Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:06, 09 sie 2013

Do góry
Przypomniałam sobie o pokazaniu różnicy w obwódce bukszpanowej.... ta dalsza część powyżej żurawek byłą cięta zaraz po posadzeniu, a ta niżej dopiero w tym roku. Bukszpany sadzone w zeszłym roku w lipcu..... objętość bez porównania .. Wniosek prosty... ciąć bukszpany bezlitośnie..

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:04, 09 sie 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu kalie mam dopiero drugi rok i bardzo je polubiłam, szkoda, że już zaczynają się przebarwiać, ale to wina upałów trzeba będzie pomyśleć i innych nasadzeniach do donic

dostałam kalię od cioci i wujka, wsadziłam do gruntu, bo chyba im się pomyliło i powiedzieli mi, że to lilie, ale do czego zmierzam, że też mają takie białe plamki na liściach, czy coś je podjada, czy one tak mają?

pozdrawiam i miłego weekendu życzę :*
ogrodoweimpresjejolki 11:56, 09 sie 2013

Do góry
Pozdrawia Jolu
Przeczytałam, ze Hania odwołał spotkanie, bo noga zaszwankowała, i Ania ma bóle,ale ja tak sobie myślę, ze to przez te upały i burzową pogodę, rano tez wstałam z potwornym bólem nóg, nie mogłam chodzić, musiałam wesprzeć się p/w bólowymi, żeby móc iść do pracy...
Jolu życzę tobie i twoim gościom miłego i radosnego spotkania niech żadne bóle nie przeszkadzają
będę czekała z niecierpliwością na fotki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:48, 09 sie 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, serdecznie pozdrawiam w ten upalny dzień.
U nas ciągły upał, deszczu nie widać, ale daję radę, bo ja lubię słonko, wolę to, niż niedawną porę deszczową.
Elu też cię serdecznie pozdrawiam
ale już dziś u nas upał mniejszy i dobra, bo na popołudnie do pracy, będzie lżej

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:46, 09 sie 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Ania, te kolorowe listki od Ani MV to houttuynia (tułacz). Lubi rozłazić się po grządkach. Fajnie pachnie, podobał mi się jej zapach.
A u mnie popadało solidnie kilka dni temu i jest ok.
Dzięki Joli myślę, że uda mi się zapanować nad tułaczem mam już chętne na niego ogrodniczki w razie czego niech się gdzie indziej potuła
dla ciebie przesyłam werbeny patagońskie na różance

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:43, 09 sie 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A środkowe Pomorze dalej bez deszczu. Chmury mi tylko kiwają brzeżkiem i dalej wędrują.
Twoje horti z liliami- super zestawienie.
Haniu dzięki
wreszcie i u nas popadało, dziś już od 4 rano siąpił spokojny deszczyk, roślinki fajnie odżyły i podlewać nie muszę, tylko donice
różyczki po deszczyku

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:39, 09 sie 2013

Do góry
Celina napisał(a)
A moje jeszcze w pąkach!
Celinko nie martw się

dłużej będziesz cieszyła się kwiatami
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:36, 09 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Anus... kalie wymiatają, po prostu cudne.... i w tylu kolorach....... wogle wszytkie kwatki masz piękne.. i duety dopasowane

To cudeńko z kolorowymi listkami to hutunja czyli tułacz.... u mnie rozlazło sie wszędzie i walczę z tym randapem, bo sił już nie mam..gorsze od perzu... ale fakt, jest ładne i kolorowe
Aniu kalie mam dopiero drugi rok i bardzo je polubiłam, szkoda, że już zaczynają się przebarwiać, ale to wina upałów trzeba będzie pomyśleć i innych nasadzeniach do donic

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:32, 09 sie 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Pięknie u Ciebie Aniu widać rękę i serce ogrodniczki
Jolu dziękuję za miłe słowa
u nas dziś w nocy wreszcie popadało, roślinki odżyły i powietrze czyste i rześkie, zaraz inna chęć do życia, bo te upały strasznie przytłaczały
pozdrawiam serdecznie i miłego spotkania życzę, będę o was myśleć i czekać na foteczki

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:28, 09 sie 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Dziś zrobiłam kilka zdjęć z okolic garażu, gdzie powoli porządkujemy teren pobudowlany. M. wychaczył cudną podłogę z rozbieranego domu z dobrych zdrowych desek, która będzie kiedyś podłogą altany. Trzeba ją doczyścić i pomalować jeszcze.
Jak widać w tle, a raczej nie widać już blaszanego garażu straszącego.

Obok, pod wierzbą postawiliśmy huśtawkę.

O jak fajnie, że nie ma juz blaszaczka ))))
Podłoga super, ma charakter nawet bez czyszczenia i malowania. Wierzba cudna, nawet jak dużo pije....

Pozdrawiam, jak w te upały się masz?
Ogród na górce 11:22, 09 sie 2013

Do góry
anna_pisalska napisał(a)
Ciąg dalszy

Kilka ujęć z górki

Piękna kostrukcja. Co za zdolny budowniczy to robi!
No i bardzo pasuje do tego leśnego zakątka. Z drewnem będzie taka śliczna chatka, że chyba szkoda jej dla motoru ))))
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:15, 09 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Żyję i pracuję, pomimo upału, a dziś wyglądam jak upiór w operze po całym dniu na słońcu, co prawda posiedziałam trochę pod parasolem z drzewa i polewałam sobie od spodu mgiełkę z węża ogrodowego. Chłodziło świetnie

Oooo, to ten fotel i ten wiąz

Taka mgiełka z wody pomaga najlepiej. Tez tak robie, oprócz prysznicowania w ogrodzie. Fotel bardzo elegancki i w swietnym kolorze.

A suchy murek piękny, będzie jeszcze pewnie obsadzony. Uwielbiam murki
Miłego dnia życzę.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:02, 09 sie 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny w "mym ogródku".
Niestety Hanusia pełna smutku!
Do Joli się wybierałam,
ale zapalenia kolan dostałam.
Och to chyba kara za włóczęgostwo!
Czemu się do człowieka czepia takie dziadostwo?
Może trzeba było w kościele na klęczkach,
a nie śmigać po górkach, to by nie było boleści,
a tak nie zrobię z pobytu u Joli żadnej opowieści.
Pan doktor mazidło zaaplikował i na krioterapię skierował.
Od poniedziałku mrożę kolaniska,
a czy to co pomoże?
Trzymajcie kciuki , ludziska!

Na czeskich wierchach, napoje przed jadłem w jadłospisie.
ogrodoweimpresjejolki 10:52, 09 sie 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Jolu, z przykrością muszę odwołać mój pobyt u Ciebie. Wstałam dziś z kolanami jak bania, idę do lekarza. Nie będę ryzykować wyjazdu, mimo, że jest mi bardzo smutno z tego powodu. Sorki za zamieszanie. Bawcie się dobrze. Pogody odpowiedniej i humorów znakomitych.
Będę na podglądzie. Wpadnę do Ciebie innym razem.

Haniu, wielka szkoda Ale zdrowie najważniejsze.
Mam nadzieję, że jeszcze nie raz będzie okazja do spotkania. Jak skonsolidujemy okoliczne środowisko ogrodowiskowe, to takie spotkania będą odbywać się częściej.
Ja dzisiaj odzyskałam moje kostki, bo wczoraj nie było ich widać
Trzymam kciuki za kolanka i resztę stawów
Epipremnum złociste 10:47, 09 sie 2013

Do góry
Witam jestem nowy i mam kilka pytań odnoście mojej rośliny a nie widziałem tematu o niej, więc postanowiłem założyć, mam tą roślinę jakieś dwa lata i najdłuższe pędy będą miały 5 metrów, i tu nasuwa się pierwsze pytanie dłuższe pędy mają łysą łodygę w starszej części kwiatu jeśli mogę tak to nazwać i chciałem się dowiedzieć czy w miejscu w którym liście już uschły i dawno odpadły wyrosną nowe czy też nie ? dodam że to występuje tylko częściowo dalej zdrowo liście rosną , ale powoli też odpadają i drugie pytanie brzmi czy w prawidłowy sposób ją podwieszam ? podwieszam ją żyłką pod sufitem każdy pęd rośliny osobno na żyłce żeby nie były za bardzo ściśnięte, Niżej zamieszczam dwa zdjęcia mojej rośliny.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:44, 09 sie 2013

Do góry
Rety ile tu zdolnych ludzi. Kochani macie mistrzostwo w rekach. Ja też tam coś poczynam, ale przy Was to wstyd to pokazać. A skoro moje piachy pokazałam to i moje poczynania też.

Na początek to czym obecnie w wolnych chwilach czas zapełniam - filcuję wełnę i takie tam rzeczy wychodzą. Trochę tego więcej było, ale nie zrobiłam zdjęć.

Mój nowy stary ogród 10:06, 09 sie 2013

Do góry
Tak wygląda ze schodów. Po lewej bardzo stronie kępa pozostała po starym ogrodzie . Ogromna tuja , rozrośnięta trzmielina i jeszcze jakieś dwa iglaki. Te rośliny mają podad 16 lat i mają się dobrze.
Mój nowy stary ogród 10:02, 09 sie 2013

Do góry

Tu są nowo posadzone hortensje limki i jedna karłowata
Mój nowy stary ogród 09:59, 09 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja również witam - a pierwsze co wypatrzyłem to żurawki na rabacie Ogrodowiskowo

No tak żurawki muszą być obowiązkowo, tylko mam taką mieszankę kolorów
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 09:53, 09 sie 2013

Do góry
Muszę Wam się czymś pochwalić. Dzięki Ogrodowisku dostanę wspaniały prezent. Mąż stwierdził, że potrzebuję lepszego aparatu i kupił mi takie cacko. Niestety będę go miała w ręku dopiero w grudniu. Ale co tam na takie cudo warto czekać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies