wieża widokowa, na nią odwagi mi zabrakło całkiem, już z dołu miałam zawroty głowy Emuś poszedł
nasze klimaty
mocno zainwestowano w zieleń, ciekawe jak się sprawdzą te nasadzenia
mega się bałam, ale pojechałam, większość trasy z zamkniętymi oczami i tylko fotek z góry kilka... na drugi dzień kolejka na chwile zawisła nieruchomo, dobrze, że nie wtedy gdy jechaliśmy bo chyba bym na zawał zeszła w tych pięknych okolicznościach przyrody
a warto było jechać
Pierwszy raz zakwitły trójsklepki
jako pojedyncze sztuki dość niepozorne maja to kwitnienie, można przeoczyć w gąszczu roślin, może jak się rozrosną będą bardziej widoczne.
Dziewczyny okolic Poznania!
Szkółki Kórnickim rozpoczęły wyprzedaże, które potrwają do końca listopada. Na razie to ok 20%, nie wiem czy dalej będą większe.
Czaiłam się na Śnieguliczkę Chenaulta Brain de Soleil i nabyłam 6sztuk
Tegoroczna susza spowodowała wcześniejsze przebarwianie się roślin, może ta brzózka miała bardziej sucho lub jest wystawiona mocniej na słońce. Sprawdź dla pewności czy cos nie podkopało korzeni, ale martwic należałoby się wiosną gdyby nie wypuściła pędów. Moje brzozy też już żółkną. Sporo zależy od regionu w którym rosną
Cześć wszystkim zielonolubnym,
Takie coś przydarza się moim winogronom. Wystąpiło to już w zeszłym roku. Ściąłem wszystkie pędy, które tak wyglądały, mając nadzieję, że usunę problem, ale w tym roku dzieje się to samo. Czy ktoś ma pomysł co to może być i jak z tym walczyć?
Pozdrawiam serdecznie,
Marek
Nadrabiam powolutku wątki, oglądam zmiany, ale to ognisko musiałam zacytować. No świetnie wygląda! W takim otoczeniu upiec kiełbaskę to sama przyjemność!
Witam, niestety po wyprowadzeniu trawnika po upałach dopadło mnie coś innego. Ok. 2 tyg temu zaczęły się pojawiać plamy na trawniku. Widzę, że żółte/brązowe są źdźbła od góry. W tych miejscach trawa praktycznie nie rośnie, a obok są kawałki soczystego trawnika. Regularnie go nawożę co miesiąc (ostatnio tydzień temu Yara Vila jesienny do trawnika siewnikiem ręcznym- tym zielonym). Myślałem że to kwestia braku składników odżywczych, ale po nawożeniu jest jeszcze gorzej. Czy to choroba grzybowa? Dodam, że pojawiły się ostatnio pojedyncze grzyby
Cieszą mnie 2 różyczki nn, ładnie się przyjęły i lekko rozrastają:
A tu dwa dorodne tegoroczne liriope, dopiero zaczynają kwitnąć, intryguje mnie ta roślinka, chyba jeszcze dokupię 2, liście wyglądają dobrze od wiosny przez całe lato i późno kwitną: