Warzywa wykopane , została tylko pietruszka, wczoraj buraczki wykopałam i zrobiłam do słoików, marchew w skrzynce zasypana piaskiem, troche warzyw zamrożona, reszte zjedzona, ot i tyle.
hakone kupowałam w górach po 10 zł.
Buksiki poczochrane ,ale teraz kupione i dopiro wiosną będę cieła.
Ciekawe kiedy zbierać można nasiona z Ponny Tails ,piękna jest ta trawka, ale niestety nie zawsze zimuje.
Z tego fragmentu rabaty jestem zadowolona, dobrze wygląda od początku lata do tej pory
-
Zachwyciła mnie gaura, mam ja pierwszy rok, siałam w ubiegłym sezonie, ładnie przezimowała pod przykryciem, mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie, bo chcę jej jeszcze więcej mieć. Jest taka lekka i bardzo długo ozdobna
Kołatka stuka (głośno): a dla porównania 2 rodzaje hortensji 'Limelight' i 'Tardiva'. Te pierwsze zdecydowanie szlachetniejsze.'Phantom' w tym roku nie zakwitł.
Ja swojej dzielić nie mogę, za mała i dopiero w tym roku trochę się zabrała
A pigwy, broń boże, nie wywalaj! To rzadki owoc i cenny! Ja od dawna na nie poluję /owoce/ i upolować nie mogę
No "zakochana para" (ale to żart żeby nie było )
Fajnie spotkanko. Faktycznie Gosi ze zdjęcia nie poznałabym w Gosi na awatarku - inna rzecz że awatarek mały a ja okulary to mam... gdzies schowane
Jaką irgą osiągnięto ten efekt w ogrodzie Chenies?
Drugie pytanie:
jaką irgę dać w okolice róż Bonica? Ursynów, drobnolistną? Chodzi o lekką pochyłość terenu. Całkiem płożącej nie chcę, powinna się wznosić.
Dawno mnie tutaj nie było..piękny jesienny ogród, nie wspomnę juz o ławeczce...uroczy zakątek
.takimi nożycami mój Tato strzgł owce...a Mama przędła wełnę...tylko gdzie są teraz te nożyce nie wiem?...dziękuję za przywołanie wspomnień
Pozdrawiam
Dzisiaj sporo wywaliłam z ogródka, poszedł bez, i "śmieciuch" jak Danusia nazywa klon jesioniolistny, chyba wywalę też pięknotkę Issai i jeszcze chyba pigwę, dzisiaj zebrałam owoce, robię miejsce dla róż w donicach Kilka fotek i jak widać nic jeszcze nie zmrożone na szczęście Dzisiaj nawet rozsadzałam jeszcze jedna kęp liriope wyszły takie nierówne 4 kępki tak jak same korzonki się dzieliłyPigwy wszystkie zebrane było ponad 50 owoców dużych, wstawiłam do piwnicy jutro zrobię zdjęcie, cała piwnica pachnie aromatem pigwy
Kwitną bodziszki i taka krzewinka chyba jednoroczna nie pamiętam nazwy