Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 10:18, 25 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Bożenko, zdjęcie super!
Widoki masz cudne, nie ustępują tym, które ma Marzena. I potrafisz wyłuskać całe ich piękno!

A nie jest to gorczyca?

Basiu, nie wiem? Pytałam się M, i on powiedział że to wyka, ale może on też nie bardzo wiedział. Musiałabym się spytać rolnika co to posiał. Zauważyłam ,że dużo jest tego na okolicznych polach.
Milka 10:22, 25 paź 2013

Nowa porcja zdjęć na nowo mnie oczarowała
eliza3 19:13, 25 paź 2013

Bożenko, zdjęcia obejrzałam, wszystkie mi się podobały, ale najbardziej podoba mi się uśmiech Twojego przyjaciela
EPODLAS 23:49, 25 paź 2013

Jest już tak późno, a ja jeszcze przed komputerem, jutro jadę na moją działkę, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze na grzyby iść, no i oczywiście, że będzie ładna pogoda. Od poniedziałku ma być już chłodniej. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
bogumila 15:17, 26 paź 2013

Grzyby jeszcze u Ciebie?U nas to już....marzenie.Pozdrawiam.
eda 21:06, 27 paź 2013

EPODLAS napisał(a)
Kochani, ostatnio na działce był tylko mój M, który najbardziej napracował się nad wyrugowaniem rozrosłego pigwowca. Mam ich trzy i jeden tak się rozrósł, że przelazł do sąsiadki, postanowiłam go wyrzucić, żeby wiosną poszerzyć moje trawowisko, albo jakąś inną koncepcję prze zimę znajdę. Zapowiadają dalej ciepło, więc postanowiliśmy jeszcze jechać w sobotę rano do niedzieli. Muszę jeszcze przyciąć moje maliny Polana, i rozsypać kompost na trawę, w miejscu gdzie jest najgorsza. Tak, że jest jeszcze trochę robótek. M zdjęć nie robił, ale żeby nie było tak bezbarwnie wstawię kilka nieogrodowych fotek.
Jeszcze jedno mgielne zdjęcie, to łan wyki, a dalej lekko widoczna ściana lasu.

taką walkę gołębi o kawałek bułki zaobserwowałam, walka była bezpardonowa.

I jeszcze dwie fotki Misi. Trudno jej zrobić zdjęcia, bo jak widzi jak zbliżam się z aparatem to daje nogę
Uśmiechnięta Misia

A tu Misia łypie jednym okiem

Czytam Bożenko a u Ciebie praca wre i plany na wiosnę rozpatrzone super mgielne zdjęcia i piesiunia słodka posyłam ci moją mordkę Fionkę dobrej nocki
EPODLAS 18:18, 29 paź 2013

U mnie na działce pomieszanie wiosny z jesienią. Trawa pięknie zielona, na rabatach leżą złote liście klonu, a między nimi kwitną pierwiosnki. Może ich kwiatki nie są tak piękne jak na wiosnę, ale są.

Kwitnie ten zawilec, te wyjątkowo się w tym roku pięknie sprawiły. Kupiłam bulwki po przecenie, a one kwitły w kilku kolorach. Kwitnie jeszcze biały i fioletowy, ale załapał się na fotkę niebieski. Mam słabość do tego koloru w ogrodzie.

Bogdzia 18:21, 29 paź 2013

to można powiedziec ze masz juz wiosnę. Pozdrówka.
bogumila 18:22, 29 paź 2013

Piękny zawilec...moje już w piwnicy.Pozdrawiam.
EPODLAS 18:26, 29 paź 2013

Ta rozplenica się pięknie rozrosła, wsadziłam jesienią z małej doniczki, a tu w ciągu jednego roku taka imponująca trawa. Pięknie się też wybarwiła. Na wiosnę chyba ją podzielę na dwie części. W ogóle u mnie trawom jakoś dobrze w moim ogrodzie.

A to jej kłos.

Miniaturowa różyczka już drugi sezon w ogrodzie, jeszcze kwitnie. Ma nawet sporo pąków.

A na koniec dwa pojazdy, które już przechodzą do historii. Ja pamiętam jak takim wozem powoził mój dziadek.