Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:12, 16 wrz 2013

Do góry
Aga_k - oj ależ mi nasłodziłaś....

aż dam ci kolorowe listeczki... bo kwiatuszki dziś wyszły
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:10, 16 wrz 2013

Do góry
Mariusz - już o niebo lepiej po przesadzeniu i wystawieniu na płytszą wodę.. korzenie były dobre Szkoda, że nie przesadziłam wiosną, tylko tak późno

Wiunia - dzięki za komplement

Ewelina - u mnie ostatnio coś sie rozszalało na wątku i nabrało przyspieszenia, aż sie sama przeraziłam.. jakiś perpetek mobilek...

Magda - bo nie tylko uroda się liczy, ważna też kondycja

Małgosiu... małe 25, średnie 32, największe 70... jak chcesz to ci jutro zmierzę średnicę, to szybciej i łatwiej niż coś odszukać u mnie... to niemożliwe... ja już sama nie wiem gdzie i co i kiedy pokazywałam..

Sylwia - wczoraj 3 garnki gotowałam i mieszałam, a dziś stoją... musiałam przegotować bo by mi meszka sie rozpanoszyła w domu.. zaraz lecę przegotuję i będę kończyć jutro. I dzięki za wyrozumiałość

Borbetka - przesadź może coś jej nie pasuje.. u mnie ma dość sucho... nie wiem czy to coś pomoże.

Gierczuś - mam inne pilniejsze rzeczy niż siedzieć w aucie 10 godzin.. wiec odwlekam wyjazd aż wypchnę inne pilne sprawy.

Hirutkowy raj:)) 19:56, 16 wrz 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Hiro w swoim raju

Hiro nawet leżąc podziwia Twoje rabaty
Mój mały skrawek ziemi 19:52, 16 wrz 2013

Do góry
To w środku to szałwia in tak jednoroczna, miejsce puste zostawiłam jeszcze na wrzośce , które 3 są już posadzone, a ten krzew z boku to barbula .

Oj masakra wszystko nie tak ha

Aniu przyjedziesz to wszystko wyjaśnisz łopatologią ale tą łopatą to w ogrodnika
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:48, 16 wrz 2013

Do góry
Karolcia dziś robiac zakupy kupiłam iryski , te niebieskie to wiem że dobre takie same jak kupione u Tracza ale te zólte to już chyba inne choc cebulki mają podobne. Nie wiesz jak one zimę wytrzymują????

Puste pole z wysepką kwiatową 19:43, 16 wrz 2013

Do góry
Aaa... i jeszcze się pochwalę że zdobyłam jeżówkę, co mi się strasznie spodobała w Wojsławicach. Ale nie wiem, czy to Merlot - a pan nie wiedział, co sprzedaje

Ogród Magdalenka 19:38, 16 wrz 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Madzia...wracaj z fotkami,bo jakoś tu za cicho

Dzięki Gabi za moblizację ... u nas od piątku deszcz z małymi przerwami ..... widoki są mało ciekawe .......
ale mam powód do radości , bo udało się , przed zimą , posadzić kuleczki z donic do gruntu ... warunki pracy były bardzo trudne, bo w strugach deszczu ... som już w ziemi i mam nadzieje , że nic im nie będzie.

wszystko mokre... limka leży ....

A na poprawę nastroju mam zaległą fotkę .... bardzo słoneczną !

Ogród do kwadratu 19:35, 16 wrz 2013

Do góry
Szałwinki też dzielnie powtarzają kwitnienie,

i Mary rose również , choć rośnie w cieniu i trapi ją mączniak

Trawnik nareszcie odżył... a w tyle rabata już bez żółtych róż - za niedługo zrobię tam rewolucję różaną

Puste pole z wysepką kwiatową 19:35, 16 wrz 2013

Do góry
Danusiu Kochana!!!– a ja Ciebie odwiedzam najczęściej wieczorem. Chłonę Twoje artykuły. No ale nie nadążam towarzysko... Będę bardzo szczęśliwa, jak po „poczytaniu” wskażesz mi, co jest do poprawki

Bogdziu – ja dziś też taką znalazłam, żółtą, od razu zaniosłam na ognisko. Faktycznie w tym roku nie widzę jeszcze zaschniętych kwiatostanów, ale też u mnie wyjątkowo późno wzięły się do kwitnienia. Nic się nie martw, zostawiłam sobie trochę nasion z ub. roku, to melduj, jakbyś nie miała

Jola – aż mi się wierzyć nie chce. Jest nie tylko żywotny, ale i ekspansywny, rozrasta się w kępy jak marcinki.

Bogdulu – no przecież Ty już znasz te rabatki na pamięć! Właśnie je trochę przerzedziłam i uporządkowałam.

I taki niby-skalniak, kamieniak raczej

Basiu – hm...jakby Ci powiedzieć? Moja uprawa winorośli wzięła się z jakiejś nienormalnej wprost niechęci do wyrzucania czegokolwiek. Znalazłam w polu samosiejkę, to znaczy, że natura mi coś podarowała. Jak widzisz, jest na zewnątrz ogrodzenia, ma trochę miejsca, więc niech lezie po siatce (w lewo!). A jeśli mnie jeszcze poczęstuje owocem, to będę bardzo rada. Złocień na wiosnę będę znowu sadzić ze świeżych szczepek, w ziemię z kompostem, stare korzenie pousuwam.

Krysiunia – toż to rozplenica japońska! Na wiosnę miałam obawy, czy odbije, bo kępa wygniła w środku. Rozrąbałam więc ją siekierą na pół – no i proszę: nawet zdążyła zakwitnąć, mimo, iż wystartowała bardzo późno. Natomiast ta druga część, którą posadziłam w innym miejscu, nie zakwitła.

Kachat i Krysiu – te białe kwiatuszki, to najzwyklejsza smagliczka nadmorska, jednoroczna. Raz wysiana – jest na wieki wieków w ogrodzie i poza nim. Wiosną tylko zbieram co ładniejsze sadzoneczki i wtykam wszędzie, gdzie pusto. Teraz właśnie mnóstwo jej powyrywałam, bo już za dużo białego było. Jest też smagliczka nadmorska różowa i fioletowa, tych mam tylko 2 dwie kępusie. Jest też smagliczka żółta bylinowa

Aniu – ja się nie zgubiłam, ale komputer mój wróg!

Zamówiłam w Rosarium 6 róż, przygotowuję im miejsce, tu będzie jedna obok Limki, która jest mojego wzrostu. Ale kwitostany ma w tym roku dużo mniejsze niż w ubiegłym.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:34, 16 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a na koniec motyl którego udało mi się dzisiaj upolować, pierwszy raz go widziałam u siebie w ogrodzie

Anuś piknie wszytko Ci rośnie i buja, że hej...... dobre foty dla niecierpliwych

A fotka z motylkiem najlepsza

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:27, 16 wrz 2013

Do góry
Super jest ta sosenka, chyba taką nabędę

A jak zdrówko ?

Ogród do kwadratu 19:26, 16 wrz 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Jestem zadziwiona tak długim kwitnieniem moich liliowców... wciąż mają kwiaty!! Zaczęło się na początku lipca i nieprzerwanie kwitną do dnia dzisiejszego

Poważnie???????????? To one muszę mieć u Ciebie naprawdę dobre warunki W sumie nie dziwię się tak pięknie mają dookoła...to aż dłużej chce się kwitnąć Pozdrawiam
Ogród do kwadratu 19:24, 16 wrz 2013

Do góry
Jestem zadziwiona tak długim kwitnieniem moich liliowców... wciąż mają kwiaty!! Zaczęło się na początku lipca i nieprzerwanie kwitną do dnia dzisiejszego

wciąż kwitną różyczki...
Rosario

Rostock

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:14, 16 wrz 2013

Do góry
Zastanawiam się nad rozsadzeniem żurawek. Mam je na dwóch rabatach.

Przed bukszpanem jest zawciąg. I tak myślę, czy go nie wywalić a w to miejsce dać żurawki i wtedy przez całą długość rabaty byłaby żurawka. Z drugiej strony jak zawciąg zacznie kwitnąć to będzie ładnie wyglądał na tle bukszpanu. Sama nie wiem co mam zrobić? Pomożecie?
Ogród do kwadratu 19:10, 16 wrz 2013

Do góry
Polinko - dziękuję za miłe słowa - ja w sobotę dzieliłam gracilimusy... uffff - bez pomocy męża nie dałabym rady. Ja trzymałam łopatę, a mąż wielkim młotem uderzał po szpadlu i tak kawałek po kawałku udało się przeciąć "łobuzy" na kilkanaście części... mam nadzieję, że się przyjmą. Podzieliłam również rozplenicę - ją udało się pociąć piłką do drewna. Przesadziłam również moje żółte róże - zamieszkały Pieninach

Beatko - nic tylko sadzić trawy - wtedy zobaczysz jakie na żywo są niesamowite i ... usłyszysz jak wspaniale szumią

Joasiu - dziękuję za miłe słowa . Trawy i rozchodniki są zupełnie bezproblemowe i łatwe w rozmnażaniu

Madzik -

Iza- gdzie Ty sie podziewałaś tyle czasu??? Oj... ale cieszę się, że jesteś

I jesienne zdjęcia

Ogród cioci 19:03, 16 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mężuś wrócił. Kilo grzybków przyniósł. Będą krokieciki.

Ale piękne zbiory! Uwielbiam zbierać grzyby. Las nigdy nie pachnie tak cudnie, jak w czasie wczesnej jesieni. Oprócz grzybków obejrzałam sobie Twoje roślinki. Ależ masz kolorowy ogród! Mam nadzieję, ze w przyszłym sezonie mój też nabierze barw. Pozdrawiam.
Ogród wśród pól i wiatrów 19:00, 16 wrz 2013

Do góry
Monia - ciesze się że jesteś
Przekopałam cały Twój wątek w poszukiwaniu różanych dylematów.
Twoja Lariska boska!
Ciekawa jestem jak po sezonie oceniasz wybór, czy zadowolona jesteś, co polecasz ?

Ja się motam jeszcze w kwestii tych róż... jakie wybrać, jak posadzić, ile, z czym ..
Mam dwie opcje teraz - albo same the fairy z miskantem ML
a na obrzeża coś niebieskiego - lawendy albo szałwia.
Z drugiej strony myślę, że fajnie by było mieć coś wyższego
- i dać 3 the fairy bliżej chodnika (2 na obrazku) i 3 wyższe z tyłu (1 na obrazku).

Jeszcze dumam czy 6 posadzić, czy może ścisnąć trochę i dać 8??
Ta rabatka bedzie miała koło 6 m długości (zmierzę dokładnie w sobotę).

Daję na razie ten obrazek poglądowy (sorry za jakość!!!)
ale wywalę go jak znajdę jakiś programik do wizualizacji.

1,2 - róże, zielone w środku- miskant MorningLight, niebieskie - lawenda/szałwia
Jak sądzicie - byłoby coś takiego??

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:58, 16 wrz 2013

Do góry
o tutaj .... z szałwią ....

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:55, 16 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)

bez problemu tak wygląda jak się rozrośnie ....

dzięki za szybciutką odpowiedź : cudna jest! i mam teraz dylemat ; Evergold czy Ice Cream?
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:52, 16 wrz 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies