Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

monteverde 22:32, 14 lis 2013

popcarol napisał(a)
Akwarium wygląda tak na razie:

Tu usiłowałam uchwycić krewetki i rybki, z marnym skutkiem...

Krewetki (Red Rili)- ktoś dojrzy? 10 szt kupiłam, w kadrze po jednej

Rybki - gupiki Endlera, odm. Tiger:

miłego dnia!

Karola współczuję czyszczenia kiedyś miałam takie na pół pokoju, ale to było 30 lat temu jak nie więcej jeżeli już bym miała mieć to z rybkami morskimi są bardzo kolorowe pozdrawiam
popcorn 08:45, 15 lis 2013

Aniu, akwarium z nadfiltracją i nie powinno być problemu 30 lat temu nie było takich filtrów jak dzisiaj Myślę że nie będzie co czyścić Ale to się okaże, dopiero

A morskie akwarium - marzenie, ale to nie te pieniądze i nie ta aparatura, to dopiero wyzwanie - zapewnienie tym rybkom odpowiednich parametrów wody...

pozdrawiam!!
popcorn 18:06, 15 lis 2013

Ups... z 10 krewetek 3 dni temu, dzisiaj jest jedna nie zdechły, chyba zostały zjedzone bo aż tak dobrze chyba się nie chowają... wczoraj było 5, stwierdziłam że dobrze się chowają. Ale dzisiaj żadnej prócz jednej nie widzę buu...
bacowa 18:09, 15 lis 2013

Karola przesyłka doszła i już rośnie
pozdrawiam
popcorn 18:13, 15 lis 2013

Ewo, cieszę się że dotarło, i w całości Buziaki!!
Kondzio 18:16, 15 lis 2013

super akwarium kiedys długie lata miałem akwarium może kiedyś wrucę do tego hi hi hi
ewa004 18:45, 15 lis 2013

Też kiedyś miałam takie akwarium ,do momentu aż moja 4 letnia wtedy córcia dostała silnej alergii .
Różne badania ,pół roku leczenia i prawie nic nie jedzenia i dalej nie wiedzieli co ,aż wspomnieliśmy o akwarium
Lekarz zalecił mi wtedy aby akwarium z domu usunąć ,bo wydziela coś tam co może spowodować alergie .
Na początku wydawało mi się to głupie , bo co ma akwarium do alergii,ale żeby nie było akwarium usunęliśmy i...........córce po trzech miesiącach odstawił leki i do dzisiaj spokój .
Ale dalej nie jestem przekonana że przyczyną było akwarium

Ale akwarium masz śliczne
popcorn 19:45, 15 lis 2013

Kondzio, a czemu zlikwidowałeś??

Ewo, dziwna sprawa... moje Młode zdrowe, nie jest na nic uczulona, a alergii chyba "wywołać" się nie da? Mam nadzieję Na razie krewetki 4 odszukałam, na 10... hmmm... nie ma co, któraś z większych ryb musiała resztę wsunąć, chyba...

pozdrawiam!!
Kondzio 19:49, 15 lis 2013

popcarol napisał(a)
Kondzio, a czemu zlikwidowałeś??

Ewo, dziwna sprawa... moje Młode zdrowe, nie jest na nic uczulona, a alergii chyba "wywołać" się nie da? Mam nadzieję Na razie krewetki 4 odszukałam, na 10... hmmm... nie ma co, któraś z większych ryb musiała resztę wsunąć, chyba...

pozdrawiam!!
bo pojechałem na wakację na dwa tygodnie i zajmowała się szwagierka a jak przyjechałem rybki pływały do góry i rośliny były zniszczone a ja na nie wydałem koło wtedy 2.000 zł jak nie więcej ugotowały się i udusiły
paniprzyroda 07:15, 16 lis 2013

Akwarium imponujące, młoda niech się cieszy i uczy oraz pomaga mamie. Pozdrawiam cieplutko.