Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury i mój kawałek ziemi 15:14, 19 wrz 2013

Do góry
Szkoda bo hebe takie ładne i tanie tez nie było a ja kupiłam 4 szt więc na przyszły sezon już jej nie będzie .Kosiłam trawkę mniałam zrobić fotki ale zaczoł padac deszcz i trawa skoszona a z fotek tylko to mi się udało zrobić bo to było przed drzwiami wejściowymi ale tego gościa nie wpuściłam tylko wyrzuciłam do sąsiada na pole i fotkę zrobiłam.
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 15:10, 19 wrz 2013

Do góry
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 15:06, 19 wrz 2013

Do góry
Zagospodarowanie działki 15:05, 19 wrz 2013

Do góry
Wizualizacja domu to tylko taka wizja architekta dla żonki żeby zobaczyła jak to ma mniej więcej wyglądać. Dojdzie do tego odpowiednia sztukateria ozdobny balkon i duży prostokątny taras z tyłu.
Zaczynając od podjazdu miałem na myśli coś takiego po obu stronach podjazdu

Tył ogrodu i rabaty w kwadracie jak tutaj
http://gardenpuzzle.pl/img/tutorial/barokowy-szablon.jpg/

lub

http://mkklos.pl/ogrodyozdobne/ogrod_barokowy/barokowy.jpg

ewentualnie

Całość ma domykać altana z dachem półokrągłym, wykonana z drewna. Zastanawiam się czy nie domknąć(oddzielić) tej części ogrodu od warzywniaka np półokrągłą pergolą lub żywopłotem. Za altanką zostaje wtedy dużo miejsca na warzywniak, ewentualnie garaż w przyszłości.

Moim zdaniem obsadzenie działki tujami ma ta zaletę iż za kilka lat będzie to zielona ściana cały rok odgradzająca mnie od oczy sąsiadów i przejezdnych (działka znajduje się na peryferiach miasteczka przy drodze gruntowej. Jeśli nie tuje to czym w takim razie odgrodzić się od okolicy?
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 15:00, 19 wrz 2013

Do góry
A teraz zakładanie trawnika:
Hirutkowy raj:)) 14:58, 19 wrz 2013

Do góry
Nasze dzisiejsze zbiory

W moim magicznym ogrodzie wszystko... 14:56, 19 wrz 2013

Do góry
Oto prace związane z nawadnianiem terenu:

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 14:27, 19 wrz 2013

Do góry
Pierwszy kwiatek sadzonki otrzymanej 7-go sierpnia z firmy Dibleys

Ogród z lustrem 14:25, 19 wrz 2013

Do góry
W jakiej odleglosci od hortensji sa posadzone te miskanty?

Gardenarium napisał(a)
Przy pomocy tej prostej piłki można sobie poradzić nawet z wysoko położonymi gałęziami

Ogród cioci 14:13, 19 wrz 2013

Do góry
No i znowu leje i zimno. Patrzę przez okno a tu winobluszcz zmienia kolorek, na trawniku coraz więcej liści. Oj chyba już po lecie.
Kondziowy Ogród :) 14:03, 19 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)

Konrad, już masz taki ogród. Zapraszam, żebyś sobie porównał. Choć już drżę o wynik porównania.
Mój jesienny ogród 13:49, 19 wrz 2013

Do góry
Jeszcze dziesięć.

Mój jesienny ogród 13:49, 19 wrz 2013

Do góry
Moniko nie dałem rady odpisać w ostatnim poście ale dopiero teraz. Dziś nie wysłałem gdyż zabrałem cały sprzet i poszedłem do przepięknego ogrodo-parku, który sąsiaduje z naszą budową. Tak się zastanawiałem że ma ktoś piękny ogród a wczoraj wypatrywałem orzechów i przejechałem wiazd do naszej ulicy i zobaczyłem że to park i dziś korzystając z przepięknej pogody na ciachałem fotek. Dosyć duży i przepięknie położony na wzgórku i nad samym jeziorem. Nazwa będzie na pierwszym zdjęciu. Byłem tam 2 godziny aż żal było opuszczać ale będę jeszcze nie raz. Naprawdę przepięknie tu te ogromne drzewa i taka ich ilość robi ogromne wrażenie do tego wygolona trawka i rabatki oraz bajkowe domy to niezapomniane widoki.
Gabrysiu witaj, tu z tądmożna czerpać inspiracje. Tu jest pięknie, gdyż nad jeziorem ciągnie się park a w nim stoją domy, później znów park i domy i tak w kółko. Nie ma żadnych ogrodzeń, bardzo mi się to podoba. Zresztą co ja będę zachwalał zobaczycie fotki.
Magdziu, z wyjazdu do Montrealu na razie zrezygnowałem.

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:48, 19 wrz 2013

Do góry
Natalia to nic trudnego wystarczy nie bać się deszczu, mieć dobrą łopatę i rurę do podważania oraz sporo roślinek poupychanych w różnych miejscach
ale Twojemu ogrodowi nie jest to potrzebne

rano posadziłem żurawki które rosły w tym kawałku gdzie teraz dałem hortensje -do czasu gdy świerk Spek się nie rozrośnie

zielonastrefa 13:44, 19 wrz 2013

Do góry
Tak teraz wygląda mój ogród - bez betonowego szamba na środku trawnika. Może to głupie, ale kocham ten widok Zasiana trawka na miejscu po szambie, wspaniale wyrosła i już jest po pierwszym koszeniu.

No i sterta aksamitek, pewnie z nicieniami, do spalenia.

W tle korzeń z wykopanej przy tarasie, forsycji.
Mój jesienny ogród 13:44, 19 wrz 2013

Do góry

Aniu, Wiem że jesteś zalatana, ja też wszystko muszę zrobić sam. Wychodzę przed siódmą wracam po siódmej. Muszę zrobić jedzenie, zakupy, żeby było z czego zrobić. Jakieś pranie raz w tygodniu. W soboty pracuję więc czasu bardzo mało mam. Posty piszę w pociągu lub w metrze, przynajmniej nie marnuje czasu. Nie mam internetu, więc żeby post wysłać muszę się bujać. Po barach, pizzerniach, stacji czy ławce na ulicy. Żeby zaglądać gdzieś jeszcze nie ma mowy. Przepraszam że do was nie zaglądam ale to jest poza moim zasięgiem. Nie wiem skąd jeszcze siłę biorę na to wszystko. Wczoraj nazbierałem tyle orzechów że dziś dopakowałem jedzenie i nie mogę udźwignąć roweru a na plecach komputer i cały sprzęt foto a po drodze do roboty jeszcze pewnie dopakuję orzechów. W poniedziałek kupiłem w sklepie bagażnik, błotniki i koszyk z tyłu to jestem teraz jak ciężarówka. Chciałem jeszcze z przodu ale na mój kierownik nie było uchwytu. Koliberek ładny inny niż w kanadzie w BC było 5 tu w ON jest tylko jeden. Byłem 3 razy po godzinie i zrobiłem z 50 fotek.. Strasznie się nie na męczyłem, bo jak zacznie spijać to już lata spokojnie ale jak przylatuje to lata jak wkurzona osa. Ja miałem szczęście, siadł mi na gałązce 2 razy.

Mój jesienny ogród 13:38, 19 wrz 2013

Do góry
Witajcie, wczoraj byłem w ogrodzie który jest obok naszej budowy, to są fotki. Ale jeszcze na początku 3 fotki z cmentarza gdzie lerzy durzo naszych nrodaków i 3 poranne z nad jeziora gdzie zbieram orzechy..
Halino, czapla przy mnie trzy razy atakowała ale nic nie złapała a szyja jak u żyrafy. Byłem na cmentarzu w mojej dzielnicy i jest bardzo dużo polskich nazwisk. Jeszce zielono, nawet te wielkie trzmieliny oskrzydlone co robiłem sobie pod nimi zdjęcie w ogrodzie, nie mają różowych liści. Widać naprawdę że jest wszystko zadbane ale i ludzie nie niszczą. Czy stoisz na przystanku czy na stacji czy w parku, wszędzie jest porządek. Zwierząt dużo i nie dzikie jak u nas. Nawet owadów więcej bo piechotki grają tak że aż miło. Życzę Ci tego samego
Haniu, ja mam mały cmentarz koło domu i myślałem że to park. Nawet tam na ławkach gadałem na skype i nie wiedziałem że siedzę na cmentarzu, jest tyle kwiatów traw i krzewów że nie widać pomników. Jako fanatyk jesieni, to już dawno wypatruję liści. Coś się znajdzie dla ciebie.Dziękuję za werbenę ładny kwiatuszek ja nie mam u siebie.

Ogród Magdalenka 13:34, 19 wrz 2013

Do góry
noemi napisał(a)

A na poprawę nastroju mam zaległą fotkę .... bardzo słoneczną !

Do twarzy tarasowi w bieli donic i kwiatów.
Pszczelarnia 13:28, 19 wrz 2013

Do góry
Klasyka Ogrodowiska:
w jednym rzędzie za ławką są 3 Limelighty. Tajemnica sukcesu: woda i przekompostowany obornik.

I jeszcze urok róż i onętków:

A nad tym wszystkim czuwają pracowite ręce "ogrodników domowych".

zielonastrefa 13:25, 19 wrz 2013

Do góry
Dziewczynki
Wczoraj byłam już zmuszona wyrwać całe koło śmierdziuszków. Mój synek był tym zdruzgotany. Musiałam, jednak zrobić miejsce pod tulipany. Wiem, że to już tochę późno, ale chciałam żeby pszczoły i trzmiele jeszcze trochę skorzystały z tych kwiatków. Tegoroczne upały dały mi do zrozumienia, że moje kółko to niemiłosierna patelnia, dlatego na środku wylądowała sosna himalajska. Po bokach zostały niezmiennie róże Chopin. Jedną, tegoroczną już tam dosadziłam. Mam nadzieję, że pies mi jej nie stratuje. Oto ona.
Brakuje mi jeszcze tylko jednej. Chyba, że Chopiny poprzetykam innymi, niskimi. Jeśli tak, to już je mam i mogę je na wiosnę dosadzić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies