Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:35, 20 wrz 2013

Do góry
mojego tegorocznego miłorzęba dopada jesień....

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:34, 20 wrz 2013

Do góry
gdzie_idziesz napisał(a)
Witaj
wpadłam do Ciebie, jak chyba większość zaintrygowana tytułem. Czarodziejski ogród stworzyłaś. Taki trochę nieuporządkowany, niespodziankowy. Nie wiadomo gdzie patrzeć - wszędzie różnorodność kolorów, faktur. Pozorna dzikość, ogromna bujność tych rabatek. Uwielbiam takie ogrody. Dzieci mogłyby się całymi dniami bawić w chowanego lub szukanie skarbów. Niesamowicie mi się podoba, choć jak narazie obejżałam tylko kilka stron. Z całą pewnością w wolnych chwilach będę do Ciebie się wpraszać.

Natalia bardzo zapraszam do mojego ogrodu-jest on tworzony od serca,bez udziału rozumu i wiedzy ogrodniczej-popelniam mnóstwo błędów,sadzę za gęsto,przeważnie tam gdzie jest miejsce,ale powoli,powoli uczę się tu na Ogrodowisku i może z czasem trochę uporządkuję ten mój grajdołek
A narazie mój ogród tonie w trawie,a czasu brak...
Pozdrawiam serdecznie
Kwiatuszki dla Ciebie za mile odwiedziny

Ogrodowe skarby 21:33, 20 wrz 2013

Do góry
dam trochę zdjęć wszystko porosło aż za bardzo hihihi a może za gęsto nasadziłam
już widzę gdzie trzeba poprawki strzelić ale to dopiero na wiosnę

ogrodoweimpresjejolki 21:33, 20 wrz 2013

Do góry
jotka napisał(a)
M. wrócił z lasu Grzybów niewiele, ale za to jakie śliczne I pachnie lasem w domu

Dziś mialam też taki sam zbiór. Pozdrawiam Jolu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:32, 20 wrz 2013

Do góry
u mnie od kilku dobrych dni leje dzięki czemu moje jeżówki zrobiły się takie... bidulki...

od tygodnia siedze jak upolowana w domu z chorym Jaśkiem w ziązku z czym w ogrodzie nie byłam od tygodnia, zielsko piękne, trawa gigantyczna...dzisiaj udało mi się w przerwie pomiedzy jednym a drugim deszczem gdy Jaś spał powycinać jeżówki.

Zachczyłam też o kwiaty w żurawkach bo część była już uschła....
przed

po

tutaj przed nie mam jest po czyszczeniu
ogrodoweimpresjejolki 21:28, 20 wrz 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Jolu bukiet wspaniały, lecz ja tym razem przy innym zdjęciu utknęłam ... domyślisz się na pewno, gdy dodam, że od wielu dni "nie wiem co jem" i aby nie zapomnieć, że istnieje coś takiego jak przyjemność jedzenia, oglądam program kulinarny i przeglądam przepisy, a u Ciebie znalazłam i danie główne i coś na deser
Cieszę się, że miałaś siły na wizytę u mnie, ja też tam jutro zajrzę o ile pogoda pozwoli, zapowiada się ciepło i słonecznie.
Nie daj się chorobie wiem co mówię

Jak dobrze Cie rozumiem, bo ja z przyjemnością jem tylko chleb smażony na oliwie mocno posolony Ale mam nadzieję, że jutro poczuję smak grzybowej

Ogród dla Mamy 21:23, 20 wrz 2013

Do góry
Po długiej nieobecności kilka fotek z ogrodu.

Nie jest to szał, ale już zawsze coś. Wierzba hakuro w przyszłym roku zostanie przeniesiona na drugą stronę domu, a cała rabata przeobrażona. Mam już pomysł
Zastanawiają mnie bukszpany, bo chyba nigdy nie będą to idealne kulki w tym miejscu. Korci mnie ich przesadzenie pod ogrodzenie. Na obecnym miejscu dodatkowo są podsikiwane przez psa, ale z drugiej strony ładnie mi kontrastuje ich zieleń z szaroscią kostki. Mam dylemat

Pozdrawiam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:18, 20 wrz 2013

Do góry
Jolu, Bożenko, za to teraz potrójny post mi wyszedł,ale zauważyłam w porę, i poprawiłam. Jeszcze cała miska kapeluszy do suszenia. Na balkon wystawiłam, może im nic nie będzie przez noc. Teraz tylko + 10 C

Ogrodowe skarby 21:18, 20 wrz 2013

Do góry
Witam po tak długiej przerwie ciężko nadrobić zaległości zwłaszcza jak nie ma zdjęć . Zacznę więc od zdjęć z wczoraj

Jesień już blisko liście opadają ....

Winobluszcz zaczął się wspinać na ścianę
Ogród cioci 21:15, 20 wrz 2013

Do góry
No a teraz coś z dzisiaj. Dostałam przesyłkę z cebulkami. Plus te co kupiłam. Pienkne Razem 500.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:15, 20 wrz 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ale się u ciebie dzieje
Desek zazdraszczam bardzo pozytywnie, u mnie też kiedyś będą na tarasie,jakie to drewno?
Sylwia u mnie jedno takie wielkie auto całą drogę by zastawiło,pamiętam jak w zeszłym roku mi bruk przywieźli,to sąsiedzie nie mogli przejechać,musieli korzystać z objazdu
Deski jeszcze w tym roku będą się kładły?

Gabi to deska egzotyczna masaranduba .... miała być bez ryflowania ale się nie udało ..... jest z .....

Mam taką nadzieję , że zdążymy przed zimą z układaniem ..... ale jeszcze powrót kamieniarzy bo będziemy impregnować kamień .....

na taras letni będą mogły być ułożone dechy dopiero jak się brudne prace skończą bo na razie trwają prace przy ścianie wodnej .....

gabioniki ładnie wierzchem przykryte nie chciałam pozostawić ich w formie odkrytej ....

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:12, 20 wrz 2013

Do góry
Niektóre były ładnie wybarwione
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:09, 20 wrz 2013

Do góry
A tu aromatyczny inaczej też ma swoich zwolenników.

Podziwiałam też trawki,żeby nie było,że nie na temat.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:08, 20 wrz 2013

Do góry

Gabi ta mi kwitnie pieknie mam 2 krzaczki ,urosła na 1,5 m, Jak przyjda przymrozki mam ją zabrać do donicy i na górę tam nie ogrzewam.Jak zrozumiałam to na wiosne zrobić sadzonki i będe miala wiecej jej.Czy jest jeszcze inna werbena bo coś mi się kojarzy z niską 50-60 cm i czerwoną Poukładaj mi to jeśli możesz w głowie ha ha Duże dzięki Lecę do Ciebie
Po prostu ogród... 21:08, 20 wrz 2013

Do góry
Jeszcze chyba nie pokazywałam moich tegorocznych pacioreczników

A poniżej kanna, która wyrosła z nasion na stercie ziemi z wykopu Ma ciekawy kolorek, czerwono-żółta, inna niż jej matka.Kwiaty ma bliżej siebie i wydaje się przez to pełniejsza. Jest jeszcze sporo innych rosnących na stercie ziemi, ale jeszcze nie kwitną, ciekawe jakie będą miały kolory, bo z nasion podobno może wyrosnąć zupełnie inna

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:04, 20 wrz 2013

Do góry
A co znalazłam?
W połowie wyprawy.

I w domu na stole.

I w suszarce.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:01, 20 wrz 2013

Do góry
Ewo, Anito, Bożenko dzień był udany nad podziw! Byłam w końcu w lesie. Zdjęcia dla tych co być tam nie mogą z różnych powodów.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:57, 20 wrz 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Aniu, masz białe czosnki te połówki? Chmurki takie jak chyba pisałaś, ale nie mogę teraz odnaleźć ich u Ciebie. Jak one się nazywają? I jeszcze mam drugie pytanie, czy masz tulipana Exotic Emperor? Taki biały z zielonymi płatkami na zewnątrz. Czy wygina się do słońca albo pokłada, czy też polecasz? Kupiłam dzisiaj w B. sporo, bo mnie oczarował, ale nie znam się na cebulowych.
Czy pytasz o te?

mam, dokupiłam i będę dosadzać
Exotic Emporio to jedne z moich ulubionych, miałam kilkanaście sztuk w tamtym roku i teraz dokupiłam niechcący 180szt. Długo i pięknie kwitną są wyprostowane

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:53, 20 wrz 2013

Do góry
mam dokładniejsze zdjęcia dla zobrazowania sytuacji

zawijasek nie podoba mi się bo wygląda jak wielki znak zapytania... do góry nogami
na łuku w jednym miejscu też lekko chyba do poprawienia... chociaz jak patrzę na to z dołu, z poziomu trawu to nie ma tej krzywizny...

Hamak... hmm, gdzies, tam gdzie teraz ta żółć do wywalenia,
zamiast żółkci co? pomysły na razie brak...
Za żółcią po 4 szt kosodrzewiny i berberysu

mam czas całą zime na przemyslenia - ale jakbym wybrała drzewko na zamiane to wsadziłabym jeszcze tego roku...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies