Syla wielka jesteś. Mam 5 kulek bukszpanowych do przesadzenia. Ta wersja jest super. Aż M powiedział WOW A cebulowe gdzieś wsadzę. Taka panikara ze mnie. Dziękuję bardzo.
Toszka w sobotę robię akcję "upychania czosnków" i kończę prace w ogródku. I tak dużo zrobiłam w tym roku tzn. trawę skosiłam, liście zgrabiłam i takie tam (nigdy z tym nie zdążałam, jakoś zima mnie zaskakiwała ). Zostało wyczyszczenie i schowanie narzędzi, worków z ziemią itp... Chyba że pogoda dopisze to skończę wytyczać drugą rabatę coby na wiosnę mieć przygotowaną do sadzenia .
A....... i rfh muszę podnieść, może je uratuję....
Pozdrawiam.
Agnieszko - linie rabat bardzo ładnie wyznaczyłaś. Teraz jest tak elegancko. Ja dopiero zaczynam w głowie i na kartce papieru wyznaczac linie rabat (jestem w trakcie rozrysowywania) i najbardziej podobają mi się faliste, ale takie łagodne; bez zbędnych udziwnień. Twoja opowieść o kotach na wątku Dajany bardzo mnie wzruszyła. Pozdrawiam Viola
Agnieszko masz sliczny ogród a zmiany które nanosisz to czysta przyjemnosć ,powiedziałabym kosmetyka .Mezuś bardzo pracowity ,daruj mu zatem zazdrosc o kota i rób swoje hi.hi. Smutna opowieśc o kotce To bardzo mądre stworzenia .,obdarzyła cię ogromnym zaufaniem zostawiajac ci swe potomstwo i odeszła ale nie porzuciła ,musiała odejść z jakiegos powodu i lepiej się nad tym nie zastanawiac bo moja wyobraznia sięga zbyt daleko i znowu zrobi mi się smutno.Moja synowa jest miłosniczką kotów, ja nigdy nie byłam Dopiero teraz zrozumiałam jej uczucia do nich Zawsze mawiała ze koty powinny byc dwa nie jeden aby nie czuły sie samotne i miały siebie nawzajem Moje kotki spią w objęciach i widzę jak silna jest więż miedzy nimi .Kiedy ich obserwuję moje mysli krąża wokół ludzi którzy powinni uczyć sie bliskosci i relacji wobec siebie, właśnie od zwierząt.To tak na marginesie konczac juz watek koci .dziekuje za odwiedziny w tej mojej biedzie ogrodowej ale kiedys u mnie tez będzie pięknie Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu.
Witam coraz piękniej sie robi, super ten kształt rabaty, hm jak to duzo zależy odkształtu, będę podgladać bo czekamnie zimowe planowanie zmian i kształtów
Pozdrawiam AlKa
Loosiuu bardzo dziękuję za inspiracje. O Marikenie też myślałam a jakże
To zdjęcie trochę przekłamuje bo rabata będzie się ciągnąć aż do chodnika (wejście do domu), a na trawę będziemy wchodzić prosto z chodnika. Wczoraj w nocy zrobiłam takie zdjęcia i trochę je przerobiłam.
Wdaje mi się że pociągnięcie rh w lewą stronę będzie najlepszym rozwiązaniem. Zasłonię chodnik który prowadzi na tyły domu i nie jest zbyt piękny oraz wylot rynny. brrr..... Buksiki na pewno upcham przed rh.
Trawki na 100% będą tam gdzie kora.
Jedynie o czym dzisiaj myślę to jak i czy ogóle upcham wiśnię umbrę w miejscu gdzie mam stare nasadzenia (prawa strona).