Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 20:05, 14 lis 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Basiu czego mam wstawić zdjęcie tego dziwadła ?nie mam latem miałam liście wykopałam cebulki i podobno w lutym ma zakwitnąc zobacz w google.
Storczyka mogę zrobić zdjęcie nie wiem czy teraz przesadzać -mają pączki.

Chodziło mi o zdjęcie storczyka. Byłam u Ciebie, ale zdjęcia niet
Jeśli są to dopiero pędy kwiatowe, to można się o przesadzenie pokusić, na pewno im to nie zaszkodzi. Ja przesadzałam także w trakcie kwitnienia. Storczyk kwitnie długo, więc przesadzanie odwlekłoby się do kilku miesięcy. Szkoda czasu.
Wstaw zdjęcie, to zdecydujemy co i jak

Obejrzałam sobie to dziwadło. Znam tę roslinę ze zdjęć, to 'Drakunkulus zwyczajny'. Jego kwiat jest olbrzymi i cuchnie Nie zdecydowałabym się na jego uprawę
barbara_kraj... 20:12, 14 lis 2013

hanka_andrus napisał(a)
Wpadam na osiemsetną herbatkę! Skrętniki superaśne! Nigdy ich nie miałam, bo w domu mi wszystko przeważnie zasycha, taka ze mnie ogrodniczka parapetowa. Jedynie falki i draceny jakoś te susze znoszą.
Ale szoku nie ma.
U Ciebie zaś, ekstra dopilnowane! Gratuluję!

Haniu, dziękuję za wizytę. Szkoda, że tak późno do wątku zajrzałam, bo gdyby wcześniej, to z pewnością nie tylko herbatkę byśmy popijały Właśnie mam zamiar drugim zalewem pigwówki się jutro zająć, to zapraszam na lampkę

Ja też mam problem z utrzymanieniem odpowiedniej wilgotności podłoża w doniczkach, bo przy co jest bardzo niska. Zraszanie i podlewanie sytuację w pewnym stopniu ratuje
Joku 21:10, 14 lis 2013

Lubię skrętniki. Mam niebieskie. Rozmnażania przez sadzonki liściowe nie próbowałam. Widzę że nieźle tobie idzie . Wyglądają bardzo zdrowo.
barbara_kraj... 22:52, 14 lis 2013

Joku napisał(a)
Lubię skrętniki. Mam niebieskie. Rozmnażania przez sadzonki liściowe nie próbowałam. Widzę że nieźle tobie idzie . Wyglądają bardzo zdrowo.

Wyjątkowo łatwo się je mnoży. Spróbuj, wystarczy listek a otrzymasz kilka-, kilkanaście nowych. Tylko trochę cierpliwości trzeba, bo to trochę trwa
kaisog1 22:57, 14 lis 2013

Nie mam ręki do fiołków ani skrętników... wszystkie u mnie padają. Podziwiam Twoje skrętniki Basieńko i fiołeczki
Milka 06:34, 15 lis 2013

Basiu gratki, osiem setek minęlo
boguslawa_ma... 08:07, 15 lis 2013

Basiu gratki na 800 stron
Zajrzyj do mnie
Pszczelarnia 09:39, 15 lis 2013

Na wystawie w Birmingham po raz pierwszy w życiu widziałam skrętniki. A teraz widzę, że Ty je rozmnażasz. One chyba bardzo długo kwitną.
barbara_kraj... 16:38, 15 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Na wystawie w Birmingham po raz pierwszy w życiu widziałam skrętniki. A teraz widzę, że Ty je rozmnażasz. One chyba bardzo długo kwitną.

Ewo, dopiero rok temu zabawę ze skretnikami zaczęłam i bardzo mi się to spodobało. Niedługo będę mogła się dzielić z chętnymi.
Tu wiele Dziewczyn kocha te kwiaty i kolekcje ma imponujące Moje, w porównaniu z tamtymi, to 'pryszcz'
Ale zabawa świetna
barbara_kraj... 16:39, 15 lis 2013

Bogusiu, dzięki Byłam, poradziłam. Oby się udało!