Teraz codziennie piekę właśnie siedzi w piecu chleb z marchewką! A jutro od rana zacznę taki na zakwasie piec co cały dzień musi leżeć! W tygodniu na takie rzeczy nie mam czasu bo cały dzień w pracy siedzę na zdjęciu wczorajszy
Monisiu! Pachnie i u mnie!Ale chowaj.....bo zniknie w mig!
Upiekłam chlebek z przepisu Gabrieli, dodałam 60 dag ugotowanej dyni Hokkaido i troszkę zmniejszyłam ilość wody, i wyszedł przepyszny . Polecam przepis.
Kiedy piekłam chleby z przechowywanego zakwasu, zdarzało się, że były bardzo kwaśne. Dopiero kiedy zaczęłam przechowywać zaczątek, podobnie jak Gabriela, nie mam tego problemu.
Jak apetyczna skórka, już ja bym cały oskubała tylko ze skóry.
Zimą piekę w wypiekaczu to skóra nie jest dobra. Potem wyrabiałam w wypiekaczu a piekłam w piekarniku.
Pewnie skrapiasz wodą często w czasie pieczenia , moja skórka nie jest taka błyszcząca.
Pysznie wyglada ten chlebus .Skórke sie smaruje wodą po wyjeciu z pieca aby była chrupiaca ale nie twarda Do piekarnika zas wstawia naczynie z woda dla lepszej wilgotnosci Haniu Przepraszam ze wtraciłam swoje trzy grosze ale to w dobrej intencji.Chleb na zakwasie jest najsmaczniejszy na drozdzach to juz nie to Czas zrobic zakwas Ja równiez wypiekam chleby ,najczesciej w zimie latem mam za mało czasu .Pozdrawiam fajne kobitki