdjęciu poniżej widać jak były chwytane:

Anita jak byłaś to tą widziałaś, reszta jeszcze nie wyglądała tak źle jak teraz.

Pod światło

Tosiu moje Smaragdy po trzech latach od posadzenia tez zaczely brazowiec. Ale troche mniej niz Twoje. Nie mialam zadnej agrotkaniny vel szmaty a i tak zaczelo im cos dolegac. Podlewalam Bioseptem, pryskalam na mszyce i w tym roku bylo nawet calkiem niezle. Teraz jakos tydzien temu zauwazylam,ze znowu.niektore maja troche uschnietych galazek. Podlewam, obrywam i czekam. Nie poddaje sie. Powodzenia.

Ps.te ogolocone miejsca juz raczej takie pozostaja ale moze jak tuje sie rozrisna to nie bedzie sie to tak rzucalo w oczy..
Ogród w skali mikro :) 19:13, 26 wrz 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Ela,naprawdę możesz się cieszyć
A kulka mogłaby być.
A gdybyś jeszcze więcej pokazała z dalsza to możnaby więcej powiedzieć.

Nooo to zobacz

Przesunę tą rabatę podwyższoną do krawędzi lustra i zrobi się plac

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:12, 26 wrz 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Kochani, a ja znów mam własne grzyby w ogrodzie Jadalne!!!Grzybnia z zeszłego roku przetrwała i mam tym samym własne maślaki

Jeden całkiem spory i 3 mniejsze Schowały się wśród gałązek jałowca procumbens Nana

Będzie zupa czy jajecznica???
Postawić trawkę nad i... 19:07, 26 wrz 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...pogoda okropna...ciągle pada....roboty ogrodowe zaplanowane na jesień niestety przeciągają się...żeby jednak pokazać że cokolwiek się dzieje pokażę fotki...deszczowe...
...moja rabata wejściowa się rozrasta....

...bukszpanowa obwódka gotowa, reszta rabaty wciąż się robi...mam nadzieję na wyprowadzenie jej w sobotę...widać roboczy bałagan i kawałek kulki - nowy nabytek z Casto....również w tle tzn na końcu ogrodu trwają prace.....

...i dzisiaj przesadzony cis....ma jakieś 5 lat...jeszcze samotny czeka na towarzystwo bukszpanów...ma potencjał na stożka?...pierwszy raz był w tym roku formowany...miał jakieś 1,5 metra...

...i to tyle na dzisiaj...ziemia jest tak mokra że klei się do łopat, butów i wszystkiego....czekamy na sobotę i słoneczko...

E , no dzieje się, oj dzieje Pięknie jest, widzę już ogromny postęp To będzie pięknisty ogród

Solidaryzuję się z Tobą pod kocykiem z kielonkiem nalewki pigwowej zeszłorocznej, no to chlup Na zdrowie
Wilcza Góra 19:05, 26 wrz 2013

Do góry
północna rabata
zdjęcia pokazują kawałki bo ma długość 40 m

"wycięliśmy" trawnik, żeby zrobić miejsce na nowe trawki

ujęcie z góry, już z trawami:

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:03, 26 wrz 2013

Do góry
Przypomnijcie mi jak sie to nazywa - dostałam i chyba je wykorzystam na wianek

Wilcza Góra 18:54, 26 wrz 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
pod jednym z południowych okien mam posadzone miskanty, to Gracillimusy, które od 3 lat "tańczą" każdej jesieni przy najmniejszym nawet powiewie wiatru..
uwielbiam ten widok obserwowany ze środka domu szczególnie w słoneczne dni, kiedy promyki przedzierają się się przez bordowo/srebrne kwiatostany

co to za drzewko takie malutkie po lewej stronie?
Makowo na Kociewiu 18:48, 26 wrz 2013

Do góry
było

jest

obwódkę poukładam na wiosnę, boję się, ze jak teraz będę przesadzać moje żurawki to się dobrze nie ukorzenią przed mrozami.

Postawić trawkę nad i... 18:42, 26 wrz 2013

Do góry
...pogoda okropna...ciągle pada....roboty ogrodowe zaplanowane na jesień niestety przeciągają się...żeby jednak pokazać że cokolwiek się dzieje pokażę fotki...deszczowe...
...moja rabata wejściowa się rozrasta....

...bukszpanowa obwódka gotowa, reszta rabaty wciąż się robi...mam nadzieję na wyprowadzenie jej w sobotę...widać roboczy bałagan i kawałek kulki - nowy nabytek z Casto....również w tle tzn na końcu ogrodu trwają prace.....

...i dzisiaj przesadzony cis....ma jakieś 5 lat...jeszcze samotny czeka na towarzystwo bukszpanów...ma potencjał na stożka?...pierwszy raz był w tym roku formowany...miał jakieś 1,5 metra...

...i to tyle na dzisiaj...ziemia jest tak mokra że klei się do łopat, butów i wszystkiego....czekamy na sobotę i słoneczko...
Wilcza Góra 18:42, 26 wrz 2013

Do góry
tu na początku września, kiedy jeszcze nie kwitły i nie były związane w kolankach

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:37, 26 wrz 2013

Do góry

Moja bajka 18:34, 26 wrz 2013

Do góry
Patrz Gosiu, takie cudeńko jak Ty masz. To widziałam w skansenie w Kolbuszowej
I jeszcze taka fajna ławeczka
i taki sielski ogródeczek do kompletu Brakuje tylko płotku, a na nim glinianych garnków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies