Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 10:13, 29 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)
U mnie w sobotę zakręcili wodę. Do podlewania mam w beczce zapas deszczówki. Całe 200l !

Basiu, ja też mam zapas wody, ale to nie o to chodzi. Ja nie rozumiem dlaczego ROD-y działają wg kalendarza, a nie wg pogody
Milka 10:47, 29 paź 2013

No właśnie, słuszna uwaga, ale tych absurdów, jak sama przyznasz u nas nie brak

Krysiu, tę trawkę ode mnie ucinamy przy ziemi przed zimą, pamiętaj, wiosną puści od razu mnóstwo nowych ździebeł, urośnie kępa
boguslawa_ma... 12:08, 29 paź 2013

Debra napisał(a)

Bogusiu, Złocisty jest wspaniały pod tym względem, że jako pierwszy na wiosnę bujnie rośnie i kwitnie. Już w kwietniu.
Wiele osób uważa niektóre wilczomlecze za chwasty, np. obrzeżony i właśnie groszkowy. Ja uważam, że są śliczne, a te odmianowe, to już bajka. Te ich jesienne przebarwienia....
Jeszcze raz wkleję zdjęcia specjalnie dla Ciebie, jak te moje wyglądają teraz.

Nie rób sobie klopotu z wysyłaniem, porozglądam się po naszych działkowiczach, na pewno ktoś ma.
Ale bardzo dziekuję

Tego nie mam czy to martini?
boguslawa_ma... 12:18, 29 paź 2013

Wilczomlecz obrzeżony dzięki tobie wiem jak się prawidłowo nazywa ,a ja mówiłam na to śnieg tatrzański....też go mam
bozunia 12:28, 29 paź 2013

Ale mistrzowskie kanciki! Jesteś perfekcyjna! Dawno, dawno temu... pisałaś, że lubisz tylko proste linie Haha
ewalm 12:35, 29 paź 2013

Debra napisał(a)

Basiu, ja też mam zapas wody, ale to nie o to chodzi. Ja nie rozumiem dlaczego ROD-y działają wg kalendarza, a nie wg pogody

Debro, a popatrz ja się teraz ubierają ludzie na ulicach w naszym mieście stołecznym według kalendarza czy według pogody? Codziennie jadąc do pracy nie mogę się nadziwić.

U nas też już pewnie zakręcili, chociaż nie byłam i nie wiem na pewno. Zwykle to się działo w październiku.

Debra 18:33, 29 paź 2013

irena_milek napisał(a)
No właśnie, słuszna uwaga, ale tych absurdów, jak sama przyznasz u nas nie brak

Krysiu, tę trawkę ode mnie ucinamy przy ziemi przed zimą, pamiętaj, wiosną puści od razu mnóstwo nowych ździebeł, urośnie kępa

Ogromnie trudno przychodzi mi tolerować brak myślenia
Jak widzę takie absurdy to staram się coś zmienić i czasem ..... SIĘ UDAJE!

Kochani ROD-owcy! W efekcie mojej perswazji i tłumaczeń woda w naszym ROD będzie zakręcona w momencie zbliżania sie ujemnych temperatur nocnych!

Irenko, Twoja trawka powolutku traciła te listki, które miała, potem wypuściła malusie nowe, widać że się wspaniale przyjmuje, ale na powierzchni za dużo tego nie ma. Stąd brak jakichkolwiek fotek Twojej trawki, ale sądzę że na wiosnę będe mogła pokazać, że o nią zadbałam. Dzisiaj akurat robiłam kanciki wokół tej rabatki gdzie ta trawka, wyczyściłam wszystko, rosnie slicznie
Debra 18:34, 29 paź 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Tego nie mam czy to martini?

Ten ostatni to jest Martinii. Sprawdzałam dzisiaj, nie za bardzo jest co uszczknąć, ale tak jak pisałas, czekamy do wiosny
Debra 18:37, 29 paź 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Wilczomlecz obrzeżony dzięki tobie wiem jak się prawidłowo nazywa ,a ja mówiłam na to śnieg tatrzański....też go mam

Bardzo go lubię, chociaż daje spory samosiew, to siewki niestety często usuwa się przez pomyłkę
Jest bardzo dekoracyjny jesienią, kiedy innych roślin nieco mniej. Do rozmiarów około 1m dorasta pod koniec sierpnia dopiero, wczesniej jest mało widoczny.
barbara_kraj... 18:37, 29 paź 2013

Debra napisał(a)

Też nie wiem, chyba dla wygody!
Całe szczęście, że od kilku lat przestali prąd na okres zimy wyłączać!