Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Babci Jasi 12:00, 17 wrz 2013

Do góry
Podlewane nagrzaną deszczówką

Dojrzewają częściowo pod gazetami

Pojem sobie też

Ogród Babci Jasi 11:58, 17 wrz 2013

Do góry
A to mój, własnego chowu, wysiewany w domu

Nie ma to jak smak ekologicznych warzyw i owoców

Ogród Babci Jasi 11:57, 17 wrz 2013

Do góry

Babcia dba o porządek i zdrowie pomidorów, obrywa od dołu liście, żeby lepszy przewiew był, wyłamuje odrosty z kątów liści, choć czasem coś pominie

Ogród Babci Jasi 11:55, 17 wrz 2013

Do góry

A to mojego siewu

Ogród Babci Jasi 11:54, 17 wrz 2013

Do góry
A w namiocie dojrzewają pomidory i ogórki

Ogród Babci Jasi 11:52, 17 wrz 2013

Do góry
Trzmielina japońska jest już wielka i rośnie poziomo

Ogród Babci Jasi 11:51, 17 wrz 2013

Do góry
Mam zdjęcia sierpniowe, zapomniałam o nich w ferworze walki

Babcia Jasia szykuje dla mnie ogórki i pomidory do zabrania

A ja w tym czasie tnę bukszpany bo zapuściły się troszkę, pod namiotem kwitną floksy

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 11:41, 17 wrz 2013

Do góry
kupiłam klematisy ale leje non stop i nie mam jak posadzić

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:40, 17 wrz 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Zacznę od dzisiejszych zbiorów

Brzoskwinie i tak opdałay, nie było wyjścia tylko zebrać wszystkie. Część jest dobra do jedzenia, ale generalnie uznaję je za owoce do przetworów. Jest tego kilkanaście kilogramów, więc mam co robić

Zbierając je dzisiaj, pomyślałam o tym jednym drzewku, które dało taką masę owoców - czy to jest jego odpowiedź na kompost, podlewanie, podpieranie, przycinanie, czy też to taki rok ...
W każdym przypadku zebranie takiej masy owoców z jednego drzewa jest przejmujące, bo to jest jednak rzeczywiście taki dar natury

cudny dar natury, zrobisz konfitury i galaretki i zimą, jak znalazł
zatem przygotowanie do cebulowych ogromne mam 650, ale jeszcze planuję więcej, no bo rok temu sadziłam 1500, a wcale tej ilości aż tak nie było widać
ciekawa jestem, jakie winko wyjdzie z winogron, u nas raz było robione, może w tym roku powtórka
ale na razie są jeszcze nie do jedzenia, moje są takie późne
Igiełkowy ogródeczek 11:26, 17 wrz 2013

Do góry
Zbyszek - ja już się bojam czym nas znowu zaskoczysz jak zrobisz miejsce na kolejne perełki i moja lista chciejstw znowu urośnie
Julka- oj coś czuję że ja znacznie więcej u Ciebie do nadrobienia będę miała

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję, cudownie czytać takie pochwały

Pokaże Wam co szykuję na kolejny rok, oczywiście miało być zaczęte w przyszłym roku ale prace trwają już- nie mogłam się powtrzymać, w tej chwili jest tam 5 kul bukszpanowych i trzmielina, ale zdjęcia nie mam, wstawię później.
Założenie ma być takie dużo kwiatów, ale nie haos, coś na słońce bo to strona południowa i południowo-zachodnia, myślę o dwóch trzech gatunkach kwiatów w tym na pewno jeżówki, ale chciałabym takie kompaktowe odmiany. Ciekawe co mi z tego wyjdzie.
Zdjęcia bez nasadzonych kulek i trzmielinki:

Postawić trawkę nad i... 11:19, 17 wrz 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...no i nowe zakupy...carexy i owszem...duże czuprynki na rabatę przy wejściu....jeszcze nie posadzone tylko przymierzam...i zastanawiam się czy nie podzielic tych traw na mniejsze...niestety leje...

obejrzałam wszystkie rabaty, które tworzysz, te jakby na ukończeniu, jest świetnie jeszcze tylko coś w kolorze cytrynki?
dawno nie byłam, a warto, czarujesz obrazami u siebie i zapewne i ciebie szaleństwa cebulowe nie ominą, w końcu Keukenhof w pamięci pozostaje minimum i u siebie chcemy
pozdrawiam Agnieszko
Ranczo Edy 11:10, 17 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)

Fajni goście
Ranczo Edy 11:09, 17 wrz 2013

Do góry
Debrusia znalazłam to Hebe pięknie kwitnie
Ranczo Edy 10:55, 17 wrz 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Rzeczywiście, w tym miejscu wygląda bardzo ładnie. Widać trzeba mu znaleźć dobre miejsce. Ładne to miejsce. Czy to Miodunka taka okazała?
tak miodunka pstra powyrywałam ją w tym miejscu bo nie daje innym rosnąć za to tutaj warjuje sobie z irgą
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:53, 17 wrz 2013

Do góry
Przybiegłam zobaczyć co za rewolucje wprowadzasz
Oj widzę że się dzieje i pogoda Cię nie odstrasza, ja też ostatnio sadziłam bukszpany i trzmielinę w deszczu.
Mam ochotę na twoją Vanilkę, tylko gdzie sadzić, miejsca brak, kurczak pieczony tyle jeszcze by się chciało.....Moje Limki w tym roku zastrajkowały, nie wszystkie ale właśnie te na słońcu za mało wody dostały i kwiaty owszem są ale jakieś trzy razy mniejsze od tych co rosną w półcieniu.
Ps. Ale malutkie masz te hosty

ZbigniewG napisał(a)

kolejna przeprowadzka
Regal Splendor i Krossa Regal

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:50, 17 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Gosia z mężem nie próżnuje i donice uszykuje

To jet pierwsza połowa donicus gigantus.

Pięknie się wszystko rozrasta A ta niespodzianka kojarzy mi sie z oświetleniem, ale pewnie nie trafiłam

Chciałam podpytać jeszcze o Wasze donice. Czytałam, że są zrobione z malowanej blachy, ale jestem ciekawa jak się taką blachę zagina i jak się ją łączy? Potrzeba do tego jakiś specjalistycznych narzędzi? Czy te donice mają dno? I jeszcze pytanie praktyczne Jak chcecie rozwiązać kwestię koszenia wokół donic? Planujecie jakąś opaskę wokół, żeby można było przejechać kosiarką?

Przepraszam, że tyle pytań, ale strasznie mi się te donice podobaja
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:30, 17 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Lipiec 2013

Wrzesień 2013

Wiem napewno, że rozplenice są moją miłością
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:25, 17 wrz 2013

Do góry
Małgosiu, odpisałam!
Moje wczorajsze cebulkowe szaleństwo, wykupiłam wszystkie duże czosnki z naszego lidla
Wolałabym fioletowe, ale były tylko 2 op... białe też niezłe, choć nie ta efektowne.

Narcyzów muszę dokupić, bo cudne, no i co to jest 1 paczka?? ;O)

Pada. Mogłoby podeschnąć do wieczora, bo bym coś porobiła w ogródku. Mam tylko max godzinę, póki się nie ściemni. Dużo czasu zajmuje mi przywożenie M, albo kręcę się 1,5h po mieście, albo jadę 2x

wracam do pracy

miłego!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies