Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mus owocowy w miejskiej dżungli 11:54, 13 paź 2013

Do góry
Nasz ogródek jest odziedziczonym po starszej ponad siedemdziesięcioparoletniej babci, która mieszkała tu w małym domku przez ponad 40 lat. Ogród nie powstał od podstaw, nie został zaplanowany z rozmysłem jego każdy szczegół. Rosną w nim zwyczajne rośliny, jakie sadziła poczciwa starsza pani, w ramach jej budżetu i standardów tamtych czasów.
Królową małego ogródeczka jest - morela, oceniana przez sąsiadów też na ok. 40- latkę.

A tuż przy tarasie zachowały się wiśnia i śliwa

Drzewa owocowe spełniają inną niż wydawałoby się na pozór rolę: zasłaniają nas przed bloczyskami z wielkiej płyty, które stanowią nasze sąsiedztwo.

Podglądam Ogrodowisko od jakiegoś czasu i zbieram inspirację jak ten chaos, którym dysponuję zamienić w uporządkowaną przestrzeń. Pozdrawiam wszystkich, którzy zechcą odwiedzić mój wątek.
Ogród Tosi 11:53, 13 paź 2013

Do góry
Ambrowiec

Klon palmowy i śliwa wiśniowa Nigra

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:41, 13 paź 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, pozdrawiam w to piękne niedzielne przedpołudnie Piękne zdjęcia umieściłaś i wcale się nie dziwię, że klony Cię wywabiły do ogrodu... są piękne.
Całe lato fotografujemy kwiatki, a teraz drzewa mają swoje pięć minut... masz ślicznie o każdej porze roku

Niestety kilka dni mroziku swoje zrobiło... i dużo mogłoby zdobić a szpeci.... ale co zrobić.. taki mamy klimat...
Ogniki po łagodnej zimie są piękne, całe obsypane koralikami... i wysokie, ponad 2 metry pomarańczu.. wreszcie nie umarzły do ziemi

Hosty zważone...zasypują je już liście z drzew..

Azalie też sie przebarwiają....
Ogród Tosi 11:40, 13 paź 2013

Do góry
Lewa

Prawa

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:37, 13 paź 2013

Do góry
beta napisał(a)
Aniu, przepięknie u Ciebie....wczoraj u Weroniki oglądałam przecudowną jesień dziś u Ciebie...musowo na spacer pójść

Chodż pospaceruj u mnie.... będzie mi weselej
Jakieś takie ujęcia..

Balkon na 5 kroków 11:22, 13 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Emka i chyba pomidora masz?

tak, był jeden koktajlowy
Moja bajka 11:19, 13 paź 2013

Do góry
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 11:11, 13 paź 2013

Do góry
Ciągle nie wiem, co zrobić z tym miejscem wokół sosny.. Z prawej rosną żurawki, które musiałam gdzieś wcisnąć w tych okolicach, i bliżej sosny róże Bonica (dwie - trzecia w doniczce jeszcze się zastanawia, gdzie chce rosnąć), po lewej i z tyłu hortensje Pinky Winky. Tam, gdzie stoi jałowiec chiński Stricta, chciałabym coś wyższego trochę, aby jeszcze zasłonić ten kącik hamakowy (będzie hamaczek wisiał między sosnami). Myślałam o jałowcu, ale teraz już... nie wiem

Jak widać, rozgardiasz i chaos u mnie ciągle taki sam Na drugim zdjęciu widać kosodrzewinę, którą się waham, czy by wsadzić za różami The Fairy (tam, gdzie właśnie stoi) i drugą jakoś też parę metrów w lewo za różyczkami...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:10, 13 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kaśka.. zapraszam.. miło mi będzie Cię ogrodowiskowo rozdziewiczyć
I mój Everest też zaprasza

Dzięki bardzo U mnie też będziesz mile widziana
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:08, 13 paź 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Koln C U D N Y. Magnolia mi go kiedyś poleciła. Poluję na niego, niby wiem, że warto, ale teraz to już nie da mi spokoju. Szkoda, że u nas nie mogę go namierzyć, trzeba gdzieś wyprawę zaplanować.

Agnieszko.. cały rok to takie zwykłe drzewo... wczesną wiosną jest fajny i teraz.... i w porównaniu do innych klonów rośnie bardzo wolno...
Żółty i Red kupione razem i tej samej wielkości..... warunki maja takie same

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:54, 13 paź 2013

Do góry
I moja szkółka bukszpanikowa na front..

I zakupione czarne "trafki" na front..

A reszta potem.... bo coś sie tego mi trochę napstrykało

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:52, 13 paź 2013

Do góry
Dzielna jeżówka..

Brunnera z trafkami

I 3 gracje...

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:51, 13 paź 2013

Do góry
Kolejna kromka chleba na przetkanie ości.... i kolejne foty..
Wrzosy które wpadły w obiektyw..

I klon potffór
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:44, 13 paź 2013

Do góry
Astry

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:40, 13 paź 2013

Do góry
Jesień cd dalszy...
Berberysy

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:38, 13 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Anulka macham w ten pochmurny dzień... A tak mi się marzyło jesienne słoneczko... Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ....zatem polubię ten pochmurny dzien, tylko kawą muszę się wzmocnić...

U nas też pochmurno... ale kolory na foto rekompensują brak słonka.... ja już po 2 kawach....
Parocja perska...

Brzózka

Liście pod gruszką...

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:34, 13 paź 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Kolejna rewolucja się szykuje Uważaj na siebie Pozdrowienia zostawiam z zielonego Górnego

Anitko.. u nas już nie zielono... czerwono-żółto-brązowo.....
Jarząb i klon Red Sunsed

I jeszcze raz klon.... nie mogę sobie odmówić tej czerwieni

I żółty klon..
Szkoda, że tak nierówno sie przebarwiają.. tylko raz sie zdarzyło, że jeden i drugi równocześnie sie przebarwiły.. było obłędnie...

Lewy już cały czerwony, a prawy dopiero łapie żółty kolor..

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:30, 13 paź 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Matko Anka!....czy ty nie możesz tak jak normalni ludzie,co?

Złośliwi twierdzą, że baba to nie człowiek... wiec niczym się nie przejmuję

Obiecane bombardowanie... czyli mój klon w rożnych odsłonach.. do znudzenia i obrzydzenia... z berberysem fajnie sie uzupełniają czerwienią..

Od spodu liście są pomarańczowe.. a z wierzchu różne odcienie czerwieni.. wszytkie liscie na foto z jednego drzewa

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:24, 13 paź 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Oj przypadek miałam podobny , po grillu wylądowałam na oddziale przy Szopena. Każdy mi mówił , że wyciągną szczypcami , ale się nie udało i na stół mnie chcieli kłaść. Uciekałam ze szpitala gdzie pieprz rośnie i próbowałam dalej wszystkiego i przeszło samo. to było straszne

Madziu.. u Was to jak widać rodzinne

Zrobiłam bieg po ogrodzie z dobrym aparatem.. i ze złym..... chyba zaraz wszytkich szlag traffi.. będę bombardować... ale musiałam uwiecznić mojego klona.. teraz najpiękniejszy jest.. kocham klony To moje ulubione drzewa ....

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:04, 13 paź 2013

Do góry
panie Zbyszku chciałam się pochwalić nowym nabytkiem
Picea glauca pendula ok 1,5m cena od hurtownika 90zł. chyba całkiem dobra, jak ci się podoba ten okaz.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies